HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
02.11.2012 | Pavel Blažek, úvodní foto: archiv www.hcmb.cz | A-tým

Žihadla míří do Pelhřimova


Druholigový seriál zítra napíše své jedenácté pokračování. Hokejisté Spartaku Pelhřimov se představí na domácím ledě, soupeřem jim bude nováček skupiny HC Moravské Budějovice 2005. Utkání dvou týmů z Vysočiny a zároveň sousedů v tabulce začíná v 18 hodin.

Tento článek patří k zápasu PEL - MOR 3:2 pr.

HC Moravské Budějovice 2005

Jak již název napovídá, Moravské Budějovice jsou na hokejové mapě poměrně mladým klubem. Až do sezony 2011/2012 působila Žihadla v krajském přeboru. Letos na jaře se klub z pomezí Čech a Moravy snažil postoupit do druhé ligy, ovšem poslední soupeř v baráži - RT Rotax Poruba byl nad jeho síly. Následně klub z Moravských Budějovic odkoupil druholigovou licenci od Benešova a od letošní sezony zažívá premiérovou účast mezi druholigovými kluby ve skupině Střed.

V dosavadním průběhu soutěže se Žihadlům daří držet se na pozicích zajišťující postup do vyřazovacích bojů. V brankovišti dostává více příležitostí Roman Boška, který si drží úspěšnost zásahů lehce pod 90%, záda mu kryje Roman Kousal, který za svou kariéru vystřídal většinu druholigových klubů z Vysočiny, v Pelhřimově působil v ročníku 2005/2006.

Z obránců je nejproduktivnější Jiří Peroutka s Petrem Novákem, oba zatím obohatili své osobní statistiky jedním gólem a čtyřmi asistencemi. Petr Novák v letech 2008 - 2010 stihl odehrát 10 zápasů za Spartak Pelhřimov.

V útoku posbíral nejvíce bodů pelhřimovskému publiku známý Petr Zahradník, který vsítil 5 branek a na čtyři přihrál, hned za ním je Lukáš Sobotka (3+5). Petr Zahradník byl členem týmu, který v sezoně 2004/2005 zajistil Pelhřimovu první druholigové play-off. V útočných řadách našeho zítřejšího soupeře najdeme ještě kvarteto hráčů, kteří v minulosti našli angažmá ve městě rekordů a kuriozit. Lukáš Dostál s Martinem Jánským patřili mezi produktivní útočníky Spartaku v sezoně 2009/2010. V témže ročníku si krátkou epizodu v pelhřimovském dresu prožili i Roman Barták a Marek Kundela. Pelhřimovskému publiku je jistě známý i Jan Bula, který v posledních letech nastupoval za jindřichohradecký Vajgar.

První letošní měření sil se odehrálo na stadionu v Moravských Budějovicích. Spartak se dostal do vedení brankou Bezděka, Žihadla v poslední třetině výsledek otočila a nakonec zvítězila 2:1. Podaří se Spartaku svému soupeři tuto těsnou porážku oplatit?

Pavel Blažek, úvodní foto: archiv www.hcmb.cz