HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
02.10.2012 | Pavel Blažek | A-tým

Pokoří Spartak dalšího lídra skupiny Střed?


Již pátou kapitolu napíše zítra druholigový seriál skupiny Střed. Spartak Pelhřimov v sobotu obral o ligové body Hodonín, čímž pomohl do čela skupiny Střed mužstvu Nymburka. A právě NED Hockey Nymburk bude dalším soupeřem Spartaku. Středeční utkání na nymburském ledě začíná v 18 hodin.

Tento článek patří k zápasu NYM - PEL 5:6 sn

NED Hockey Nymburk

Nymburskému hokejovému klubu se vstup do letošní sezony vydařil. V úvodu porazil na domácím ledě Žďár v poměru 3:1. Následně Nymburk cestoval do nedalekého Kolína, kde dokázal získat téměř ztracené utkání. Kolín vedl již 5:1, závěr utkání ale nezvládl, takže do Nymburka putovaly 2 body za výhru 6:5 po samostatných nájezdech. I další zápas Polabanu musel rozhodnout penaltový rozstřel, tentokrát již Nymburk v souboji s Technikou na vlastním ledě padl v poměru 1:2. Zatím poslední utkání sehráli Nymburští v Moravských Budějovicích, odkud si odvezli vítězství v poměru 3:2. Díky sobotní porážce Hodonína v Pelhřimově se Nymburk vyhřívá na prvním místě druholigové tabulky skupiny Střed.

Letos už nepomůže mužstvu ze středních Čech gólman Ondřej Kocián. Odchovanec pražské Sparty odchytal minulý rok za Středočechy dvaadvacet utkání a další tři přidal v play-off proti Jindřichovu Hradci. Jenže letos pokročil o několik pater výše. Přesněji řečeno do KHL. Angažmá našel v nově vzniklém týmu Lev Praha. Kocián působí jako druhý gólman za Tomášem Pöpperlem.

A tak v brance Nymburka dostává nejvíce prostoru Daniel Kareš, v poli je nejproduktivnější Jiří Martinec, který nasbíral již 5 kanadských bodů za 1 gól a 4 asistence, následuje ho David Jonáš (2+2).

Nymburkský hokejový klub patří k tradičním soupeřům Spartaku Pelhřimov. Zároveň se ovšem jedná o soupeře, proti kterému se Pelhřimovským příliš nedaří - od roku 2002 sehrál Spartak s Nymburkem celkem 28 utkání a pouze v devíti z nich odcházel jako vítěz. Pamětníci si jistě vzpomenou na podzim roku 2003, kdy Spartak podlehl na domácím ledě svému zítřejšímu soupeři 0:11. Podaří se svěřencům trenéra Melouna připsat další body do druholigové tabulky?

Sestavy z posledních utkání

Spartak Pelhřimov: Čekal - Zelený, Rašner, Adam, Veselý, Tobola, Jelínek - Tecl, Plachý, Hrbatý - Kubát, Bezděk, Marek Hadrava - Martin Hadrava, Votápek, Filip Kasalý - (40. minuta Pelán)

NED Hockey Nymburk: Kareš - Malínský, Sem, Vlach, Šefl, Kozák, Knesl - Tregl, Sirotek, Štěpán - Martinec, Sedlák, Jonáš - Dvořák, Bílek

Pavel Blažek