HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
28.09.2012 | Tomáš Bečka | A-tým

Pelhřimov posílí Filip Kasalý a Pavel Pelán


Přinášíme aktuální informace z pelhřimovského táboru. Do zítřejšího zápasu totiž budou připraveni dva noví hráči. Filip Kasalý a Pavel Pelán. Nastoupí ovšem pouze jeden z nich. Ze třetí formace totiž vypadl Pavel Suk, jenž nenastoupí vinou nachlazení. Místo něho se tedy na ledě objeví jeden z navrátilců. V článku se dozvíte kdo...

Tento článek patří k zápasu PEL - HOD 4:3

Pavel Pelán

Už jsou to skoro tři roky, kdy se Pavel Pelán naposledy představil pelhřimovskému publiku v dresu Spartaku. Nevysoký forvard poprvé nastoupil za Pelhřimov v sezoně 2007/08 na devět zápasů, ve kterých si připsal patnáct bodů (5+10). Další sezonu už kompletně odehrál za Spartak. Za 45 střetnutí nastřádal žďárský rodák 26 kanadských bodů (9+17). Pelán naskočil i do sezony 2009/10, ve které odehrál pouze jedenáct zápasů. Dalším jeho působištěm byla Břeclav, ve které hostoval. Zpět na Vysočinu se ale nevrátil. Kroky zarputilého bojovníka vedly do Kutné Hory. Ve středních Čechách odehrál 33 utkání, ve kterých bodoval třiadvacetkrát (10+13). Minulý rok přestoupil do Chotěboře. Ani svými jednadvaceti body ve třiceti osmi zápasech nepomohl Lvům na lepší než desáté místo.

Tento ročník do hry Pelán zatím nezasáhl. A ani zítra ho trenér Meloun nehodlá nasadit do třetího útoku místo Suka. Pouze bude na střídače v roli desátého útočníka a do hry naskočí v případě zranění někoho z hráčů. Na jak dlouho je Pelán v Pelhřimově, zatím není jisté. Dvaatřicetiletý útočník totiž bude nastupovat v krajské lize za SK Minerva Boskovice.

Filip Kasalý

V těchto dnech byl definitivně dojednán přestup Kasalého z Jihlavy do Pelhřimova, a dvacetiletému hokejistovi tak nic nebrání tomu, aby zítra nastoupil místo nemocného Suka. Pelhřimovský odchovanec, který dlouhé roky působil v mládežnických týmech jihlavské Dukly, se minulou sezonu vydal do USA, kde nastupoval v dresu Idaho Jr. Steelheads. Za 45 zápasů nasbíral 60 bodů (19+41), v následném play – off si pak přidal dalších 6, a přispěl tak k výhře svého týmu ve WSHL. V premiérové sezoně 2010/11 odehrál mladší z bratrů Kasalých za Spartak osm zápasů, ve kterých skóroval jednou. V sobotu proti Hodonínu tak Kasalý přidá svůj devátý start.

Tomáš Bečka