HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
04.10.2010 | Tomáš Bečka | A-tým

Snad budeme vyhrávat do konce sezony, směje se Tecl


Po derby se Žďárem mají hráči Spartaku na svém kontě již dvanáct bodů a čtyři výhry v řadě. Kapitán týmu Martin Tecl tak byl po derby samozřejmě spokojený, ale zároveň podotkl: „Každá série jednou končí. Musíme jít zápas od zápasu,“ nezapomněl připomenout pelhřimovský veterán, za kterého mluví zkušenosti.

Tento článek patří k zápasu PEL - ZNS 4:3

Zápas pro domácí nezačal šťastně, ale hráči Spartaku dokázali otočili stav utkání na 3:1. „Za tohoto stavu jsem už doufal, že zápas dohrajeme,“ přiznal Tecl. Žďárští hokejisté ovšem dokázali vyrovnat, což zarmoutilo nejednoho fanouška Pelhřimova. „Bohužel zahráli dvě dobré přesilovky. My jsme jim nabídli šanci a oni ji využili. Mají hodně šikovných hráčů a poté se dostali na koně,“ povzdechl si osmatřicetiletý matador.

Celkově ohodnotil zápas jako šťastnější pro jeho tým. „Byl to těžký zápas, jelikož Žďár má výborné mužstvo, ale lidem se hokej musel líbit. K vidění byly rychlé a kombinační akce. Naštěstí se k nám přiklonilo více štěstí,“ radostně líčil hráč s „céčkem“ na hrudi. I přes to, že se očekávaly tyto aspekty hry, které Tecl vyjmenoval, tak se Martínkův výběr na zápas těšil. „Derby je vždy vyhecované, s hráči se navzájem známe. Je to něco navíc.“

Zápas se pomalu blížil k prodloužení, když Hrbatý prostřeli brankaře hostí. Vítěznou střelu okomentoval Tecl s úsměvem na tváři. „Klíčový moment? Střela Hrbatky“ (smích), a poté dodal: „Ke konci to bylo, kdo dá gól, vyhraje. Každý už čekal na prodloužení a jeho gól byla nečekaná třešnička na skvělém zápase,“ dodal spokojeně. A jak to, že se rozhodlo v poslední minutě? „Tým je fyzicky dobře připravený. Za to vděčíme především Jiřímu Žůrkovi, který nám připravil dobrou letní přípravu. Soupeře pak přebruslíme a jsme aktivní až do poslední minuty,“ vysvětlil.

Tým prodloužil šňůru vítězných zápasů už na číslo čtyři. „Máme dobrý tým. Tři vyrovnané lajny, výborní gólmani a hlavně pohoda v kabině,“ našel příčiny úspěšných utkání. Na druhou stranu se však snaží držet nohama na zemi. „Doufám, že budeme vítězit až do konce sezóny, ale každá série jednou končí. Musíme jít zápas od zápasu a nemyslet na žádné série,“ ví moc dobře pelhřimovský kapitán Tecl.

Tomáš Bečka