HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
15.09.2018 | Tomáš Bečka | A-tým

Medvědi díky hattricku Martina Hadravy zvládli derby s Táborem

Když ve dvacáté osmé minutě vedli Pelhřimovští už 4:1, zdálo se, že Medvědi si slibně rozjeli cestu za třemi body. Jenže táborští Kohouti během pěti minut srovnali stav utkání, čímž se diváci dočkali v prostřední periodě sedmi branek, ale také napínavé bitvy, která měla vyvrcholit ve třetí dvacetiminutovce. Jenže ta už branku nenabídla, tudíž se střetnutí přehouplo do prodloužení. V tom šli hosté do oslabení, které dokázali Melenovského svěřenci využít. O bodu navíc pro Lední Medvědy rozhodl Martin Hadrava, který trefou v nastaveném čase zkompletoval hattrick.

Pelhřimov

15.09.2018
18:00
5:4 pr.
(1:0, 3:4, 0:0 - 1:0)
Tábor

Branky a nahrávky: 20. Vysloužil (Mejzlík, Pospíchal), 22. Martin Hadrava (Vysloužil, Port), 27. Martin Hadrava (Vysloužil, Filip Kasalý), 28. Votápek (Vysloužil), 65. Martin Hadrava (Pospíchal) – 23. Matušík (Hrala, Točík), 33. Točík (Duben), 36. Blažek (Heřman, Matušík), 38. Heřman (Hajič). Vyloučení: 3:7, navíc Černý (TÁB) 10 OT. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 410. Rozhodčí: Pokorný – Musil, Kleprlík. 



PEL: Holata – Hadrava Martin, Kadlec, Kaminski, Vysloužil, Kohút, Votápek, Hráček, Heinrich, Kasalý F., Krtek, Port, Pospíchal, Mejzlík, Kasalý D.

TAB: Novák – Tesař, Košař, Heřman, Kadilák, Točík. Hlaveš, Černý, Duben, Hajič, Blažek, Březina, Matušík, Zayml, Hrala, Raiterman, Prášek, Pechánek, Seidl

Zahajovací třetina se hned od úvodních minut proměnila v nesmlouvavý a urputný boj, ve kterém jen málokterá střela prorazila hradbu před oběma brankami. Vyrovnaný průběh hry proměnila až 8. minuta, kdy usedl na trestnou lavici Košař. Jeho spoluhráči se sice početní výhodě soupeře ubránili, ale domácí celek se díky ní chopil iniciativy a až do přestávky byl v ofenzívě nebezpečnější. Zatímco pelhřimovského brankáře Holatu vyvedl z míry jen příkladný důraz Hraly a následná nebezpečná, leč nevyužitá přesilovka Jihočechů, jeho protějšek Novák čelil hned třem vyloženým šancím soupeře. S výpadem Porta a tutovkou Martina Hadravy si výtečně poradil, ale osmadvacet vteřin před sirénou kapituloval při početní převaze soupeře z hole Vysloužila1:0.

Jak skončila první třetina, tak začala ta druhá. Táborské mužstvo hned v jejím úvodu nakupilo několik chyb v řadě a domácí Martin Hadrava ho za to už v čase 21:19 ztrestal přesnou ranou zpoza obránce – 2:0. Nadšení na střídačce Ledních Medvědů ovšem odeznělo už po minutě hry, to když do jejich útočné třetiny vlétli Hrala s Matušíkem a druhý jmenovaný proměnil přihrávku svého spoluhráče v kontaktní gól – 2:1. Tento moment zažehl ve hře kohoutů doposud skryté přídavné motory a byl jich najednou plný led. Před dovršením první poloviny střetnutí vyzněla nadvláda táborských hráčů zcela do ztracena, a navíc je postihla další pohroma. Na konci 27. minuty hosté liknavě střídali, Pelhřimov se dostal do přečíslení a sehrál ho parádně – Martin Hadrava zvýšil přesnou střelou z druhé vlny na 3:1. Netrvalo dlouho a dveře do táborské defenzívy byly znovu dokořán; domácí hokejisté toho také tentokrát promptně využili a Vysloužil jim zajistil tříbrankové vedení – 4:1.
Na šokované Jihočechy by si v tu chvíli vsadil už jen málokdo, ale jejich zlepšená hra ve druhém dějství nakonec vniveč nepřišla. Druhou polovinu střetnutí měli pevně ve své moci a nechali své příznivce vzpomenout na podstatně příznivější hokejové časy. Ve 31. minutě se tečovaná střela Matušíka snesla z výšky na horní tyči pelhřimovské klece, ale o necelé dvě minuty později už uhodilo. Střela Točíka od pravého mantinelu našla skulinku v Holatově postoji a kohoutům znovu očividně narostla křídla. Kuriózní moment nabídla 36. minuta. Rána Tesaře od modré očividně skončila v brance, ale puk z ní zničehonic vylétl ven. Hosté se mohutně dožadovali gólu, ale sudí nenašli ani díru v síti, ani jiný způsob, kudy kotouč proklouzl mimo, takže gól neuznali. Naštěstí pro Tábor hned vzápětí zaúřadovala v útočném pásmu první formace a Blažek zblízka snížil na 4:3. Ve 38. minutě rozdmýchal neuznaný gól emoce i na druhé straně, ale rozhodčí viděli hráče v brankovišti a ke změně skóre nedošlo. O půl minuty později se o ni ale postaral hostující soubor, to když si Heřman s ledovým klidem připravil dobrou střeleckou pozici a srovnal na 4:4.

V závěrečné dvacetiminutovce měli k vítězství blíž Pelhřimovští. V jinak vyrovnané a nadále velmi bojovné partii jim k tomu vypomohla čtyři vyloučení na straně Tábora. Vinou toho přibylo do statistik brankáře Nováka v jediné třetině 16 úspěšných zásahů. Nejvíc horko mu bylo při více než minutu a půl dlouhé hře Ledních Medvědů v pěti proti třem, ale za pomoci velké bojovnosti spoluhráčů přežil tuto situaci bez úhony. A protože se neujaly ani další slibné příležitosti na obou stranách, zlomil se zápas do prodloužení.

V nastavení hry byl domácí tým pilnější ve střelbě, ale největší šanci měl loučící se forvard kohoutů Seidl, jenž ovšem tváří v tvář Holatovi neuspěl. O pár desítek vteřin později zaplavilo táborskou střídačku zklamání. Po vyloučení Černého za vražení na hrazení (trest 2+10) hráli červeno-bílí další přesilovku a v ní se obsadil do role hrdiny Martin Hadrava, který vítězným gólem zkompletoval svůj hattrick – 5:4. 

Reportáž: Pavel Šácha/www.hctabor.cz

Tomáš Bečka, Pavel Šácha