HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
22.02.2020 | Pavel Blažek | A-tým

Poutníci doma nezaváhali ani pojedenácté, odnesl to Český Krumlov

Atraktivní zápas začal lépe pro hosty, kteří dvě třetiny odolávali útočným snahám Poutníků. Ve třetí třetině byl ovšem tento odpor zlomen a domácí tedy zapsali do tabulky další vítězství, tentokrát 7:4.

Pelhřimov

21.02.2020
19:00
7:4
(1:2, 2:1, 4:1)
Český Krumlov

Góly a nahrávky: 8. D. Kasalý (Vysloužil), 39. Martin Hadrava (Vylíčil, Marek Hadrava), 39. Vysloužil (Martin Hadrava, Marek Hadrava), 44. D. Šulák (D. Vrátný), 46. Vylíčil (Martin Hadrava, Marek Hadrava), 48. Marek Hadrava (Martin Hadrava, F. Kasalý), 58. Kopic (D. Kasalý) – 3. J. Krcho (J. Kadlec), 17. J. Krcho (J. Kadlec, F. Čížek), 27. J. Kadlec (F. Čížek, J. Krcho), 44. J. Kadlec (Gallistl, J. Krcho). Rozhodčí: M. Matoušek, Horáček – Jan Kubeš, Mich. Dančišin. Vyloučení: 11:15, navíc Vylíčil (Pelhřimov), Klíma (Č. Krumlov) oba 10 minut. Využití: 3:2. V oslabení: 1:1. Diváků: 390.



HCP:

Jíra (Kaiseršot) – Hráček, Bříza F., Kasalý D., Martínek, Zadražil, Vrátný D., Vrátný J., Hadrava Marek, Kasalý F., Votápek, Kopic, Vysloužil, Siřiště, Svoboda B., Šulák, Hadrava Martin, Vylíčil

CKR:

Spáčil (Pícha) – Vávra, Machálek, Břečka, Čížek, Řepa, Gallistl, Svoboda, Kadlec, Ungr, Vodička, Michalec, Klíma, Krcho, Vondřich, Hakl, Berný

Zápas začal aktivně z obou stran a již ve 3.minutě otevřel skóre utkání hostující Krcho, nutno ale dodat, že jeho akci předcházel více než jasný offside. Poutníci se brzy oklepali a v 8.minutě nehlídaný Dominik Kasalý zakončil přesně mezi betony Spáčila. Útočné manévry pokračovaly i nadále, v 10.minutě nastřelil českokrumlovský Čížek tyč domácí branky. V 16.minutě mohli domácí otočit vývoj utkání, tlak do hostující branky ale ovoce nepřinesl. Udeřilo však na druhé straně, v 17.minutě Krcho pláchl ve vlastním oslabení a podruhé propálil Jíru v domácí brance.

Vyrovnat mohl v 21.minutě Svoboda, radost domácímu střelci však pokazila branková konstrukce. Postupem času se na ledě stále více jiskřilo, k vidění bylo hodně osobních soubojů, oba celky si nedarovaly ani píď prostoru. Jednu z přesilových her hosté využili ve 27.minutě po zásahu Kadlece. S domácími Poutníky to v tu dobu nevypadalo nejlépe, když už se domácí dostali do tlaku, hostující obrana a Spáčil byli pozorní. Tlak Poutníků ale postupně rostl a gradoval v 39.minutě – nejprve našel mezeru mezi betony Spáčila Martin Hadrava, o 13 vteřin později vybouchla domácí hala nadšením po vyrovnávací brance Martina Vysloužila.

Euforii si domácí přenesli i do třetí třetiny, šance Poutníků ale kryl Spáčil. Ve 44.minutě ovšem přišla studená sprcha, početní výhodu využil Kadlec. Radost hostům ale dlouho nevydržela, za 18 vteřin vypálil za modrou Dominik Vrátný a před Spáčilem puk umě tečoval David Šulák. Následně přišla početní výhoda i na domácí stranu a ve 46.minutě bekhendem poslal Poutníky do vedení Adam Vylíčil. Když navíc ve 48.minutě poslal domácí do trháku Marek Hadrava, hosté situaci psychicky neunesli a stále více vznášeli protesty směrem k rozhodčím. Vyhrocené utkání gradovalo a v 58.minutě definitivně rozhodl o třech bodech pro domácí Miroslav Kopic, který zakončil samostatný únik střelou nad Spáčilovu lapačku. Poté se utkání již pouze dohrávalo.

Pelhřimov tedy porazil Český Krumlov 7:4, Poutníci zvítězili i v posledním domácím zápase základní části. Tečku za první fází soutěže napíšou svěřenci trenérů Lukašíka a Humeše v neděli 23.února na ledě Soběslavi. A poté již bude následovat první kolo play-off a domácí zápas v pátek 28.února, soupeř Poutníků stále není znám, jisté je, že přijede k Bělé buď Milevsko nebo Hluboká nad Vltavou.

Pavel Blažek