HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
02.03.2019 | Tomáš Bečka | A-tým

Bitva o všechno. Medvědi míří k prvnímu barážovému utkání


Po nepovedené základní části čeká na pelhřimovské hokejisty baráž o udržení se ve druhé lize. V rámci skupin Sever a Střed skončily nejhůře Letňany, se kterými Medvědi svedou boj na tři vítězné duely. Ten první se hraje v sobotu 2.3. na ledě pražského celku, který startuje v 17.00.

Tento článek patří k zápasu LET - PEL 6:3

„Hokej v základní části je drsný, ale hokej v play-off je něco jiného. Je to jeho ostřejší, neoholený brácha, kterého právě pustili z vězení,“ nechal se před lety slyšet jeden ze zámořských novinářů. Tato věta pasuje nejen na hru v play-off, ale také na boje o udržení. A přesně takové nyní stojí před pelhřimovským celkem.

Šest. Pouze tolik vítězných zápasů letos zaznamenali pelhřimovští Medvědi. A protože od poloviny prosince zapsali šestnáct prohraných utkání v řadě, ze kterých získali jediný bod, čeká je nyní boj o udržení se ve třetí nejvyšší soutěži.

Bezděkovi svěřenci si to o setrvání v lize rozdají s Letci z Letňan. Ti v základní části posbírali o tři body více než Pelhřimov, tedy 22, přičemž vyhráli sedm z třiceti osmi duelů. Poslední výhru si celek z Letňan připsal na konci ledna, kdy na svém ledě skolil Draky z Bíliny. Od té doby pak svěřenci trenéra Rouska prohráli sedm střetnutí v řadě.

Z této bilance se dá očekávat, že oba kluby jsou v podobném rozpoložení a o dění na ledě budou rozhodovat leckdy malé detaily. Trenér pražského celku Martin Rousek pro klubový web Letů řekl: „Všechno, co se stalo, je minulost. Musíme to hodit za hlavu, protože začínáme od nuly. Kluci mají před sebou maximálně pět posledních zápasů. A musí dát do toho všechno." Stejné je to ale i na druhé straně barikády a Medvědi jsou odhodlaní udržet pro Pelhřimov setrvání ve druhé lize.

Nejproduktivnějším Letce v letošní sezoně se stal s 19 body Tomáš Fabiánek. Stejný počet bodů nasbíral i Jaroslav Chlouba, který však k této metě potřeboval jen dvacet šest duelů. Mezi obránci pak bodově vyčníval Filip Eliáš, jenž za 23 zápasů zaznamenal 10 bodů (4+6). Brankářskou jedničkou je v Praze už druhým rokem Petr Hamalčík, který v Pelhřimově začínal loňskou sezonu. Celkově pak Letňany prozkoušely v sezoně osm gólmanů.

Boj bytí a nebytí startuje v Letňanech v 17.00. Další barážový zápas se uskuteční v úterý 5.3, kdy se série přesune na pelhřimovský led.

Tomáš Bečka