HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
15.02.2020 | Redakce | A-tým

Poutníci ve vyrovnaném duelu přetlačili Milevsko

Domácí Pelhřimov sice od 5. minuty vedl již o dvě branky, které dokázal vstřelit v rozmezí devíti vteřin, ale jihočeský soupeř nedával kůži lacino. Na 3:0 zvyšoval Martin Hadrava, ale ve druhé třetině snížil Šimák. Do třetí periody se tak šlo za stavu 3:1 a oba brankáři se předháněli ve skvělých zákrocích a žádná branka nepadla. Domácí tak vyhráli poměrem 3:1.

Pelhřimov

15.02.2020
17:00
3:1
(3:0, 0:1, 0:0)
Milevsko

Branky a nahrávky: 5. Kasalý F. (Marek Hadrava, Martin Hadrava.), 5. Kopic (Svoboda), 20. Martin Hadrava (Hadrava Marek, Vysloužil) – 35. Šimák. Rozhodčí: Josef Stach, Lukáš Květoň — Václav Kubíček, Jan Lang. Vyloučení: 6:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 250. 



HCP:

Kaiseršot (Urban) – Zadražil, Bříza F., Kasalý D., Buchta, Vrátný D., Martínek, Vrátný J., Siřiště, Kasalý F., Svoboda, Kopic, Hadrava Marek, Votápek, Štěrba, Hadrava Martin, Vysloužil

MIL:

Panec (Princ) Hastrman, Tampier, Jíška, Bouška, Hájek, Dvořák, Müller, Šimák, Pouch, Kadilák, Radosta, Hamerle, Petřík, Fořt, Reindl, Suchan

Domácí vstoupili do zápasu s Milevskem aktivně a již v 5.minutě otevřel skóre Filip Kasalý po přesné souhře domácího útoku. Již za devět vteřin bylo pro Poutníky ještě lépe, Miroslav Kopic zasadil Milevsku druhý bleskový úder. Poté se hra vyrovnala a Kaiseršot v domácí brance několikrát předvedl své kvality. V 16.minutě naopak Panec zachránil svůj tým, když na poslední chvíli zabránil puku v cestě za brankovou čáru. O minutu později měl Panec opět štěstí, když Svoboda tečoval puk pouze do tyče a od ní se puk odrazil k hostujícímu brankáři. Ani Panec ale v 19.minutě nezabránil další brance domácích, Martin Hadrava byl na brankovišti více než pohotový.

Ve druhé třetině se hra odehrávala především před hostující brankou, Panec ale držel Milevsko nad vodou. Také Kaiseršot na druhé straně musel několikrát vytasit z rukávu skvělý zákrok, hosté bojovali o potvrzení účasti v play-off a rozhodně se nehodlali vzdát bez boje. Více šancí ale měli domácí a Pance několikrát zachránila i branková konstrukce. Ve 35.minutě pozvedl naděje Milevska Šimák, jenž zakončil rychlý protiútok hostů. Poutníci si mohli vzít tříbrankový náskok zpět, ovšem Panec několikrát zasáhl a zápas byl tedy i nadále otevřený.

Třetí část začala tlakem domácích, ovšem velké šance pochytal Panec, případně mu pomohla branková konstrukce. Milevsko i nadále hrozilo, Kaiseršot však několikrát Poutníky podržel. Do hry se stále více vkrádala nepřesnost a domácí se postupem času do zakončení tak často nedostávali. Když se Poutníci dostali do přečíslení, jejich kombinaci často pokazila hostující obrana. Poslední šance pro hosty přišla v 60.minutě, během trestu domácích odvolalo Milevsko skvělého Pance, nicméně ke změně skóre do závěrečného hvizdu nedošlo.

Pelhřimov porazil Milevsko 3:1 a stále ještě Poutníci neví, na koho narazí v prvním kole play-off. Poslední domácí zápas základní části čeká partu okolo trenéra Lukašíka v pátek 21.února, kdy k Bělé přijede v dohrávce Český Krumlov.

Pavel Blažek