HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
08.10.2009 | Jiří Rada | A-tým

Zavřel jsem oči a padlo to tam, popisuje svoji branku Procházka


Mohl se stát pelhřimovským hrdinou, ale rozhodčí byl proti. Odchovanec hradeckého hokeje Zdeněk Procházka v letošní sezóně obléká dres pelhřimovského Spartaku a je při chuti. S radostí zakládá útoky, ale i naopak on sám si rád zaútočí. Tento devětadvacetiletý obránce má již zkušenosti i z ciziny. V sezóně 2007 - 2008 oblékal dres islandského Reykjavíku, se kterým získal po pěti letech čekání titul. Ve středečním duelu 2. ligy se konečně trefil, ale rozhodčí jeho branku neuznal. Další jeho pokus však brankou skončil a pomohl tak svému týmu alespoň k bodu.

Tento článek patří k zápasu PEL - TRU 3:4 pr.

Zdeněk Procházka patří díky svým zkušenostem mezi nejvíce vytěžované hráče. „Určitě mi to vyhovuje, že jsem hodně vytěžovaný. Já strašně rád hraju a čím více jsem na ledě, tím líp pro mě,“ prozradil s mírným úsměvem Procházka.

V 37. minutě se pelhřimovský obránce poprvé v sezóně radoval ze vstřelené branky, ale rozhodčí ani chvilku nezaváhal a okamžitě branku neuznal pro nedovolenou hru vysokou holí. „Já to viděl krásně. Viděl jsem, že je to gól a jel jsem se radoval s brankářem, ale ten mi řekl, ať se otočím, že to branka není. Raději jsem se do toho nemíchal,“ řekl skromně zkušený obránce.

Ve třetí třetině se však branky dočkal oficiálně a neskrýval svoji radost. „Bylo to těsně po buly a chtěl jsem to ještě podržet. Nakonec jsem zavřel oči a brankářovi jsem propálil lapačku,“ líčí svoji premiérovou trefu v pelhřimovském dresu Zdeněk Procházka.

Utkání však skončilo pro hokejisty Pelhřimova zklamáním, ale za svůj výkon se rozhodně stydět nemusejí. „Bylo strašně dobře, že na nás konečně někdo vlítnul, abychom si uvědomili, že se nedá hokej hrát ve stoje. Od desáté minuty jsme hráli lépe než soupeř, ale bohužel jsme nedávali branky. Až budeme dávat góly, tak začneme vyhrávat. Jeden bod nám určitě nestačí,“ zhodnotil utkání střelec jedné z branek domácích.

Jiří Rada