HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
13.02.2020 | Pavel Blažek | A-tým

Pelhřimov hostí Milevsko, možného soupeře v play-off


Základní část jihočeské Krajské ligy pomalu spěje k závěru, tento víkend je na programu předposlední hrací kolo. V jeho rámci vyjedou u Bělé k vzájemnému souboji hokejisté Pelhřimova a Milevska. Utkání se odehraje v sobotu 15.února, úvodní buly má stanovený čas na 17 hodin.

Tento článek patří k zápasu HCP - MIL 3:1

HC Milevsko 2010

Hokejisté Milevska se většinou letošní sezóny více či méně protrápili. Svěřence trenéra Štycha nezastihla žádná delší bodová šňůra, při které by výrazněji stoupali tabulkou soutěže. Přesto zelenomodří dokázali potrápit a obrat o body zvučnější soupeře, Milevsko dvakrát porazilo výběr Strakonic (6:3 doma, 7:3 venku) a v úvodu prosince Milevští překvapili vítězstvím na ledě Českého Krumlova (3:2). Jinak však Milevsko těžším soupeřům body rozdávalo a k bývalým vzduchotechnikům putoval bodový zisk především díky soubojům se slabšími celky jihočeské skupiny. Aktuálně zelenomodří drží sérii dvou výher v řadě, čímž si prozatím drží klíčovou osmou pozici tabulky, která jako poslední garantuje účast v play-off. Tuto pozici posílilo Milevsko v posledním zápase, kdy na domácím ledě nedali svěřenci trenéra Štycha čuchnout jindřichohradeckému Vajgaru, kterému na cestu domů přibalili porážku 3:8.

Nejproduktivnějším hokejistou Milevska v probíhající sezóně je Jakub Šimák, jenž dosud zaznamenal šest branek a patnáct asistencí. S drobným odstupem následuje Jiří Müller (8+10) či Jiří Fořt (10+5).

Vzájemný duel v letošní sezóně

Poutníci zavítali do Milevska v rámci 10.kola a pelhřimovskému celku se povedl vstup do utkání více než náramně. Již ve třetí minutě vedl Pelhřimov o dvě branky zásluhou Šuláka a Martina Hadravy o dvě branky. Náskok navýšil v devatenácté minutě Svoboda a když také v úvodu druhé třetiny přišel nápor hostů podpoředný brankami Martina Hadravy a Svobody, mělo utkání jasný vývoj. Ještě ve druhé části hry kosmeticky upravil stav utkání Fořt a když ve třetí třetině Panec chytil několik tutovek Poutníků, přišla další korekce skóre z hole Reindla. To přeci jen vybudilo domácí tým k větší aktivitě, ale Jíra v pelhřimovské bráně Poutníky několikrát podržel, takže směr Pelhřimov putovalo vítězství v poměru 5:2.

Současný pohled na tabulku říká, že Pelhřimov pravděpodobně potká Milevsko v prvním kole play-off, čímž sobotní duel dostává další zajímavý náboj. Milevsko aktuálně drží před svými pronásledovateli z Vimperka a Hluboké nad Vltavou zdánlivě komfortní čtyřbodový náskok, ovšem zelenomodří mají v posledních dvou kolech nepříjemný los, po zápase u Bělé čeká Milevsko domácí duel s Českým Krumlovem. To jeho nejbližší pronásledovatelé sehrají o víkendu vzájemný duel, po kterém se situace okolo osmého místa může ještě více zamotat a je možné, že si Poutníci počkají na jméno soupeře pro první kolo play-off až na samotný závěr základní části. Poutníci dosud neztratili mezi domácími mantinely ani bod a tuto bilanci budou jistě chtít prodloužit, přijďte proto podpořit domácí tým v boji o další body. Přidají Poutníci další korálek na šňůru vítězství či budou slavit hosté z Milevska? V sobotu 15.února před půl osmou večerní budeme moudřejší.

Pavel Blažek