HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
18.11.2012 | Tomáš Bečka | A-tým

Povedený víkend pelhřimovského Spartaku. A-tým vyloupil Chotěboř

K dalšímu zápasu odjel Pelhřimov na led chotěbořských Lvů. A proti dravým šelmám si poradil. Svěřenci trenéra Melouna svého soupeře přehráli 4:3. Do hostující branky se dle původního předpokladu nepostavil Hynek Kůdela, ale opět Jan Čekal. Berounský gólman totiž včera hrál ve svém klubu proti Olomouci, tudíž ho vedení mužstva na Vysočinu nepustilo. Vzhledem k výsledku zápasu to však nevadí. Spartak se tedy vrací zpět na páté místo tabulky.

Chotěboř

18.11.2012
17:00
3:4
(1.3, 1:1, 1:0)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 1. Půhoný (Stoklasa, Havelka), 37. Stoklasa (Havelka, Koželuh), 56. Kesner (Dolinský, Fila) - 2. Kubát (Hadrava Martin), 4. Bezděk (Hadrava Martin), 19. Plachý (Tecl, Tobola), 29. Tecl (Hrbatý, Plachý) Vyloučení: Využití: V oslabení: Rozhodčí: Vokřál - Marek, Špur Diváci:

CHO: Dusík - Koželuh, Procházka, Sobotka, Šíma, Zítka, Pešek - Půhoný, Stoklasa, Hemský, Paták, Kesner, Dolinský, Blažek, Fila, Kapec, Hospodka, Havelka

PEL: Čekal - Tobola, Adam, Posmyk, Veselý, Jelínek, Martínek, Beneš, Kasalý Dominik, Tecl, Plachý, Hrbatý, Kubát, Hadrava Martin, Bezděk, Votápek, Hadrava Marek, Kasalý Filip

Podle původních předpokladů měla s týmem odjet do Chotěboře nová brankářská posila Hynek Kůdela. Jenže mladý gólman den před tím absolvoval zápas v první lize proti Olomouci, tudíž se k mužstvu nepřipojil.

Vstup do utkání vyšel domácím hokejistům na jedničku. Uběhlo jen jedenáct sekund a pelhřimovský gólman Čekal lovil puk ze své sítě. Svým jedenáctým gólem v sezoně se prezentoval nejproduktivnější hráč Lvů Jiří Půhoný.

Spartaku se však do konce periody podařilo otočit kormidlem zápasu. O necelou minutu později totiž hostující hokejisté vyrovnali. Jmenovitě Jiří Kubát. Skvělá pasáž pokračovala, neboť ve čtvrté minutě vstřelil rozdílovou branku Libor Bezděk. Dvě minuty před koncem první části rozesmutnil chotěbořské fanoušky potřetí Tomáš Plachý.

V polovině zápasu udeřili hosté počtvrté a jednalo se, jak později celý zápas ukázal, o zásah vítězný. Martin Tecl zvýšil již na 4:1 a nic nenasvědčovalo dramatickému závěru. O osm minut pozděj snížil Stoklasa, jene to bylo od obou týmu vše, a do kabin tak šli spokojenější Melounovi svěřenci, kteří měli dvoubrankový náskok.

Kontaktní branku vsítil čtyři minuty před koncem Kesner, leč domácím se nepodařilo dosáhnout vyrovnání. Pro Lvi znamenala tato porážka již šestou prohru v řadě. Naopak pelhřimovští hokejisté se díky tříbodové výhře vrátili zpět na pátou příčku.

Tomáš Bečka