HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
17.11.2012 | Tomáš Bečka | A-tým

Pelhřimov cestuje na led do Chotěboře. Oplatí jí prohru z předchozího zápasu?


Spartak si podruhé v sezoně brousí zuby na chotěbořské Lvy. A určitě by chtěl odčinit hrozivý výsledek z prvního měření sil. V šestém kole totiž doma Pelhřimovští vybouchli s Chotěboří 4:10. Zatímco rivalu z Vysočiny vyšel start ligy, nyní se nachází ve velké krizi. Z posledních pěti zápasů nevydoloval ani bod. Oproti tomu Pelhřimov konečně nabírá na obrátkách. V posledním zápase ukázal skvělou formu první útok a také gólman Čekal. Toho však v neděli nahradí nová posila. S týmem totiž odjíždí k zápasu Hynek Kůdela, který přichází na střídavé straty z prvoligového Berouna.

Tento článek patří k zápasu CHO - PEL 3:4

Rovnou se dvěma změnama pocestuje Spartak do Chotěboře. Na trenérské lavičce již nebude působit asistent Ivan Padělek. „Ivan u Spartaku nekončí, jen přebírá veškerou mládež od náboru po starší žáky,“ sdělil jednatel klubu Aleš Kučera. „Konec přišel po vzájemné dohodě a v klubu bude zastávat pozici sportovního ředitele mládeže. V současné době nebude dělat asistenta nikdo. V závěru sezony je varianta, že znovu pomůže Martinu Melounovi s A-týmem,“ dodal Kučera.

Druhá změna je příchod nového gólmana. Je jím Hynek Kůdela z Berouna. Vsetínský rodák si v letošní sezoně připsal pouze šest startů. Tento malý počet je zaviněn především zraněním stehenního svalu, jenž si přivodil 10.10. v 10. kole. Laboroval až do této středy, kdy se představil ve výborném světle na ledě ústeckých Lvů. Za svá záda pustil tři z 38 střel. Dvaadvacetiletý gólman přichází na Vysočinu formou střídavých startů a první zápis si připíše proti Chotěboři. Během jednoho týdne bude tedy mladý brankář čelit dalším Lvům. Po těch prvoligových se nyní chystá na ty chotěbořské.

Chotěboř se trápí. Za posledních pět zápasů nezískala ani bod. Navíc vždy dostala pořádný příděl. Nejprve 9:1 od Břeclavi, pak doma podlehla Žďáru nad Sázavou 8:2 a na svém ledě inkasovala tvrdý direkt od Techniky 2:13. Jen díky trápícímu se Hradci nespadla až na samé dno. To platilo jen do minulého kola. Vajgar totiž doma skolil Hodonín, tudíž Lvi spadli do úplného suterénu soutěže.

Na Spartak čeká druhá nejhorší ofenziva a nejpropustnější obrana. Černočervení nastříleli 45 branek a dohromady jich inkasovali 96. Vedení se snažilo dát mužstvu nový impuls výměnou kouče. Na postu hlavního trenéra vystřídal Martina Kubáta Milan Slavík. Již tři týdny působí v týmu nový ruský obránce Vladimir Fedoskov. Do tohoto beka vkládá nedělní soupeř velkou důvěru. Minulou sezonu totiž odehrál v MHL, juniorské lize KHL, kde nastupoval za tým Kapitan Stupino.

V týmu dostává mezi třemi tyčemi zatím nejvíce prostoru Jiří Zvolánek. Havlíčkobrodský odchovanec nastoupil v devíti utkáních, ve kterých inkasoval 49 branek. Mezi obránci v produktivitě vládne Aleš Koželuh. Ve 14 střetnutí nasbíral devět bodů (2+7). Na druhém místě se nachází Jakub Brychta. Ten proti Spartaku nenastoupí. Mladý obránce se totiž zotavuje po autonehodě, která se mu přihodila při cestě z tréninku. Návrat na led je naplánován na konec listopadu.

V útoku vládne duo Jiří Půhoný - Pavel Blažek. Prvně jmenovaný si připsal již 17 bodů (9+8) a bývalý pelhřimovský forvard Blažek má na kontě jen o tři body méně – 10+4. Potvrdí Pelhřimov zlepšenou formu a také výborné výsledky z ledů soupeře?

Tomáš Bečka