HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
01.10.2012 | Tomáš Bečka | A-tým

Asi jsem klukům přinesl štěstí, míní Pelán s úsměvem


Na straně Spartaku došlo při zápase s Hodonínem k jednomu velkému comebacku. Po necelých třech letech se opět v pelhřimovském dresu představil Pavel Pelán. Původně neměl do utkání zasáhnout, ale i přesto ho trenér Meloun poslal ve třetí třetině mezi mantinely. Do kroniky utkání se zapsal pouze v 55. minutě, kdy si šel odsedět dvě minuty za faul kolenem.

Tento článek patří k zápasu PEL - HOD 4:3

1053. Přesně tolik dní uplynulo od posledního startu Pavla Pelána v pelhřimovském dresu. „ Samozřejmě jsem rad, že jsem mohl po třech letech nastoupit do tohoto zápasu. Hlavní je výhra. Asi jsem klukům přinesl štěstí,“ glosoval jednatřicetiletý hokejista.

Na ledě se ukázal pouze ve třetí třetině. Jeho čas na ledě tedy nebyl nijak vysoký. „Chtěl jsem tam být trošku vícekrát. Ale kluci měli utkání výborně rozehrané. Byla by hloupost sestavu nějak měnit, když se hra dařila. Já měl jen čtyři střídání, ale lepší než nic,“ vykládal Pelán po utkání.

I během těchto čtyř střídání se Pelán stihl zapsat do protokolu o utkání dvěma trestnými minutami. „Tak nějaký ten zápis musí být, ne? Když jsem nedal gól, tak jsem byl alespoň na trestné,“ vtipkoval po vítězném utkání. „Docela jsem klukům držel palce, ať to ubrání, protože by mě pak v šatně sežrali,“ říkal s úsměvem hráč, který nasázel dohromady v dresu Spartaku 15 gólů a přidal 32 asistencí v 65 zápasech.

Ovšem dlouhodobé působení tohoto nevysokého hokejisty v Pelhřimově zatím není na pořadu dne. „Přijel jsem pouze na tento zápas. Poté můžu dorazit zase například až za měsíc. To bych se mohl klidně vrátit na celou sezonu. Ale vše ukáže čas,“ uzavírá Pelán, jenž nastoupil do utkání proti Hodonínu s číslem devatenáct.

Tomáš Bečka