HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
25.10.2017 | Jiří Rada | A-tým

Body zůstávají doma! Pelhřimov porazil Tábor

Pelhřimovští Lední Medvědi vstoupili do utkání lépe a po úvodní dvacetiminutovce vedli zásluhou Kopice a Plachého 2:0. V prostřední části hosté od Jordánu dokázali ve vlastním oslabení snížit na rozdíl jediné branky a vrátili se tak do utkání, které opanovali oba brankáři. V 58. minutě pečetil výhru domácího Pelhřimova nováček v sestavě obránce Pospíchal.

Pelhřimov

25.10.2017
18:00
3:1
(2:0, 0:1, 1:0)
Tábor

Branky a nahrávky: 6. Kopic (Plachý, Vysloužil), 18. Plachý (Kopic, Vysloužil), 58. Pospíchal (Kubát, Kopic) – 24. Seidl (Matušík). Vyloučení: 5:8, navíc Matušík (TAB) 10 OT NESP. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Rozhodčí: Vrba – Musil, Kleprlík. Diváci: 360.



PEL: Svoboda (Šoustal) – Pospíchal, Kubát, Kohút, Port, Benýšek, Rudy, Svoboda, Plachý, Kopic, Vysloužil, Kasalý F., Hadrava Marek, Hadrava Martin, Oščádal, Votápek, Kaminsky, Šulák

TAB: Novák (Klestil) – Košař, Havran, Černý K., Duben, Černý T., Dvořák, Pípal, Heřman, Pechánek, Urbanec, Seidl, Matušík, Březina, Blažek, Kadilák, Škrdleta, Pospíchal

Úvod utkání patřil domácím hokejistům, kteří vstoupili do utkání s touhou a odhodláním získat tři body a tím se trochu odvděčit svým fanouškům za neuspokojivý začátek sezóny. V brance Medvědů nastoupil Dominik Svoboda a to znamenalo jistotu v domácí brance. Nováčkem v sestavě se stal Ladislav Pospíchal, tedy pokud se jeho start dá považovat za nováčkovský, vždyť pelhřimovský dres již dvakrát oblékl v loňské sezóně. 

Hned první větší šance domácích skončila brankou a střelcem nebyl nikdo jiný, než aktivně hrající Miroslav Kopic který zužitkoval přesnou přihrávku od Plachého a mohl tak zakončovat do odkryté branky Tábora. I v dalších minutách to byli domácí Medvědi, kteří určovali tempo hry. Nutno uvést, že i Tábor si dokázal vytvořit nějaké šance, ale ty dokázal jistý Svoboda společně s obránci likvidovat. Druhý zářez na pažbě přišel dvě minuty před první sirénou v přesilové hře, kdy si Tomáš Plachý doslova pohrál s táborským brankářem Novákem a pohodlně zvýšil na 2:0 pro domácí Pelhřimov.

I druhá perioda se nesla v podobném duchu jako ta první, ale hosté si již dokázali vytvářet nebezpečnější střelecké pozice a tak se pelhřimovská obrana musela mít na pozoru. Ve 24. minutě však domácí nezvládli vlastní přesilovou hru a chybou v pokrytí hráčů doslova darovali hostům snižující branku. Jakub Matušík nabil volnému Radku Seidlovi a ten se tvrdou střelou z vrcholku kruhu nemýlil. Po kontaktním gólu Tábora následovala série velkých šancí domácích, ale Novák postupně zlikvidoval pokusy Kasalého i Plachého, kterého vychytal efektivním semaforem.

Začátek třetí třetiny patřil Martinu Vysloužilovi, na kterého byl odpískaný faul, ale pelhřimovský Medvěd se zachoval v duchu fairplay a zákrok ihned jel vysvětlit hlavnímu rozhodčímu utkání. A to dokonce v situaci, kdy by Pelhřimov hrál dvojnásobnou přesilovou hru. Za své počínání sklidil ovace publika a jistě i uznání všech přítomných. Ve 42. minutě orazítkoval Novákovu spojnici nenápadnou žabkou Martin Hadrava a tak se hosté dostávali čím dál více do hry. Pohled na hru napovídal, že bude k vidění taktická bitva a táborští Husité ještě nic nezabalili. Bojovalo se o každý kousek ledu a čekalo se na jakoukoliv chybu. Tu však udělali právě hosté z Tábora, neboť necelé čtyři minuty před koncem šel za katr Březina a poslal tak své mužstvo v rozhodující části zápasu do oslabení. To dokázal potrestat Ladislav Pospíchal, když svojí dělovkou propálil vše co mu stálo v cestě.

Domácí Lední Medvědi tak dokázali porazit silného soupeře z Tábora a snad tím získali ztracené sebevědomí z první čtvrtiny základní části. Již v sobotu pojedou svěřenci trenéra Dvořáka do Klatov, kde je čeká další důležitá bitva o druholigové body.

Ohlasy po utkání

Jan Dvořák (Pelhřimov): Jsme dnes rádi za tři body, už od pondělí jsme si jasně řekli, co chceme hrát. I na hráčích byla vidět touha po vítězství. To mohlo být klidně i vyšší, nemuselo to být drama až do konce zápasu. Důležitý byl dnes přístup celého týmu, který si došel pro důležitou a zaslouženou výhru.

Tomáš Matušík (Tábor): Gratulujeme Pelhřimovu k výhře, která je zcela zasloužená, domácí byli skoro celý zápas lepším týmem. My si musíme současnou situaci probrat a pokud nezměníme přístup o 180 stupňů, tak si neumím představit, jak bude naše hra vypadat.