HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
26.10.2017 | Redakce | A-tým

Začít bránit, to může být klíč k bodům, věří Tomáš Plachý


Tři prohry v řadě a pád na samotné dno druholigové tabulky. Takové byly výstupní informace před středečním zápasem s druhým celek z Tábora. Ovšem pelhřimovští hokejisté se vzepřeli všem statistickým předpokladům a obrali Kohouty o všechny body. Gólem a asistencí se na výhře se podílel i Tomáš Plachý, jenž v osmnácté minutě vstřelil vítěznou branku celého utkání.

Tento článek patří k zápasu PEL - TAB 3:1

Tomáši, dnes jste do zápasu nastoupili jako úplně jiný tým než v těch předešlých zápasech. Co tomuto zápasu předcházelo? Změnily se tréninky nebo proběhly nějaké pohovory? Co vlastně bylo jinak?

Zaprvé nás na trénink dorazilo dvacet, což bylo zatím nejvíc v sezóně, což se pozitivně odrazilo i v zápase. Tým dostal úplně jiný náboj a bylo to zcela odlišné, než když nás trénovalo deset. Je to úplně jiný trénink.

Když se zaměříme na dnešní zápas. Vstup vám vyšel, určitě jste chtěli hrát od začátku aktivně. Tábor sice nastoupil s užší sestavou, než jsme byli zvyklí, ale pořád se jedná o kvalitní mužstvo. Co jste si řekli v kabině před samotným zápasem?

Dnes nehrálo žádnou roli, proti jakému týmu nastoupíme. Řekli jsme si, že nemáme co ztratit. Jsme na dně tabulky, takže se můžeme pouze odrazit. Fakt, že Tábor přijel oslabenější, nehrál roli. My jsme předchozích pět šest zápasů odehráli v tak okleštěné sestavě, že jsme vytvořili jen dvě lajny. Takže na tento fakt bych se neohlížel.

Dnes bylo na hřišti vidět, že konečně fungovala spolupráce obránců s útočníky. Bylo to právě to, co jste potřebovali?

Určitě. Někteří se uzdravili, tím pádem se vše doplnilo. Přišel jeden kvalitní obránce a myslím si, že celé to do sebe tak nějak zapadlo. Je důležité, aby nám to vydrželo a dále fungovalo, protože jakmile delší dobu nemáte manšaft alespoň o patnácti lidech

Nyní vás čekají další těžké zápasy v boji o odlepení se z poslední pozice. Jak se připravit na následující Klatovy?

Já si myslím, že musíme hrát svoji hru a to, co jsme si řekli. Začít bránit, to může být právě ten klíč k bodům, protože ta alchymie, co se dělala v předchozích zápasech, ta neměla s hokejem nic společného. Myslím si, že pokud nastoupíme v úplné sestavě, minimálně těch patnáct hráčů, tak se s tím můžeme nějak poprat.

Zmínil jste lepší hru v obraně. Dnes se podařilo vyhrát zápas s jediným obdrženým gólem, ještě k tomu takovým smolným ve vlastním přesilovce. Je to ta hra, která by měla fungovat?

Myslím si, že od obrany to začíná a v útočném pásmu končí. To znamená, že když si budeme plnit v obranném pásmu to, co máme, můžeme být úspěšní v útočném pásmu.

Redakce