HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
27.03.2024 | Pavel Blažek | A-tým

Poutníci ztratili v Chotěboři i třetí zápas a do finále soutěže nepostupují

Lépe do čtvrtého semifinále vstoupili hráči Chotěboře, ale Poutníci záhy vyrovnali. Ve druhé třetině si ale domácí tým vypracoval dvoubrankový náskok, který pelhřimovské družina ve třetí třetině jen zmírnila. Konečná porážka v poměru 5:4 ukončila Poutníkům sezónu, zatímco Chotěboř se může připravovat na finále celé soutěže.

Chotěboř

27.03.2024
18:30
5:4
(1:1, 2:0, 2:3)
Pelhřimov

Branky a nahrávky: 12. Dvořák (Pešek), 33. Dvořák (Svoboda), 35. Eis (Hospodka), 46. Vlček (Sedláček), 57. Svoboda (Dvořák, Pecen) – 13. Vrátný (Martin Hadrava), 46. Pospíchal (Marek Hadrava), 56. Pospíchal, 59. Vysloužil (Pospíchal)



CHO:

M. Pešek (T. Hamarič) — T. Adam, R. Pejchal, D. Suchý, L. Musílek, V. Pecen, T. Slanař, M. Kříž, J. Lacina — M. Březina, J. Hospodka, T. Eis, M. Stránský, P. Mašek, B. Činčila, M. Vantuch, V. Svoboda, M. Sedláček, L. Dvořák, M. Vlček, J. Hospodka

HCP:

J. Kaiseršot (V. Roh) — D. Kasalý, J. Vácha, D. Glejtek, O. Šťáva, F. Bříza, L. Pospíchal, V. Srnský — P. Votápek, J. Vrátný, J. Kochrda, T. Cejpek, M. Machovský, V. Březina, F. Kasalý, D. Šulák, M. Hadrava, L. Siřiště, M. Vysloužil, M. Hadrava

V úvodu čtvrtého semifinále byl k vidění bojovný hokej z obou stran a gólových šancí bylo pomálu. V 11.minutě se zjevil v gólové šanci Votápek, který si před brankovištěm zpracoval puk, ale Peška v domácí brance nepropálil. Hráči domácího celku se dostali k první výrazné šanci ve 12.minutě a hned jí využili – Dvořák projel nehlídaný pelhřimovským pásmem a přesně umístil puk za Kaiseršotova záda. Z protiútoku sice vychytal v tutovce Pešek Pospíchala, ale odpověď Pelhřimova přišla o něco pomaleji, než padla pěna na místním pivě. Ve 13.minutě se z rychlého protiútoku postaral Josef Vrátný o vyrovnávací gól a Poutníci byli zpátky v zápase. Ale o necelou minutu později mohli jít domácí opět do vedení, teč Svobody skončila na břevně pelhřimovské branky. V 17.minutě byl nepříjemně do hlavy nastřelen pukem hostující obránce Josef Vácha, ale po rychlém ošetření se se pelhřimovský matador vrátil do zápasu ve druhé třetině.

Druhé dějství začali aktivněji pelhřimovští hokejisté, ale Poutníci si nevytvořili větší brankovou příležitost. Ve 23.minutě získali domácí přesilovou hru, Chotěboř zatlačila Poutníky přes Kaiseršota, ale bez hosté se nájezdům domácí ubránili. Domácí se opět osmělili pomaleji, ve 29.minutě Sedláček nadvakrát nepropálil Kaiseršota. V 31.minutě se hosté dostali do přečíslení, osvědčená spolupráce bratrů Hadravových ale tentokrát neklapla. O chvíli později hráli Poutníci přesilovku, ale více než neúspěšnou střelu do poloodkryté klece Poutníci nepředvedli, a tak udeřili hosté. Běžela 33.minuta a stále v oslabení následovalo přečíslení a Dvořák poslal Chotěboř opět do vedení. A pro Poutníky bylo ještě hůř. Ve 35.minutě dorazil Eis odražený puk před Kaiseršotem pohotově do pelhřimovské klece a s nadějemi Poutníků na obrat v zápase to nevypadalo nejlépe. Navíc v 36.minutě hrála Chotěboř další přesilovou hru, tentokrát se ale Poutníci ubránili. Ve 40.minutě mohl domácí Dvořák zkompletovat hattrick, ale Kaiseršot ukryl puk ve své výstroji.

Ve třetí třetině se pelhřimovští hokejisté snažili o návrat do zápasu, nicméně pozorná obrana Chotěboře Poutníky do gólových šancí mnoho nepouštěla. Ale ve 46.minutě napřáhl na modré čáře Ladislav Pospíchal a jeho projektil se třepetal v síti za Peškem. Návrat Poutníků do zápasu však trval pouhých 13 vteřin. Po sérii odrazů se před pelhřimovským brankovištěm dostal k dorážce Vlček a rychle vrátil domácím dvoubrankový náskok. A ještě v téže minutě mohlo být z pohledu Poutníků ještě hůř, Dvořákův úprk hasil pohotový Kaiseršot. Pozorná obrana Chotěboře i v následujících minutách nepouštěla Poutníky do gólových šancí, ale v 56.minutě svitla pelhřimovskému celku naděje. V oslabení se Poutníci dostali do útočného pásma a Ladislav Pospíchal tvrdou ranou nad Peškovu lapačku dal utkání nový náboj. Ovšem ještě v téže minutě si domácí tým doslova vyprosil další početní výhodu a v 57.minutě se Svoboda dostal na brankovišti ke snadné dorážce, čímž zasadil pelhřimovskému celku rozhodující úder. Hráči s poutníkem na prsou ale nic nevzdali a v 59.minutě, během početní výhody, opět dotáhl pelhřimovský tým na jednobrankový rozdíl tvrdou střelou Martin Vysloužil. Poutníci následně zkusili i hru bez brankáře, ale domácí tým si již vítězství pohlídal.

Poutníci tedy ve čtvrtém semifinále padli na ledě Chotěboře 5:4 a letošní sezóna pro pelhřimovský tým končí již v semifinále Krajské ligy Vysočiny. Chotěboři Poutníci podlehli celkově 1:3 na zápasy, Chotěboř postupuje do finále soutěže, kde na svého soupeře dosud čeká. Korunu na postup Chotěboře ale nasadili domácí pořadatelé, kteří nechtěli umožnit poděkování pelhřimovských fanoušků svým hráčům přímo na ledě chotěbořské arény, zatímco o pár minut později ti samí pořadatelé pustili na led velkou skupinu dětí slavící s domácím týmem. Ale to byl již epilog za celou semifinálovou sérií pelhřimovského celku s týmem, který veřejně sráží úroveň Krajské ligy Vysočiny. Uvidíme tedy, jak se chotěbořským „hobbíkům“ bude dařit ve finále celé soutěže.

Ohlasy po utkání

Pavel Blažek