HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
16.01.2020 | Pavel Blažek | A-tým

Pelhřimov míří k šlágru kola do Strakonic


Základní část jihočeské Krajské ligy pomalu směřuje k dalšímu hracímu kolu. V jeho rámci se pelhřimovská družina vydá na led Strakonic, tedy celku, jenž plní papírové předpoklady a pohybuje se v čelní skupině, která zatím neúspěšně nahání vedoucí Poutníky. Utkání se odehraje v sobotu 18.ledna a úvodní buly je naplánováno na 17 hodin.

Tento článek patří k zápasu STR - HCP 4:6

HC Strakonice

Strakoničtí vlétli do letošního ročníku Krajské ligy ve velkém stylu a během úvodních tří kol se náš nejbližší soupeř pohyboval na čele tabulky za pelhřimovskými Poutníky s odstupem v rámci horšího skóre. Poté ale přišlo bodově slabší období, za které mohla také marodka v týmu, Strakoničtí dokonce odložili duel na pelhřimovském ledě. Po sérii prohraných zápasů se tým Strakonic opět začal zvedat a nyní drží šňůru čtyř zápasů, ve kterých nenašel přemožitele. V zatím posledním duelu si Strakoničtí odvezli všechny body z ledu jindřichohradeckého Vajgaru po vítězství 6:2. Stoupající forma opět vynesla Strakonice do skupinky, která s odstupem hledí na vedoucí Pelhřimov, na čtvrtém místě Strakonice ztrácí jen bod na druhý Český Krumlov.

Králem produktivity Strakonic je prozatím David Ruda, který v probíhajícím ročníku vsítil devět branek a sedm dalších připravil svým spoluhráčům. Dalším produktivním hráčem Strakonic je Jakub Švec (7+8) či Ondra Dlouhý (4+8).

Vzájemný duel v letošní sezóně

Strakonice měly zamířit na pelhřimovský led v rámci 6.kola, které se hrálo na konci října 2019. Vinou marodky Strakonic se tento duel odehrál až na začátku prosince nedávno ukončeného kalendářního roku. A byl to velmi atraktivní zápas, oba celky předváděly hokej, za který by se určitě nemuseli stydět o soutěž výše. Pelhřimovští otevřeli skóre zásluhou Bohumila Svobody, ovšem hosté ještě do první sirény třemi brankami otočili skóre na světelné tabuli. Poutníci sice zkraje prostřední třetiny kontrovali brankou Vylíčila, ale hosté zanedlouho opět odskočili na dvoubrankový rozdíl. Strakonice byli v této části lepším týmem, ale hra domácích se s blížícím koncem třetiny začala zvedat a Poutníci šli podruhé do kabin přecejen veseleji, neboť ve druhé třetině stihl Kopic vsítit kontaktní gól. Do třetí třetiny pak vstoupili Poutníci velmi luxusně, neuběhla ani minuta a po brankách Marka Hadravy a Bohumila Svobody domácí opět vedli. Poté se na ledě začalo jiskřit a klasický počet hráčů byl viděn pramálo. Více ale zahřívali trestnou lavici domácí, kteří přežili i dlouhé dvojnásobné oslabení. A byli to opět Poutníci, kteří již v klasickém počtu hráčů na ledě dovedli utkání do vítězného konce, Petr Votápek a Martin Hadrava zajistili konečnou podobu skóre, které se zastavilo na hodnotě 7:4 pro pelhřimovský celek.

Oba celky mají o co hrát, Strakonice bojují o pozice zajišťující start blížícího se play-off na domácím ledě, Poutníci zase mohou získat další body do náskoku, který by se již nejbližším pronásledovatelům jen těžko likvidoval. O tom, který tým bude úspěšnější rozhodne atraktivní boj na strakonickém ledě, jehož výsledek bude znám v sobotu před osmou hodinou večerní.

Pavel Blažek