HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
07.10.2009 | Jiří Rada | A-tým

Pelhřimov si zasloužil více než bod

Pelhřimov - Hokejisté pelhřimovského Spartaku opět neměli štěstí. V rámci 7. kola přivítali na svém ledě Trutnov, který si odvezl dva body za výhru v prodloužení. Hosté měli bleskový start do utkání. Již ve 2. minutě vyhrávali 1:0, ale Spartak zabral a stačil vyrovnat. Druhá třetina patřila jednoznačně domácím, ale Procházkovu perfektní střelu do víka rozhodčí neuznal. Přetahovaná pokračovala i nadále a Pelhřimov měl více ze hry, ale nedokázal své šance proměnit. Utkání dospělo do prodloužení, ve kterém hosté v přesilové hře rozhodli o zisku bonusového bodu.

Pelhřimov

07.10.2009
18:00
3:4 pr.
(1:1, 0:0, 2:2 - 0:1)
Trutnov
Branky a nahrávky: 20. Kubát (Lazorišák), 55. Procházka (Rašner, Tecl), 60. Hadrava (Lazorišák) - 2. Šimoníček (Chytráček, Potůček), 52. Suchý (Klement, Potůček), 58. Chytráček (Šimoníček, Potůček), 62. Šimoníček (Suchý, Klement) . Rozhodčí: Mertl - Hák, Zíka . Vyloučení: 9:10 navíc Tecl (PEL) 10 minut nesportovní chování a Spudil (TRU) 10 minut nesportovní chování . Využití: 2:2 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 400 .

PEL: Míča - Plch, Moščic, Procházka, Rašner, Jelínek, Kůrka - Tecl, Plachý, Votápek - Kubát, Lazorišák, Hadrava - Pelán, Dostál, Jánský - Dvořák

TRU: Škrabejl - Antonín, Mlejnek, Provazník, Spudil, Poul, Klement - Suchý, Fiedler, Chochola, Šimoníček, Chytráček, Potůček, Mikolášek, Havlíček, Petr, Svoboda, Šejnoha, Řehák

Než se stačili opozdilí fanoušci usadit na svém místě, Pelhřimov prohrával 0:1. Přečíslení dva na jednoho ukázkově proměnil Jiří Šimoníček – 0:1. Hosté pokračovali v náporu dál a Pelhřimov měl problémy dokonce i ve svých přesilových hrách. Domácí se dostávali do hry pozvolna a od poloviny třetiny byli chvílemi i dominantnější. V 11. minutě se zrodila pohledná akce Spartaku již v obraném pásmu, ale Lazorišáka hostující brankář vychytal lapačkou. Hře nechyběly ani tvrdé střety. Při oslabení si čerstvě ženatý Plch počkal u mantinelu na soupeře a poslal ho tvrdým hitem k ledu. Konec prvního dějství patřil trutnovskému brankáři Škrabejlovi. Nejprve semaforem zlikvidoval Teclův pokus tahákem na lapačku a poté si vychutnal lapačkou i dalšího neúspěšného domácího střelce. Jenomže těsně před sirénou dokázal do té doby neprůstřelného brankáře prostřelit v kleče domácí Jiří Kubát – 1:1.

Druhou třetinu začali hráči Spartaku Pelhřimov ukázkově. Téměř celá prostřední část patřila domácím, ale střeleckou smůlu neprolomili. V úvodu třetiny našel Plachý před brankou osamoceného Lazorišáka, ten ovšem nedokázal puk trefit tak, jak by si představoval. Ke střele se také dostal Pavel Pelán, ale ani jemu nebylo přáno. V 23. minutě se dostali až před Škrabejla Lazorišák s Hadravou, ale ani tuto tutovou šanci neproměnili. Velmi aktivní Kubát několikrát ukázal, že umí nejen puk podržet, ale ty tvrdě vystřelit. Jenomže pouze mimo branku. Do útoku se také zapojoval obránce Zdeněk Procházka, který si nevedl vůbec špatně a ke vstřelení branky měl opravdu blízko. Jeho aktivnost přinesla v 37. minutě utkání své ovoce. V přesilové hře 5 na 3 propálil od modré vše, co mu stálo v cestě, ale k údivu všech přítomných rozhodčí branku neuznal pro údajnou hru vysokou holí. Kapitán domácích se nestačil divit, ale místo pochopení obdržel osobní desetiminutový trest za nesportovní chování. Pelhřimovu se naskytla i další přesilová hra s výhodou dvou mužů v poli, ale v rozhodujícím okamžiku zlomil Rašner svoji hůl.

Poslední třetina už tolik jednoznačná nebyla, ale stále byli aktivnější domácí. Svojí střelou tahem protáhl brankáře Trutnova Votápek a posléze vyzkoušel jeho pozornost i Lazorišák. Ve 46. Minutě se k brance hostů řítilo pelhřimovské dravé mládí. Jmenovitě Dvořák s Votápkem, ale prvnímu jmenovanému puk z hole odskočil. Trutnov si také dokázal nějaké ty šance vytvořit, ale obrana Spartaku fungovala na jedničku. Jenomže jak se říká nedáš – dostaneš platilo dvojnásob. Jenom málo stačilo, aby hosté vstřelili druhou branku. Autorem se stal kapitán Trutnova Pavel Suchý – 1:2. Pelhřimovští nic nevzdali a bojovali dál. Od modré vypálil zkušený Zdeněk Procházka a rázem bylo skóre srovnáno na 2:2. V 57. minutě se trutnovští hráči radovali znovu, ale rozhodčí branku neuznal pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Pelhřimov měl nepříjemný konec třetiny, neboť se musel bránit oslabení, ale skvělý Míča svůj tým dokázal podržet. Smůla se domácím lepila na brusle a Trutnovu se podařilo vstřelit tak vytouženou branku. Za bezmocné pelhřimovského brankáře zasunul kotouč Petr Chytráček – 2:3. Hosté si ovšem v závěru řádné hrací doby pořádně zatopili a dvacet vteřin před koncem proměnil přesilovou hru Tomáš Hadrava – 3:3.

Prodloužení nezačalo pro domácí vůbec dobře a po hodně přísném posouzení putoval za katr domácí Lazorišák. Hostům stačila necelá minuta přesilové hry 4 na 3 a radovali se z výhry v prodloužení. Pavla Míču v domácí brance prostřelil svým druhým zásahem Jiří Šimoníček – 3:4.

Ohlasy po utkání

Radek Šáda (asistent trenér Pelhřimova): Tento zápas se těžko hodnotí. Přijel hratelný soupeř, ale vlastními chybami si to utkání prohrajeme. Nedokážeme si rozebrat hráče ve vlastním obranném pásmu, jasné šance nedáváme. Máme nervozitu na holích i v rukou. Gólové šance nedokážeme proměnit a pak nás to mrzí. V době největšího tlaku uděláme jednu pitomost a dostaneme z toho branku. Všichni hráči bojovali naplno, ale možná si vytváříme určitý tlak sami tím, že jsme poslední.

Jiří Rada