HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
09.02.2013 | Pavel Blažek | A-tým

Víc jsme si měli pohlídat prostor před brankou a také proměnit některé šance, říká Jakub Kořínek


O hodnocení domácího zápasu s Nymburkem se postarala nová tvář v pelhřimovském dresu Jakub Kořínek. Mladý obránce si v utkání nejprve připsal vyrovnávací branku, v samotném závěru ale mohla jeho chyba zhatit myšlenky na jakýkoliv bodový zisk pro pelhřimovský Spartak.

Tento článek patří k zápasu PEL - NYM 4:5 sn

Jaké je Tvé hodnocení právě ukončeného domácího zápasu s Nymburkem?

Dneska to byl z naší strany takový utrápený hokej, zejména v první a třetí třetině. Ve druhé třetině jsme měli docela dobré okamžiky, celá druhá třetina byla z naší strany dobrá. Jinak to byla bída, zbytečně jsme ztráceli puky ve středním pásmu, nemohli jsme se dostat do zakončení, dávali jsme si špatné přihrávky, to podle mě dnes bylo rozhodující.

V první třetině to byl ze strany hostujícího celku test z produktivity, myslíš, že právě zde se lámal zápas?

Ze začátku jsme měli velkou převahu a je velká škoda, že nám tam nějaký ten gól nepadl. Nymburku se podařilo dvakrát skórovat. Nedá se říct, že to byly šťastné branky, prostě tečované střely a dorážky. Víc jsme si měli pohlídat prostor před brankou a také proměnit některé šance, utkání by se potom odehrálo v jiném duchu.

Ve druhé třetině byla k vidění snaha Spartaku zvrátit vývoj utkání ve svůj prospěch. To se nakonec povedlo, ale Nymburk zanedlouho vyrovnal, proč se vedení nepodařilo udržet?

Druhou třetinu jsme odehráli celkem dobře, dali jsme v ní čtyři branky. V obraně už to tak skvělé nebylo, jeden gól jsme dostali dost lacině, kdy nám šel hráč hned po buly až do brány. Řekl bych, že jsme opět dostali blbé branky. Možná, že tam bylo chvilkové podcenění soupeře, zaváhání v obraně a tato naše nedisciplinovanost byla ze strany soupeře potrestána.

Třetí třetina byla poznamenána nepřesnou, ze strany Spartaku až křečovitou hrou, navíc pár okamžiků před koncem se Ti nepovedla rozehrávka a tato chyba mohla Spartak přijít draho, co se v ten moment stalo?

Do konce zápasu zbývalo pár vteřin, spíš jsem měl puk podržet a dát to na Ádu (Richard Adam, pozn.red.), ale chtěl jsem nahrát Bezďovi (Libor Bezděk, pozn.red.), který už se otáčel a neviděl mě. Špatně jsem to rozehrál a soupeřův hráč si okamžitě pro ten puk dojel a mířil na bránu. Myslel jsem si, že tam byl offside, proto jsem po ztrátě puku skoro přestal hrát. Byla to moje chyba a jsem rád, že to nakonec dobře dopadlo.

Pro pelhřimovského diváka jsi novou tváří, jak se Ti líbí v Pelhřimově? Jak vycházíš s novými spoluhráči?

V Pelhřimově se mi líbí, jsem zde spokojený. S některými spoluhráči se trochu znám z dřívějška, ostatní kluci mě přijali mezi sebe, v týmu nám to celkem klape. Tuhle sezónu jsem byl dlouho zraněný, skoro tři měsíce jsem nehrál, takže jsem rád, že můžu vůbec někde hrát, chci si to v Pelhřimově užít a odehrát co nejvíc zápasů.

V průběhu Tvé kariéry jsi nějaký čas strávil i v Nymburku, proběhlo mezi Tebou a bývalými spoluhráči nějaké hecování?

V Nymburku spousta hráčů hraje již delší dobu, jádro týmu zůstává stejné, s klukama jsme se přátelsky pozdravili, ale žádné hecování mezi námi neproběhlo.

Pozval bys nějakým způsobem fanoušky na následující zápas, který odehrajete v Chotěboři?

Určitě fanoušky rádi uvidíme a uslyšíme. Do Chotěboře to není daleko, takže budeme jenom rádi, když fanoušci dorazí a pomůžou nám. Věřím, že předvedeme lepší výkon než dnes, kdy to z naší strany nebylo ono. Do středečního zápasu musíme jít s tím, že ty body musíme urvat a zároveň s pokorou, protože to nebude nic lehkého.

foto: hcsparta.cz

Pavel Blažek