HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
02.10.2024 | Pavel Blažek | A-tým

Derby klepe na dveře! Pelhřimov u Bělé přivítá nedaleký Humpolec


Čtvrté kolo Krajské ligy Vysočiny je před námi a jeho rámci je přichystán bonbónek pro všechny pelhřimovské fanoušky - k Bělé přijede Humpolec a bude k vidění souboj nejen regionálních rivalů, ale také sousedů v tabulce. Utkání se odehraje v sobotu 5.října a úvodní buly má nastaven standardní čas - 17 hodin.

Tento článek patří k zápasu HCP - HUM 5:4 pr.

HC Humpolec, z.s.

V podhradí pod Orlíkem rozjeli letošní ročník Krajské ligy Vysočiny ve velkém stylu, neboť místní tým rozstřílel Náměšť nad Oslavou 9:3. V dalších zápasech se ale Humpolci tolik nevedlo, následovalo vyrovnané utkání na hřišti Velkého Meziříčí, kde tamní rezerva druholigového celku vyválčila tři body za vítězství v poměru 6:5. Humpolečtí se poté vrátili mezi domácí mantinely, ale nestačili na HC Žihadla z Moravských Budějovic, kterým domácí podlehli 1:5. Humpolci aktuálně patří sedmé místo v průběžné tabulce Krajské ligy Vysočiny se třemi body, šestý Pelhřimov má na svého soupeře k dobru dva body.

V odehraných zápasech Humpolce se bodově nejvíce dařilo Matěji Daňhelovi. Odchovanec jihlavského hokeje patří ke stálicím v humpoleckém dresu, v aktuální sezóně vsítil Daňhel dosud tři branky a na další dvě branky přihrál. Stejný bodový zápis má i Jakub Komůrka (2+3), o dva body zpět je Daniel Pavelec (3+0).

Během působení Pelhřimova a Humpolce v Krajské lize Vysočiny i v jihočeské variantě této soutěže se oba celky potkaly dosud osmkrát a výrazně lepší bilanci mají pelhřimovští Poutníci. Ti svého rivala porazili šestkrát a nejvyšší brankový rozdíl při výhře Pelhřimova byl k vidění začátkem února 2020, tehdy Poutníci smetli u Bělé Humpolec přesvědčivě 11:2. Humpolec porazil Poutníky dvakrát a pokaždé k tomu potřebovali Humpolečtí nastavený čas. V listopadu 2022 padl Pelhřimov pod Orlíkem 5:4 po prodloužení a téměř po roce vyloupili humpolečtí hokejisté i pelhřimovský led po výhře 1:2 po prodloužení.

Oba celky prožívají opačně laděný vstup do letošní sezóny. Pelhřimovu uteklo úvodní kolo s rezervou Velkého Meziříčí, poté ale Poutníci zapsali dvě vítězství. Humpolci se povedlo v úvodním kole porazit Náměšť nad Oslavou, ale od té doby humpolečtí hokejisté nepoznali, jak chutnají ligové body. Pelhřimovský fanoušek si jistě přeje, aby obě série pokračovaly v nastolených kolejích, jak to ale bude doopravdy, se dozvíme v sobotu 5.října po sedmé hodině podvečerní. Pokud se nebudete moci osobně dostavit na pelhřimovský zimní stadion, bude připraven podrobný online přenos.

Pavel Blažek