HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
29.11.2019 | Pavel Blažek | A-tým

Poutníci opět doma! Pelhřimov přivítá Soběslav


V sobotu 30. listopadu se pelhřimovští hokejisté vrací mezi domácí mantinely po sérii venkovních utkání. Soupeřem Poutníků bude celek Soběslavi, jenž brání pozice v první osmičce tabulky Krajské ligy. Úvodní buly je na programu v tradičních 17 hodin.

Tento článek patří k zápasu HCP - SOB 5:4

OLH Spartak Soběslav

Náš sobotní soupeř vstoupil do letošního ročníku tříbodovou výhrou nad Hlubokou (5:3), následovala porážka s Českým Krumlovem (3:7). Poté prožili Soběslavští vydařenou sérii, kdy ze tří duelů vybodovali plný počet bodů, čímž nakrátko zakotvili v blízkosti nejlepších celků jihočeské Krajské ligy. Jelikož ale následovala šňůra tří zápasů bez bodového zisku, následoval i pád tabulkou. Byť Soběslav neprožívá v současnosti bodové hody, poslední zápas celku od Lužnice vyšel, v domácím prostředí porazili Spartakovci jindřichohradecký Vajgar přesvědčivě 9:1. Soběslav se čtrnácti body hájí sedmé místo Krajské ligy, dva body před dotírajícím triem Vimperk - Hluboká - Milevsko.

Zvýšenou pozornost jistě zaslouží útočník Soběslavi Martin Hraňo, jenž svými třinácti trefami do černého kraluje střeleckým statistikám soutěže. K tomu Hraňo přidal i pět asistencí a těchto osmnáct bodů ho řadí na bronzovou příčku produktivity Krajské ligy, o jediný bod za pelhřimovským Martinem Hadravou. Produktívními hráči soupeře jsou dále Jan Žákovský (7+9) či Dominik Kaisler (5+6). Pelhřimovští fanoušci mohou z minulosti znát Jana Kanova (0+4), jenž odehrál proti Pelhřimovu několik druholigových bitev v dresu táborských Kohoutů.

Poutnící po sérii venkovních zápasů stále brání vedoucí pozici soutěže, Soběslav zase potřebuje body k upevnění pozice v první osmičce. Jak tento souboj dopadne? To se dozvíme již zítra krátce po sedmé hodině večerní.

Pavel Blažek