HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
03.09.2018 | Ladislav Pospíchal | A-tým

Pelhřimov cestuje k dalšímu zápasu, tentokráte hrají ve Žďáře


Lední medvědy čeká šestý přípravný zápas. V úterý Pelhřimov vyjíždí na Bouchalky, kde sehraje zápas s domácím Žďárem nad Sázavou. Zápas bude o to pikantnější, protože příští středu čeká pelhřimovské hokejisty první mistrovské utkání právě ve Žďáře. Úvodní buly přípravného utkání je naplánováno na úterý 18:00.

HC Lední Medvědi Pelhřimov

Medvědi mají za sebou pět přípravných zápasů. Ve dvou případech si připsali výhru (s Táborem 3:2 a s Moravskými Budějovicemi 6:4), v jednom zápase remízovali a v dalších dvou utkáních Pelhřimov prohrál. Poslední zápas Medvědi odehráli doma proti Moravským Budějovicím, kdy v polovině první třetiny prohrávali již 0:2, ale zlepšeným a bojovným výkonem si Medvědi ve svém prvním domácím zápase připsali výhru 6:4. Čtyřmi góly se zaskvěl domácí útočník Petr Votápek, hostující Ladislav Rytnauer vstřelil hattrick již za šestnáct minut hry.

SKLH Žďár nad Sázavou

Pro žďárské hokejisty to bude již sedmé utkání. První tři utkání Žďár prohrál, nejprve dvakrát s Třebíčí (2:5 a 2:11) a následně i s Havlíčkovým Brodem 3:5, ale od té doby hokejisti Žďáru jen vyhrávají, doma si poradili s Dvorem Králové, s Trutnovem a v minulém zápase vrátili porážku Brodu, kterého v přestřelce přetlačili 6:5.

Kádr Žďáru nad Sázavou

Kabina Žďáru dostála jistých změn oproti minulé sezóně. V brance se objevuje dvacetiletý Matěj Loubal, který naposledy chytal v Třinci za juniorku. V obraně i v nadcházející sezóně bude tvrdit muziku Jakub Peslar a vrátil se Aleš Koželuh. Útočné řady opustil Jaromír Pytlík, mladý talent bude působit ve Vítkovicích, naopak na Bouchalky přišel Tomáš Franek, který působil v Třinci nebo Frýdku – Místku a Marek Prokš, ten má zkušenosti z Německa či prvoligové Jihlavy.

Sestavy z minulého utkání

HC Lední Medvědi Pelhřimov

Holata (od 40. Joska) – Srnský, Pospíchal, Slabý, Krtek, Kasalý D., Kohút, Hrbatý, Heinrich, Kadleček, Votápek, Plachý, Šulák, Kasalý F., Hadrava Martin, Kadlec

SKLH Žďár nad Sázavou

Loubal – Poizl, Koželuh, Lojek, Peslar, Klodner, Půža, Marek – Bureš, Jícha, Tlačil, Hasoň, Franek, Gregar, Stehlík, Kunstmüller, Jedlička, Kovářů, Nečas

Utkání začíná v úterý v 18:00 přijeďte Medvědy podpořit nebo sledujte utkání přes online přenos zde

Ladislav Pospíchal