HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
03.11.2012 | Tomáš Bečka | A-tým

Spartak vydřel proti Budějovicím dva body

Pelhřimov vstoupil do utkání aktivněji a ze začátku své soupeře přestřílel. Jenže jako první se zaradovali hosté, když se v deváté minutě prosadil Jánský. Domácí čekali s odpovědí do 14. minuty, ve které se trefil Tecl. Ve druhé periodě taktéž padly dva góly a opět po jednom na každé straně. Poprvé do vedení dostal pelhřimovský tým Martina Hadrava, jenže to trvalo jen 66 sekund. Vzápětí se totiž během přesilové hře zapsal mezi střelce Zahradník. Třetí třetina gól nenabídla, a tak se šlo do prodloužení. V něm byl úspěšnější Spartak, když po minutě a dvaceti sekundách rozjásal domácí publikum svou druhou trefou v zápase Martin Hadrava.

Pelhřimov

03.11.2012
18:00
3:2 pr.
(1:1, 1:1, 0:0 - 1:0)
Moravské Budějovice
Branky a nahrávky: 14. Tecl (Bezděk), 30. Martin Hadrava (Votápek), 62. Martin Hadrava (Adam) - 9. Jánský (Bulička), 31. Zahradník Rozhodčí: Talpa – Danščín, Matějček Vyloučení: 6:7, navíc Bulička 5min + trest ve hře Využití: 1:1 V oslabení: 0:0 Diváci: 426 Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2

PEL: Čekal - Tobola, Pecen, Adam, Beneš, Jelínek, Veselý, Dominik Kasalý, Martínek - Tecl, Plachý, Bezděk, Martin Hadrava, Kubát, Filip Kasalý, Marek Hadrava, Kozlík, Votápek, Suk

MOR: Kousal - Bulička, Sechovec, Kún, Prkna, Vlašín, Latner, Bula, Zahradník, Křenek, Barták, Kovalský, Jánský, Kundela, Sobotka, Prokš, Telesz, Müller, Oliva, Zábojník

Pelhřimov představil domácímu publiku nové hráče. Již v minulých zápasech nastupoval v útoku David Kozlík, který je ve Spartaku na hostování z havlíčkobrodské juniorky, stejně jako obránce Václav Pecen. Devatenáctiletý útočník nahradil v útoku Hrbatého, který je nemocen. V obranných řadách se opět představil forvard Pavel Suk.

Úvodní minuty jednoznačně patřili domácímu týmu. Jenže vážnější příležitost si nedokázal vytvořit. Na druhé straně si Budějovice vzaly slovo v polovině sedmé minuty, kdy jim byla nabídnuta přesilová hra 4 na 3, leč hostující celek ji nevyužil.

Skóre utkání se otevřelo v 9. minutě. Čekal nestihl přikrýt puk lapačkou před dotírajícím Jánským, který hbitým přistrčením puku dostal svůj tým do vedení. I nadále si více šancí připravovalo domácí mužstvo. K vyrovnání zavelel kapitán Tecl, který střelou po ledě překonal Kousala. Do konce první části se na ledě neudála vážnější situace, a tak šly oba týmy do kabin za vyrovnaného stavu.

Do druhé třetiny vstoupili Melounovi svěřenci s výhodou jednoho muže v poli, jenže ani to nepřispělo k prostřelení gólmana Kousala. Po minutě a půl šel na trestnou lavici Müller, a protože měl Pecen rozseklý ret, vyfasoval hostující útočník čtyři minuty. Ve 25. minutě měl Spartak dokonce možnost přesilové hry 5 na 3. Největší šanci si vytvořil Bezděk, ovšem jeho střela jen rozezvonila pravou tyč budějovické branky.

Střelecké trápení pelhřimovských hokejistů utnul až Martin Hadrava. V 30. minutě zavezl Votápek puk do útočného pásma, počkal na najíždějícího Hadravu, který, ač tísněn, dokázal usměrnit puk za záda bývalého pelhřimovského brankáře Kousala.

S odpovědí však svěřenci trenéra Cakla přišli dříve, než stačily utichnout chorály na oslavu předchozího gólu. Petr Zahradník ihned po buly vystřelil na Čekala a zručný forvard dokázal využít přesilovou hru během pěti vteřin.

Domácí hráči se snažili rychle přehoupnout vedení zpět na svou stranu. Ani Kasalý, ani Votápek ale na Kousala recept nenalezli. Proto svítilo na světelné tabuli po čtyřiceti minutách vyrovnané skóre 2:2.

Závěrečná část začala ze všech nejvlažněji. Ani jeden tým nebyl schopen vytvořit si vážnější šanci na vstřelení branky. Ve 47. minutě dostal trest ve hře Bulička poté, co Suk povedeným sólem zavezl kotouč do útočného pásma a budějovický obránce ho zastavil za cenu faulu vysokou holí. Proti verdiktu rozhodčího protestoval tak vehementně, že mu hlavní sudí Talpa udělil trest ve hře, za což si Bulička minimálně příští kolo nezahraje.

Čas rychle kvapil ke svému konci a ani jedno mužstvo nebylo schopno se gólově prosadit. Na řadu tedy přišlo pětiminutové prodloužení. Do něho vstupovali domácí s přesilovou hrou a tu také dokázali využít. Obránce Adam nastřeloval puk z mezikruží na teč, přičemž se touš odrazil k Martinu Hadravovi a ten bekhendem překonal Kousala.

Výsledky jak na houpačce tedy stále přetrvávají. Po prohře z minulého týdne se tak svěřenci trenérského dua Meloun – Padělek opět dočkali vítězství. Ve středu zajíždějí pelhřimovští hráči k Vajgaru do Jindřichova Hradce.

Ohlasy po utkání

Ivan Padělek (asistent trenéra Spartaku Pelhřimov): Zápas se mi hodnotí dobře, bylo k vidění dramatické utkání. Škoda, že se nám nedaří více v koncovce. Ale celkově jsem rád za to, že jsme dnešní boj před domácím publikem zvládli. Získali jsme dva body, i když jsme dnes měli na víc. Celý duel jsme byli mírně lepším týmem a pokud zvýšíme efektivitu v zakončení, budeme doma vyhrávat dál.

Tomáš Bečka