HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
29.11.2017 | Jiří Rada | A-tým

Pelhřimov srdnatě bojoval, na body to ale nestačilo

Pelhřimovští hokejisté měli před sebou další těžký úkol a to navázat na předchozí výhru v Písku, ale proti sobě měli lídra druholigové skupiny Střed - Havlíčkobrodské Bruslaře. V polovině první třetiny se domácí ujali vedení zásluhou Plachého, ale regionální rival dokázal do první sirény odpovědět. Ve druhé dvacetiminutovce se poprvé v utkání dostali do vedení havlíčkobrodští hokejisté, ale opět přišla rychlá odpověď a znovu se začínalo od nuly. Jenomže třetí perioda již patřila hostům a ti dokázali potvrdit svoji papírovou roli favorita, neboť dokázali přidat ještě tři branky a celkové tak zvítězili 5:2.

Pelhřimov

29.11.2017
18:00
2:5
(1:1, 1:1, 0:3)
Havl. Brod

Branky a nahrávky: 11. Plachý (Kubát, Votápek), 40. Marek Hadrava (Martin Hadrava) – 18. Chlubna (Kozlík, Kuchta), 37. Přidal (Třetina, Milfait), 44. Voříšek (Hrabaň, Milfait), 52. Milfait (Voříšek, Vala), 60. Milfait (Voříšek, Šuhaj). Vyloučení: 6:7, navíc Kříž (HBR) 10 OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Rozhodčí: Pilný – Pechánek, Roischel. Diváci: 325.



PEL: Šoustal (Urban) – Pospíchal, Kubát, Kohút, Port, Kasalý, Kalenda, Rudy – Oščádal, Kopic, Vysloužil, Kasalý, Hadrava Marek, Hadrava Martin, Šulák, Votápek, Kaminsky, Plachý

HBR: Novák (Marek) – Vala, Kulhánek, Balgalvins, Kříž, Hrabaň, Semrád – Přidal, Třetina, Endál, Voříšek, Milfait, Šuhaj, Kuchta, Kozlík, Chlubna, Ludvík

V úvodu utkání viděli návštěvníci pelhřimovského zimního stadionu opatrnou hru na obou stranách, přičemž do prvního většího tlaku se dostali hosté díky přesilové hře. Tu však domácí zvládli ubránit a v polovině první dvacetiminutovky otevřel skóre Tomáš Plachý. I nadále měli domácí větší šance, ale pozorný Novák v brance hostů v poklidu všechny pokusy domácích kryl. To samé se dá říci i o domácím brankáři Šoustalovi, který se také úspěšně seznamoval s havlíčkobrodskými střelci. V patnácté minutě se dostal do samostatného úniku Plachý, ale tentokrát síť nerozvlnil, neboť trefil pouze Novákovo rameno. A tak v 18. minutě udeřili poprvé hosté. Chybu domácího hráče okamžitě potrestal Chlubna a vyrovnal tak stav utkání. Závěr první třetiny poznamenalo zranění hlavního rozhodčího, který opustil hrací plochu s krvavým zraněním, ale do utkání se vrátil i s poraněným okem.

V prostřední části měli kotouč na svých holích domácí Medvědi, ale k přesnějšímu zakončení se nedostali, nebo jim nepřálo štěstí. Ani na druhé straně se zatím nemířilo přesně, ale k vidění byl pohledný hokej na obou stranách. Ve 34. minutě zívala na Třetinu prázdná branka, ale pohotový Kohút dokázal jasnému gólu zabránit. To se však nepovedlo o tři minuty později, kdy se přesnou střelou pod Šoustalův beton trefil Přidal a poslal hosty do vedení. Následovala dvojnásobná přesilová hra domácích, neboť nejprve Bruslaři špatně střídali a poté si Kříž vyšlápl na Plachého, kterému zlomil nos. V čase 39:33 však domácí dokázali nedisciplinovanost havlíčkobrodských hokejistů potrestat a Marek Hadrava po přesném pasu od svého bratra mířil přesně.

Poslední třetina se ale domácím borcům nepodařila. Ve hře 4 na 4 se nejprve prosadil Voříšek, který tak opět vrátil vedení na stranu hostů a to se v závěru ukázalo jako rozhodující. Domácí Medvědi na svého soupeře tlačili, ale z přemíry snahy vznikaly hrubky v obraně a jednu z nich potrestal v 52. minutě Milfait. Pelhřimov ještě v závěru utkání zkoušel hru bez brankáře, pouhých osm vteřin před koncem utkání potvrdil výhru Havlíčkova Brodu svoji druhou brankou v zápase Milfait.