HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
29.01.2012 | Tomáš Bečka, foto: Robert Krůza | A-tým

Drtiči z Hodonína vyloupili Pelhřimov

Nedělní podvečer byl ve znamení souboje mužstva bojující o play off s lídrem ligy, který se nemusí již strachovat. Aby se Spartak přiblížil na Žďár, tak musel bodovat. To se mu ovšem nepovedlo. S Hodonínem prohrál 0:4 a bodový odstup od Plamenů zůstává stále stejný. Celé utkání rozhodla první třetina, ve které domácí třikrát inkasovali. V bezbrankové druhé periodě se Pelhřimov tlačil více do zakončení, ale nováčka v brance hostů Zavadila prostřelit nedokázal. Třetí třetina nabídla pouze jednu branku, znovu do sítě Spartaku. Domácí hráči tedy po výhře nad Kutnou Horou prohráli a popáté v sezóně nevsítili ani branku.

Pelhřimov

29.01.2012
17:00
0:4
(0:3, 0:0, 0:1)
Hodonín
Branky a nahrávky:6. Bauer (Kocák), 6. Hollý (Špok), 16. Sajdl (Špok, Hollý), 49. Goiš (Nesrsta) Rozhodčí: Měrt S. – Měrtl J., Slavík Vyloučení: 5:4, navíc Tecl 10 min OT Využití: 0:0 V oslabení: 0:0 Diváci: 301 Průběh utkání: 0:4

PEL: Dolejš - Randa, Zelený, Plch, Pour, Adam, Kasalý, Martínek (40. minuta) - Tecl, Plachý, Hrbatý - Kubát, Marek Hadrava, Suk - Votápek, Martin Hadrava, Havel - Vrátný

HOD: Zavadil - Štěoán, Nesrsta, Okuliár, Goiš, Špok, Pokorný, Polesný, Kocák, Svoboda, Bauer, Hlavačka, Peš, Charvát, Sajdl, Podešva, Vodák, Hollý, Miklík

V pelhřimovské sestavě se dnes objevil místo nemocného Rašnera Randa. Sotva se na ledě prostřídaly všechny pětky, tak brankář Spartaku Dolejš lovil puk ze sítě. Po přihrávce zpoza brány se prosadil Bauer. Oslavné chorály hodonínských fanoušků ještě nedozněly a příznivci hostů si mohli už podruhé zakřičet gól. Osm sekund po buly prostřelil domácí obranu zleva Hollý.

Pelhřimov v první části dvakrát zahrozil z brejku dva na jednoho. Nejprve Suk s Kubátem neproměnili svou šanci, a poté Plachý po nahrávce Hrbatého nevyzrál na mladého hodonínského gólmana Zavadila. Poté přišla poslední gólová chvilka Drtičů v úvodní třetině. Pět minut před první sirénou navýšil náskok hostů Sajdl.

Na začátku druhé periody se Pelhřimovští dočkali první přesilové hry a hned z ní mohl udeřit Kubát, kterého přihrávkou zpoza klece našel Suk. Leč pětatřicetiletý útočník ve slibné šanci přestřelil. V první polovině třetiny měli více ze hry Melounovi svěřenci. Nejprve Havel pálil z pravého kruhu, ale nedal. Ve 28. minutě měli pelhřimovští bruslaři tři šance za sebou, aby pokořili soupeřovu obranu, ovšem ani jednu příležitost nezužitkovali. Zprvu najížděl na Zavadila Martin Hadrava, který jeho forhendový blafák vystihl. Z následné dorážky Havla jen stadionem zaduněl levý betony hodonínského gólmana a třetí pokus si připsal Kasalý, jehož rána orazítkovala tvrzené sklo nad brankou Drtičů.

Pak musel předvést svůj um na druhé straně Dolejš, který si poradil s těžkými střely Goiše a Štěpána. Největší příležitost na zkorigování výsledku měl na holi Votápek, který se po hezkém ťukesu s Hrbatým a Markem Hadravou octl sám před brankářem, ovšem dostatečně nezvedl puk přes beton ležícího gólmana.

První šancí v poslední dvacetiminutovce se prezentoval Suk. Jeho střel z mezikruží však nemířila mezi tři tyče. Ve 47. minutě srazil obránce Zelený uprostřed hřiště Sajdla, který nedohrál zbytek utkání. Poslední hvizd neslyšel ani domácí zadák Adam, který ve druhé třetině blokoval střelu, která ho trefila do nohy. Prostřední část ještě absolvoval, ovšem třetí část již odehrát nezvládl.

49. minuta byla ve znamení čtvrté hodonínské branky. Situaci dva na jednoho zužitkoval trefou do prázdné brány Goiš. Gól zaznamenal bruslí, ale dle sudího byla branka docílena regulérním způsobem.

Sedm minut před koncem přišel domácí tým o kapitána Tecla. Ten byl nejprve vyloučen za hákování a kvůli poznámkám na adresu hlavního rozhodčího vyfasoval osobní desetiminutový trest.

V závěru střetnutí měl Spartak možnost zahrát si přesilovou hru pět na tři. Jenže střela Havla mířila nad a se svými pokusy vyšli naprázdno i Votápek s Hrbatým. Spartak se v koncovce trápil a dokonce zápasu branku nedal. Tímto výkonem tak stále setrvají na deváté příčce s odstupem pěti bodů na Žďár. Pelhřimov v novém roce na domácím ledě ještě nezvítězil. Tristní bilanci jen podpořil fakt, že popáté v sezóně vyšli pelhřimovští střelci naprázdno.

Ohlasy po utkání

Martin Meloun: Soupeř byl dnes lepší. Chyba byla v tom, že jsme si nechali dát dva rychlé góly po našich chybách, a pak už soupeř hrál jen to, co potřeboval. Dnes rozhodla efektivita Hodonína. My jsme šance měli, ale neproměnili. Zatímco hosté dokázali ty své využít, čímž ukázali, že ne náhodou jsou první. Vstřelili góly a vedení již udrželi. My bojujeme o play off a tým na postup má. I Žďár může někde zakopnout a celá situace se ještě může zamotat.

Tomáš Bečka