HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
30.01.2012 | Tomáš Bečka | A-tým

Hodonín zaslouženě vyhrál, smutnil po utkání Havel


Ve středu nastoupil Marian Havel v Kutné Hoře poprvé do soutěžního zápasu téměř po měsíci a půl. A hned se podílel na cenné výhře proti Sršňům dvěma brankami. V utkání s Hodonínem vyšel, jako všichni jeho kolegové, na prázdno. I přesto se octl v zajímavých příležitostech, které však nedokázal přetavit v tolik potřebný gól. Po této prohře se cesta k branám play off vzdálila, ovšem osmadvacetiletý útočník stále neztrácí víru. „Pokud je alespoň papírová šance postoupit, tak musíme makat naplno,“ prohlásil člen třetí formace.

Tento článek patří k zápasu PEL - HOD 0:4

Celé utkání nejvíce ovlivnily dvě slepené branky v šesté minuty. Od té doby začali Drtiči udržovat skóre utkání v jejich prospěch a Spartak již k ničemu nepustili. „Od začátku jsme tahali za kratší konec. Hodonín dal v úvodu dva rychlé góly, na které jsme neodpověděli. Šance na to jsme si vypracovali, ale nevyužili jsme je, takže Hodonín zaslouženě vyhrál,“ pravil smutně po utkání jihlavský odchovanec.

Pouze osm sekund dělilo oba góly v úvodu první periody. Tato chvíle dostala domácí do kolen, na kterou už nedokázali odpovědět. „Byl to zásadní moment, za který jsme si mohli sami. Rychle vstřelili na začátku dva góly a plynule udržoval stav utkání. My jsme do nich marně bušili,“ mrzelo Havla po střetnutí.

On sám však mohl čisté konto hodonínského gólmana Zavadila překazit. Největší šanci na skórování měl ve 28. minutě. Odražený puk k němu doputoval až do mezikruží. Následovala rána příklepem, ovšem jeden z hrdinů hodonínského družstva svůj tým i tentokrát podržel. „Stříleli jsme, jak se dalo, snažili jsme se jít do brány, ale jejich gólman svou klec zavřel. Byl hodně pohyblivý a bylo těžké mu dát gól,“ pochválil vůdce třetí lajny výkon soupeřova gólmana a našel důvod, proč se Spartaku nepodařilo skórovat.

Ve středu proti Kutné Hoře nastoupil po dlouhé pauze zaviněné vysokými teplotami. Ačkoli absolvoval před zápasem pouze jeden trénink, tak i přesto se dvakrát zapsal mezi střelce. „Cítil jsem se dobře. Padali mi tam góly, takže spokojenost. Před utkání jsme se hodně namotivovali a naštěstí urvali jsme tři body,“ pověděl sedmý nejproduktivnější hokejista Pelhřimova.

Po prohře s Hodonínem se účast ve vyřazovacích bojích vzdálila. Ale i přesto se tým ještě nevzdává. Důkazem jsou toho slova pelhřimovské dvaadvacítky. „Pokud je ještě alespoň papírová šance, tak stále musíme makat naplno,“ burcuje před závěrečnými boji hráč s dělovou ránou.

Tomáš Bečka