HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
06.02.2020 | Pavel Blažek | A-tým

S Krumlovem v pátek 21. února od 19 hodin


Dohrávka odloženého šlágru mezi Pelhřimovem a Českým Krumlovem se odehraje v pátek 21. února od 19 hodin na zimním stadionu v Pelhřimově.

Tento článek patří k zápasu HCP - CKR 7:4

HC Slavoj Český Krumlov

Když si skalní hokejový fanoušek z Pelhřimova představí Český Krumlov, jistě na předních místech nalezne atraktivní a často velmi vyhecované duely z let 2001 a 2002, kdy především finálové série Krajských přeborů naplnily stadiony obou celků až pod střechu. Od těch dob se sice u obou mužstev změnilo mnohé, ale to neznamená, že by sobotní duel postrádal náboj. Naopak, Slavoj za celou sezónu neopustil elitní čtyřku, přičemž se nejčastěji Českokrumlovští pohybovali na druhé příčce s tím, že před Pelhřimov se Český Krumlov dostal jen nakrátko a to díky vyššímu počtu odehraných zápasů (Poutníci dohrávali zápas se Strakonicemi až později) a také díky vítězství nad pelhřimovským celkem z poloviny listopadu. Hned o týden později se ale Poutníci vyhoupli opět do čela a do současnosti neztratili ani bod, to Slavoj několikrát body svým soupeřům rozdal, takže se momentálně dívá na Poutníky se ztrátou třinácti bodů. V souboji prvního s druhým celkem tabulky by se jistě našlo více lákadel, např. pelhřimovský útok (nejlepší v soutěži, 128 vstřelených branek) prověří českokrumlovskou obranu, která je zatím nejpevnější v celé Krajské lize (56 inkasovaných branek). Hokejisté Českého Krumlova aktuálně drží sérii čtyř vyhraných duelů v řadě, přičemž v těchto duelech vždy nasázel Slavoj svým soupeřům sedm a více branek. Naposledy tuto potenci odnesl jindřichohradecký Vajgar, jenž od Českého Krumlova schytal na domácím ledě desítku a debakl 4:10.

Také v produktivitě soutěže najdeme několik hráčů Českého Krumlova aktuálně na předních místech. V top 10 kanadského bodování soutěže doplňuje pětici Poutníků dvojice hráčů Slavoje, celkově čtvrté místo dosud drží Josef Krcho, autor 21 branek a 14 asistencí. Elitní desítku pak uzavírá David Svoboda (13+16), což je zároveň nejproduktivnější obránce v soutěži. Třetí místo v produktivitě Českého Krumlova aktuálně drží Miroslav Lukeš (9+17).

Vzájemný duel v letošní sezóně

Oba celky se střetly v devátém kole, Poutníci cestovali na jih Čech a v Českém Krumlově utrpěli jedinou bodovou ztrátu v soutěži. Přitom to zpočátku vypadalo na další body pro Pelhřimov, skóre utkání otevřel Šulák, ale byla to, i přes tlak hostů, jediná gólová radost Poutníků v první třetině. V prostřední části hry nejprve vyrovnal domácí Vodička a Českokrumlovští chytli slinu. Třetí třetina již byla v režii domácích, kteří otočili skóre a celkově zvítězili 5:2.

Po předchozím jasném vítězství nad humpoleckou Jiskrou se může zdát, že Poutníci mají splněno, ovšem v sobotním duelu chtějí pelhřimovští hokejisté Českému Krumlovu vrátit jediný neúspěch v probíhající soutěži. K tomu budou potřebovat také pomoc od svých fanoušků, proto neváhejte a podpořte Poutníky v tomto nelehkém boji v hojném počtu. Hosté bojují o druhé místo a určitě nedají svou kůži lacino. O tom, kdo vyjde z tohoto souboje vítězně, bude jasné po páteční jedenadvacáté hodině.

Pavel Blažek