HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
29.09.2012 | Tomáš Bečka, Pavel Blažek, foto: Robert Krůza | A-tým

Fantazie! Pelhřimov skvělým výkonem skolil lídra

Pelhřimov se lídra nezalekl a hned od úvodu se tlačil do útoku. V šesté minutě demonstroval tato slova Tecl, který otevřel skóre utkání. Ve druhé třetině Drtiči vyrovnali, ale domácí opět odskočili. V prostřední periodě měl ale poslední slovo hostující celek, když znovu srovnal. Poslední dvacetiminutovku zvládli Pelhřimovští skvěle. Dvěma brankami odskočili na 4:2, na což hosté reagovali pouze jedním gólem. Fanoušci mohli vidět skvělý hokej, podpořený góly a konečným vítězstvím domácího celku.

Pelhřimov

29.09.2012
18:00
4:3
(1:0, 1:2, 2:1)
Hodonín
Branky a nahrávky: 6. Tecl (Hrbatý, Plachý), 32. Jelínek (Votápek, Martin Hadrava), 49. Martin Hadrava (Adam), 52. Bezděk (Kubát) - 29. Kuba (Medřický), 39. Pokorný (Peš), 58. Stejskal (Ščastný) Rozhodčí: Kareš - Klouda, Křivohlavý Vyloučení: 9:10, navíc 5 + do konce utkání Medřický Využití: 2:1 V oslabení: 0:1 Diváci: 310 Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 4:2, 4:3

PEL: Čekal - Zelený, Rašner, Adam, Veselý, Tobola, Jelínek - Tecl, Plachý, Hrbatý - Kubát, Bezděk, Marek Hadrava - Martin Hadrava, Votápek, Filip Kasalý - (40. minuta Pelán)

HOD: Zavadil – Charvát, Zábranský, Oško, Kříž, Fiedler, Špok, Stejskal, Skočovský, Pokorný, Svoboda, Šťastný, Medřický, Červenka, Peš, Randa, Hanus, Sajdl, Kuba, Popela, Kučera

Hodonínu vyšly úvodní minuty první třetiny. Spartak jen s obtížemi přečkal úvodní tlak hostí, poté se však začal více tlačit před hodonínskou branku. V šesté minutě našel Hrbatý před Zavadilem Tecla, který poprvé rozjásal domácí fanoušky. Postupem času začali Hodonínští Spartak přehrávat, hosté se dostali do tempa zejména díky přesilovým hrám. Především 15. minuta volala po vyrovnání, v přesilové hře Drtiči trefili dvakrát konstrukci Čekalovy svatyně, domácí hrdina zápasu však odolal. V 17. minutě ujel za hostující obranu Kubát, ovšem na Zavadila nevyzrál. Poslední akci první třetiny sehrál první útok, Tecl ovšem tvrdou střelou trefil pouze hostujícího brankáře.

Druhá třetina začala tlakem Hodonína, Čekal ovšem držel Spartak svými výbornými zákroky nad vodou. Hodonínský tlak opět gradoval zejména při přesilových hrách hostí, pozorná obrana domácích ale nepustila Drtiče do vyložených šancí. Ve 29.minutě se tlačil do samostatného úniku Kubát, čároví rozhodčí ovšem odpískali offside, následně udeřilo na druhé straně - Kuba zakončil přesnou souhru Hodonínských střelou pod horní tyč Čekalovy branky. Ve 32. minutě šel hodonínský Medřický za faul kolenem předčasně do sprch a Spartak nabídnutou přesilovku využil, Zdeněk Jelínek tvrdou ranou pod břevno nedal Zavadilovi šanci zasáhnout. Zbytek pětiminutové přesilovky se již Pelhřimovským nepovedlo překvapit hostující obranu. Průběh zápasu ovlivnila řada vyloučení, při vzájemném trestu Adama a Fiedlera se povedlo hostům přečíslení tři na jednoho a Petr Pokorný zblízka prostřelil Čekala. Druhá třetina přinesla rychlý hokej s šancemi na obou stranách, do šaten se šlo za nerozhodnutého stavu 2:2.

Hodonín předváděl povedené nástupy do každé třetiny, ta třetí nebyla výjimkou. Čekal však nepřipustil komplikace a svými zákroky držel vyrovnaný stav utkání. Teprve ve 48.minutě se povedlo tlak Hodonína přerušit, Rašner tvrdou střelou otestoval Zavadilovu pozornost. Od tohoto momentu Spartak postupně vyrovnal hru a čím dál více se tlačil před Zavadila. Misky vah se definitivně překlopily na stranu domácích v končící 49. minutě, Pelhřimovští kombinovali před hodonínskou brankou, Adamovu střelu z prostoru mezi kruhy uklidil za bezmocného Zavadila Martin Hadrava. V 52.minutě bylo ještě lépe, při hře 4 na 4 vysunul Kubát Bezděka, který střelou přes obránce překvapil Zavadila počtvrté. Závěr zápasu nebyl vhodný pro kardiaky. Hodonínští vyvinuli tlak, který rezultoval samostatným únikem Stejskala, jenž střelou mezi Čekalovy betony vykřesal hostujícím naději. Hodonín následně odvolal brankáře, pojistku odmítl Hrbatý, jehož pokus zastavila tyč prázdné svatyně. Z protiútoku se však hosté neprosadili, takže Spartak pokořil lídra skupiny Střed v poměru 4:3. Spartak po výborném výkonu opouští poslední příčku druholigové tabulky.

Ohlasy po utkání

Martin Meloun (trenér Spartaku Pelhřimov): Byl to vyrovnaný zápas. Šance byly na obou stranách, soupeř byl kvalitní a trestal každou naší chybu. S blížícím se koncem zápasu jsem se bál o výsledek a bojím se ještě teď. Tlak Hodonína byl neskutečný. Potřebovali jsme vyhrát a já doufám, že nás dnešní vítězství nakopne k lepším výkonům. Hodonín má výborný tým, proto si cením dnešní vybojované výhry.

Tomáš Bečka