HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
30.11.2017 | Jiří Rada, Dan Lhotský | A-tým

Ve třetí třetině nám docházely síly, říká Šoustal


V posledních dvou utkáních se objevil v brankovišti Ledních Medvědů pětadvacetiletý brankář Roman Šoustal. Třebíčský odchovanec patří do širšího kádru prvoligového týmu, přičemž zápasové zkušenosti v této sezóně sbírá právě v dresu Ledních Medvědů. V utkání s Pískem patřil k základním kamenům tříbodového úspěchu a slibně nakročeno k němu měl i v utkání s Havlíčkovým Brodem. Bohužel to ale tentokrát nevyšlo a do kabiny se šlo opět se svěšenými hlavami.

Tento článek patří k zápasu PEL - HBR 2:5

Romane, dnes jste sice prohráli, ale nemyslím si, že byste odehráli špatné utkání. Proti vám stál lídr druhé ligy a vypracovali jste si spoustu šancí. Co nakonec rozhodlo o neúspěchu?

Rozhodla asi naše nedisciplinovanost. Sice jsme hráli první dvě třetiny velmi dobře, ale ve třetí třetině docházely síly a byli jsme psychicky nalomení. Je vidět že Havlíčkobrodští chtějí postoupit do WSM ligy a my se stále trápíme. To byl hlavní rozdíl.

Odchytal jsi druhé utkání v řadě, jak jsi se v brance cítil? Měl jsi několik skvělých zákroků, ale přesto to nestačilo.

Dnes to nebylo nic moc. V první třetině na mě příliš střel nešlo, tak jsem se s některými trochu trápil. Pak jsem měl ale více zákroků a zlepšilo se to. Začal jsem si věřit, díky tomu se mi poté dařilo.

Ve druhé třetině jste využili dvojnásobnou přesilovou hru a tím vyrovnali, ale další početní výhodu jste už nevyužili. Jaký to mělo vliv na výsledek utkání?

Určitě velký. Dnes jsme odehráli několik dobrých přesilovek a pak nám nejspíše došly síly. Začali jsme faulovat a soupeři se hrálo skvěle.

Vrátil bych se k minulému zápasu v Písku, kde jste udrželi těsné vedení a vyhráli. V čem bys hledal hlavní klíč k vítězství? V čem byl rozdíl oproti dnešku?

V Písku jsme odehráli velmi dobré utkání, takřka od první minuty jsme vedli. Dnes jsme hráli proti týmu, který rozhodně na WSM ligu má, ale Písek byl slabší.

Foto: www.hstrebic.cz

Jiří Rada, Dan Lhotský