HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
06.09.2010 | Jiří Rada | Mládež

Hodina H Cup 2010 ovládlo mužstvo Žďáru nad Sázavou


Od pátku 3. září do neděle 5. září se na pelhřimovském zimním stadionu uskutečnil turnaj 3. tříd v minihokeji, kterého se zúčastnilo celkem dvanáct týmů z celé České republiky. Turnaje se samozřejmě zúčastnili o domácí hokejové naděje a nevedli si špatně. Po základní skupině postoupili do "Velkého finále", kde se umístili na krásném pátém místě. Nejužitečnějším hráčem turnaje byl vyhlášen hráč domácího Spartaku Pelhřimov Matyáš Machovský.

Turnaje se zúčastnilo celkem dvanáct týmů (Pelhřimov, Jihlava, Ledeč nad Sázavou, Žďár nad Sázavou, Prostějov, Havířov, Opava, Havlíčkův Brod, Zbraslav, Kolín, Tábor a Jindřichův Hradec), které byly nejprve rozděleny do dvou skupin, ve kterých se utkal každý s každým a poté první tři týmy z obou základních skupin postoupili do "Velkého finále" a zbylých šest mužstev do "Malého finále". V těchto finálových skupinách se opět střetl každý s každým a o vítězi rozhodl počet bodů.

Celkovým vítězem Hodina H Cupu 2010 se stal celek SKLH Žďár nad Sázavou, jenž nejprve svoji základní skupinu vyhrál a poté si zcela jasně poradil i se svými soupeři ve "Velkém finále". Za sebou nechal celky jako Opava, Havířov, Havlíčkův Brod, Pelhřimov, či překvapení turnaje Ledeč nad Sázavou.

Rozdány byly také individuální ocenění, které ovládl žďárský Michal Trejbal, jenž vyhrál jak nejrychlejšího hráče turnaje, tak bezpochyby i nejlepšího střelce. Nejlepším brankářem turnaje byl vyhlášen opavský gólman Aleš Straka. Vyhlašován byl i benjamínek turnaje, kterým se stal v dresu Tábora Matyáš Ert. Titul nejsympatičtějšího trenéra převzal zbraslavský kouč Radek Kubišta.


Michal Trejbal ze Žďáru nad Sázavou právě přebírá cenu pro nejlepšího střelce turnaje

Jiří Rada