HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
03.10.2012 | Tomáš Bečka, Pavel Rafaj | A-tým

Pelhřimov pokořil další vedoucí celek, z Nymburka si veze dva body

Jako první se v zápase prosadili pelhřimovští hráči, jmenovitě Plachý. Úvodní dějství však lépe zvládli domácí, když dvěma góly otočili stav utkání. Druhá třetina byla na branky vyrovnaná, když na každé straně padla jediná. Ve třetí periodě se ovšem strhla gólová přestřelka. Dohromady viděli fanoušci pět tref. Třikrát se prosadil Melounův výběr. Po šedesáti minutách se tedy šlo do prodloužení, které rozhodnutí taktéž nepřineslo. Bonusový bod po nájezdech nakonec putuje do Pelhřimova. Vítězný nájezd zařídil Libor Bezděk.

Nymburk

03.10.2012
18:00
5:6 sn
(2:1, 1:1, 2:3 - 0:1)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 6. Knesl (Sem), 20. Šefl (Velechovský), 30. Vrba (Jonáš, Martinec), 45. Jonáš (Martinec), 49. Sem (Velechovský, Malínský) – 1. Plachý (Bezděk), 22. Tobola (Kasalý, Marek Hadrava), 49. Votápek (Marek Hadrava) 57. Adam (Bezděk), 60. Kubát (Plachý), 65. Bezděk Rozhodčí: Jechoutek – Rybáček, Marek Vyloučení: 3:6 Využití: 0:0 V oslabení: 0:1 Diváci: 200 Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 4:2, 4:3, 5:3, 5:5, 5:6

NYM: Kareš – Malínský, Vrba, Vlach, Šefl, Kozák, Knesl – Velechovský, Belay, Tregl – Martinec, Sedlák, Jonáš – Sem, Dvořák, Bílek – Sirotek

PEL: Čekal (Jíra) - Rašner, Zelený, Tobola, Adam, Veselý, Jelínek - Tecl, Plachý, Hrbatý - Kubát, Bezděk, Marek Hadrava - Martin Hadrava, Votápek, Kasalý

Pelhřimovští hokejisté nepřijeli na nymburský led jako favorité, ale neuběhla ani minuta utkání a už vedli! V čase 0:53 předložil Bezděk krásně z rohu do jízdy Tomáši Plachému a pro toho nebyl problém zakončit do poloodkryté branky! V čase 5:20 ale bylo vyrovnáno. Domácí bek Aleš Knesl napřáhl od modré a tvrdou střelou propálil Čekala mezi betony. Nymburští si poté vytvořili převahu a byli nebezpečnějším mužstvem. V 11. minutě museli pelhřimovští obránci řešit velký závar před Čekalem, o pět minut později pak domácí ujeli dokonce ve vlastním oslabení, nicméně svou velkou šanci neproměnili. Když už to vypadalo, že oba týmy půjdou do kabin za bezbrankového stavu, prosadil se v čase 19:29 opět tvrdou ranou od modré, tentokrát do horního růžku, domácí Josef Šefl.

Do druhé třetiny nastoupili aktivněji hráči Spartaku, a že také oni umějí tvrdě vystřelit od modré čáry, předvedl hned po dvou minutách prostřední periody Přemysl Tobola. Jeho střela krásně zaplula do pravého horního růžku Karešovy svatyně - 2:2. Pelhřimovští hráči poté na chvíli převzali otěže utkání do svých rukou a byli nebezpeční. Ve 25. minutě lapil Kareš velkou šanci Kubáta v přesilové hře, v téže přesilovce mířil Martin Hadrava sám před gólmanem těsně vedle. Ve 29. minutě opět zahrozil domácí Nymburk, nebezpečné přečíslení však zakončil jeden z domácích forvardů pouze střelou do tyče. Zhruba o půl minuty později však už domácí mířili přesněji. Čekal vyrazil jednu ze střel pouze před sebe a puk do sítě uklidil pohotový Filip Vrba - 3:2. Je kuriózní, že Spartak inkasoval všechny tyto tři branky od obránců domácího celku. Poté se hra přelévala ze strany na stranu a šance se střídaly na obou stranách. Za Pelhřimov měli ještě velmi dobré příležitosti Bezděk ve vlastním oslabení a Plachý v nájezdu 2 na 1, ale ani jeden z hráčů nebyl úspěšný, takže se šlo do kabin za stavu 3:2 pro domácí.

Poslední perioda nabídla velmi zajímavý hokej bohatý na branky. Nejdříve zvýšil domácí Jonáš nenápadnou střelou z mezikruží, která propadla Čekalovi pod vyrážečkou, poté za Spartak korigoval ve 48. minutě Petr Votápek, který se zjevil zcela sám u levé tyče Karešovy branky. Hned o 21 vteřin později už ale opět vedl Nymburk o dvě branky, tečovanou střelou se prosadil David Sem - 5:3. Spartak však nesložil zbraně a bojoval dále. Obrovskou šanci Filipa Kasalého ještě Kareš zlikvidoval lapačkou, na úchvatné sólo Richarda Adama ve vlastním oslabení už však byl krátký. Hráči Pelhřimova se pak nadechli k velkému náporu a 48 vteřin před závěrečnou sirénou se jim při power-play podařilo vyrovnat. Autorem branky byl Jiří Kubát.

Za nerozhodného stavu 5:5 tedy následovalo prodloužení, ve kterém domácí nezužitkovali ani přesilou hru, a utkání tak dospělo až k samostatným nájezdům. V nich se v první sérii prosadili hráči na obou stranách, jak domácí Sirotek, tak hostující Hrbatý. Zatímco střelci ve druhé sérii úspěšní nebyli. Ve třetí sérii se nejdříve prosadil domácí Martinec střelou mezi nohy, ale odpověď Tomáše Plachého byla rovněž gólová. Pokračovalo se tedy dále v obráceném pořadí. Zatímco Libor Bezděk volil nekompromisní střelu, která skončila v síti, domácí Jaroslav Sirotek se proti Jírovi, který se postavil do branky Spartaku pouze na tento poslední nájezd, podruhé již neprosadil a bylo dobojováno!

Hráči Spartaku Pelhřimov tak mohli slavit překvapivé, avšak zasloužené dva body z ledu dosavadního lídra tabulky skupiny Střed.

Pavel Rafaj