HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
14.09.2018 | Jakub Forejt | A-tým

Čekání je u konce! Je tady první domácí zápas


Dlouhé čekání pelhřimovských fanoušků se po dlouhých měsících konečně naplnilo a již v sobotu vyjedou pelhřimovští hokejisté na domácí led. Nebude se však jednat o první soutěžní zápas. K tomu vyjeli medvědi ve středu do Žďáru nad Sázavou, kde po bojovném výkonu podlehli domácím 6:2. Hned pro druhý zápas je připraveno další derby pro tým od řeky Bělé. Do Pelhřimova přijede velký rival z Tábora a očekává se tak velmi atraktivní zápas. Úvodní buly druhého zápasu sezony bude vhozeno zítra v 18:00 na pelhřimovském stadionu.

Tento článek patří k zápasu PEL - TAB 5:4 pr.

Táborský tým několik posledních sezon pravidelně okupuje přední příčky druholigové tabulky. Loňskou sezonu začali Jihočeši také dobře a pravidelně ve svých zápasech bodovali. Přibližně v polovině základní části však přišel zvrat a body se začali postupně přesouvat spíše k soupeřům Tábora. Kohouti nakonec sezonu zakončili na pátém místě a v play-off narazili na tým Moravských Budějovic, kterému podlehli 3:0 na zápasy.

Na tuto sezonu si Tábor naplánoval rovnou devět přípravných utkání. K prvnímu odcestovali Kohouti na led Havlíčkova Brodu, kde domácím podlehli celkem snadno 7:3. Následně nedokázali zvítězit ani na ledě Kobry, kde prohráli 7:6 po prodloužení. V dalších dvou utkáních se ale Táboru už zvítězit povedlo, když nejprve doma zdolali Moravské Budějovice a následně i Lední medvědy venku po prodloužení. Tuto prohru jim však Pelhřimov hned v následujícím utkání na táborském ledě dokázal vrátit, když těsně zvítězil 2:3. Stejně tak táborští hokejisté prohráli na ledě Moravských Budějovic, kde prohráli 4:2. Na závěr přípravy čekali Tábor tři domácí utkání. V prvním se hokejistům od Jordánu podařilo zvítězit nad zahraničním soupeřem Yverdon les Bains 6:0. Poté prohráli po prodloužení s Havlíčkovým Brodem 4:5 a následně i s Kobrou těsným rozdílem 5:6. Ve středu nastoupil Tábor k prvnímu soutěžnímu duelu v základní části. Na svém ledě však nedokázali zvítězit proti David Servisu a podlehli mu v poměru 6:8.

V brankovišti má Tábor k dispozici dva mladé brankáře. Jsou jimi jednadvacetiletý Michal Novák a dvaadvacetiletý Milan Dudáček. V obraně se Tábor bude moc spolehnout na opory z loňské sezony, zejména je to Tomáš Černý, Kamil Černý, Marek Duben, nebo Martin Havran. Stejně tak v útoku, kde můžeme spatřit například Jakuba Matušíka, Radima Heřmana, Radka Seidla, Jana Březinu, nebo Davida Blažka.

Získá své první body v sezoně Tábor nebo Pelhřimov? To se dozvíme již zítra krátce po osmé hodině večerní.

Jakub Forejt