HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
27.01.2013 | Tomáš Bečka, foto: Robert Krůza | A-tým

O výsledek jsem se v závěru strachoval, přiznal Jelínek


V letošní sezoně má Spartak opět problém s obránci. V zadních řadách ovšem působí mladá stálice, která se včera podílela jedním gólem a asistencí na vítězství proti Moravským Budějovicím. Zdeněk Jelínek nejprve na začátku druhé třetiny připravil gól pro navrátilce Tomáše Plachého a po úplně stejné situaci při startu třetí periody skóroval sám. Svými body tak pomohl týmu k prvnímu vítězství v novém roce.

Tento článek patří k zápasu PEL - MOR 5:4

Běžela 56. minuta a Pelhřimov právě vstřelil pátý gól, čímž odskočil soupeři již na rozdíl tří branek. Ovšem Žihadla využila nabídnutých přesilových her a během jedné minuty zkorigovala stav na 5:4. A to dokonce základní hrací doby chybělo 63 sekund. „O výsledek jsem se určitě bál, protože tato nepříjemná situace vznikla po mém zbytečném faulu. Toho hráče jsem mohl klidně dojet. Naštěstí to dopadlo, jak to dopadlo,“ oddechl si Jelínek po vypjaté koncovce zápasu.

Kromě minulého utkání v Brně, kdy se rozhodlo o výsledku utkání ve druhé části, se Pelhřimovští poslední dobou dopouštějí jednoho faktu. Dobře rozehraný souboj se v koncovce zvrhne k nevýslovnému dramatu. Ovšem oproti předchozím případům, včera Spartak tři body uhájil. „Těžko říci, čím to je. Možná nervozita,“ přemítá mladý bek. „Prostě se nedařilo a taky to tak dopadlo,“.

Melounův celek vydřel na svém ledě další tři body a lví podíl na tom má i starší z bratrské dvojice Jelínků. Na své konto si totiž připsal dva body za gól a asistenci. Obě situace se podobaly jako vejce vejci. I co se týče času po odstartování nové třetiny. Poprvé našel sedmnáct sekund po zahájení druhé třetiny hůl Tomáše Plachého, jenž tečoval pod horní tyč Šťastného branky. Ve třetí třetině uplynulo opět sedmnáct sekund, přišlo nahození od pravého rohu, které se zastavilo až o síť budějovické branky . „O nacvičenou situaci se nejedná. Byla to čistá improvizace, která vyplynula ze hry,“ podotýká jednadvacetiletý obránce.

V utkání s rivalem z Vysočiny se v základní sestavě pelhřimovského celku objevil nový obránce Jakub Kořínek. Jeho rána se nakonec ukázala jako vítězná. „Kuba je pohodový kluk, takže se seznamováním nebyl problém,“ uvedl Jelínek. „V zápase jsme spolu nastupovali a musím říct, že se mi s ním hrálo dobře,“ okomentoval spolupráci s o rok starším obráncem.

Díky tomuto vítězství odcházeli pelhřimovští hokejisté poprvé v roce 2013 z ledu jako vítězové. A asistent trenéra Aleš Totter si taktéž mohl premiérově odškrtnout pomyslnou fajfku v kolonce výher. Právě Totter má za úkol nastolit nový herní styl. „Nemyslím si, že se nám nedařilo kvůli novému stylu hry. Spíše se nám v předchozích zápasech nepodařilo dotáhnout dobře rozehraný zápas do vítězného konce. Doufejme, že nás dnešní vítězství nakopne a dále budeme pokračovat vítězně,“ přeje si druhý bek v kanadském bodování.

O jaké změny v systému se přesně jednalo? „Pracujeme na důraznější a zodpovědnější hře v obranném pásmu. Dále se snažíme o jednodušší a rychlejší přechod do útoku,“ informoval Zdeněk Jelínek.

Ve středu čeká hráče Spartaku cesta na led do Jindřichova Hradce. Ti se nachází na deváté příčce, tudíž by mohli herním pojetím trochu připomínat právě sobotního soupeře. „Kudy povede cesta k vítězství, se uvidí až v průběhu zápasu. S Hradcem jsme letošní sezóně hráli vyrovnaná utkání, takže to určitě nebude lehké střetnutí,“ ví důležitý zadák, jenž letos vynechal pouze jedno utkání.

Tomáš Bečka, foto: Robert Krůza