HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
05.10.2024 | Pavel Blažek | A-tým

Prokš rozhodl Derby s Humpolcem!

Poutníci byli v utkání aktivnější a otevřeli skóre utkání, ale Humpolečtí zakrátko vyrovnali. Druhá třetina nejprve nabídla vedení Humpolce, ale Poutníci se zakrátko dostali do trháku, který ale domácí nedokázali udržet a do konce druhé třetiny opět svítil na tabuli vyrovnaný stav. Třetí třetina změnu skóre nenabídla, v prodloužení rozhodla nová posila pelhřimovského celku Marek Prokš o bonusovém bodu pro Pelhřimov.

Pelhřimov

05.10.2024
17:00
5:4 pr.
(1:1, 3:3, 0:0 - 1:0)
HC Humpolec

Branky a nahrávky: 8. Max Machovský (Kasalý F.), 27. Machovský Matyáš (Kasalý F.), 31. Svoboda (Votápek, Šulák), 33. Vrátný (Prokš), 63. Prokš (Kasalý F., Vrátný) – 14. Hynek (Šerák), 26. Komůrka (Daňhel), 33. Krtek (Jelínek, Hynek), 36. Brychta (Krtek)



HCP:

Jíra (Menšík) – Hájek, Pospíchal, Kasalý D., Port, Přibyl, Srnský – Kochánek, Kasalý F., Šulák, Max Machovský, Votápek, Lagron, Svoboda, Vrátný, Matyáš Machovský, Kochrda, Prokš

HUM:

Krejčí (Pelikán) – Krtek, Dolejš, Šerák, Glejtek, Marek – Polodna, Jaroš, Štorek, Hubata, Vitera, Egart, Daňhel, Komůrka, Hynek, Brychta, Novák, Jelínek M.

Úvodní minuty zápasu patřily spíše domácímu týmu, který si připravil řadu šancí, ve kterých ale často zasahoval humpolecký Krejčí. Kouzlo hostujícího brankáře ale bylo prolomeno v 8.minutě – Filip Kasalý našel na brankovišti Maxe Machovského a ten střelou mezi betony otevřel skóre utkání. I nadále měli domácí častěji puk pod kontrolou, ale převaha domácího celku postupně slábla a do hry se dostávali i hosté. Ti zvýšenou aktivitu přetavili ve 14.minutě ve vyrovnávací branku, o kterou se postaral Daňhel. Humpolec měl i další šance, které lapil Jíra, ale v 16.minutě mohl Humpolec otočit ukazatelem skóre, Jíra byl po útočné akci hostů překonaný a puk směřoval do branky, hokejky domácích obránců ale včas odpálily puk do bezpečí. S blížícím se koncem první třetiny se domácí opět dostávali více do hry, ale Krejčí svůj tým několikrát podržel. V závěru první třetiny získali Poutníci početní výhodu, kterou si přenesli i do druhé třetiny.

Druhá třetina zpočátku nabídla málo pohledný hokej plný nepřesností, ale ve 26.minutě se hosté dostali do vedení. Komůrka zblízka prostřelil Jíru, ale radost Humpolce netrvala ani minutu – ve 27.minutě procedil puk za Krejčího Matyáš Machovský. Domácí byli na koni a ve 31.minutě se dostali Poutníci opět do vedení, Bohumil Svoboda střelou k tyči rozjásal domácí fanoušky potřetí. A pro Pelhřimov bylo ještě lépe, ve 33.minutě skončila tvrdá střela Josefa Vrátného v humpolecké brance a domácí vedli o dvě branky. Hosté ale nesložili zbraně, pomohla jim přesilová hra, kterou rychle využil ve 33.minutě střelou z kruhů Krtek. A nekoncentrovanost domácího celku vedla ve 36.minutě až k vyrovnávacímu gólu, kdy se zblízka před Jírou prosadil Brychta. Poutníci se ale oklepali a ve zbytku druhé třetiny se tlačili před Krejčího, ale žádná ze střel si cestu do branky nenašla.

Poutníci začali třetí třetinu aktivněji, ale Krejčí mnohokrát zachránil Humpolec od inkasované branky. V dalším průběhu se často hrálo v nestandardním počtu na obou stranách, ale častěji byli na lavici hanby pelhřimovští hráči. Hosté v přesilovkách hrozili, ale pozorný Jíra držel vyrovnaný stav utkání. Minutu před koncem se hosté hrnuli za rozhodující brankou, ale Jíra s pomocí domácí obrany odolal. Z protiútoků ale mohli rozhodnout o svém vítězství rozhodnout i domácí, Svoboda a po něm i Vrátný ale nevsítili rozhodující gól. Utkání tak po šedesáti minutách bylo nerozhodné, následovalo prodloužení.

Prodloužení začalo oboustranně opatrnou hrou, ale postupně se Pelhřimov dostal do vyššího tempa a v 63.minutě přišel rozhodující moment utkání – Marek Prokš, nová pelhřimovská posila, se prohnal kolem trojice humpoleckých hráčů a umístěnou střelou rozhodl o vítězství Pelhřimov nad Humpolcem v poměru 5:4 po prodloužení.

Pavel Blažek