HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
24.01.2010 | Tomáš Bečka | Mládež

Benátky si odvezly z Pelhřimova všechny body

V neděli se starší dorostenci Spartaku Pelhřimov utkali s týmem Benátek nad Jizerou. Benátky přijeli na Vysočinu jako favorité, kteří bojují o čelo tabulky, zato pelhřimovští mladíci okupují spodní příčky. Zápas se hrál ve velkém tempu. Spartak se rychle ujal vedení, a však soupeř ze středních Čech dokázal ještě v první třetině vyrovnat a v prostřední části následně otočit výsledek. Pelhřimov dokázal zareagovat a srovnat se soupeřem krok, ale Benátky nedopustili žádné překvapení a na konci druhé třetiny dokázali vstřelit vítězný gól. Zápas tedy po velké bitvě skončil 2:3 ve prospěch Benátek.

Pelhřimov
Zimní stadion Pelhřimov
24.01.2010
10:00
2:3
(1:1, 1:2, 0:0)
Benátky
Branky a nahrávky: 2. Barták (Zmek), 33. Štrobl (Vrátný) - 9. Smejkal (Budaev), 25. Tomíček (Rovný), 39. Budaev. Rozhodčí: Říčan - Habáska, Šťastná. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 20. Průběh utkání:1:0, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.

PEL: Provazník - Tomeš, Bříza, Jelínek, Hadrava, Barták, Martínek, Brtna, Vrátný, Hanzálek, Zmek, Doležal, Štrobl

BEN: Ašenbrenner – Středula, Nevosad, Bartoš, Pospíšil, Mexbauer, Chvojka, Šubrt, Kuchta, Tomíček, Holas, Rovný, Pácal, Smejkal, Budaev

Na první gól se nemuselo dlouho čekat. Po 85. sekundách hry se prosadil hráč domácích Miloslav Barták a Spartak rázem vedl 1:0. První třetina se hrála ve vysokém tempu a byl k vidění útočný hokej. S ním měl trochu problémy Spartak, jelikož dopustil přečíslení dva na jednoho a hostující Smejkal se štěstím protlačil puk za záda brankaře Spartaku Provazníka - 1:1. V polovině první dvacetiminutovky měli domácí hokejisté možnost minutu a půl dlouhou přesilovku 5 na 3, a však z velkého tlaku nedokázali skórovat. Za zmínku také stojí parádní zákrok pelhřimovského gólmana Provazníka, jenž zastavil střelu Budaeva do poloodkryté branky, skokem, za který by se nemusel stydět lecjaký fotbalový brankař.

Do druhé třetiny se nastupovalo za stavu 1:1. Ihned po čtyřech minutách se potvrdilo pravidlo „nedáš-dostaneš.“ Útočník Spartaku Hadrava se po pěkné individuální akci dostal před gólmana Benátek Ašenbrennera, ale svoji šanci neproměnil. Z následného protiútoku se střelou pod horní tyčku prezentoval Tomíček - 1:2. Benátky se dostali do vedení, o které za pět minut přišli. Štrobl překvapil benátského brankaře nenápadnou střelou z vrcholu kruhu - 2:2. V 39 minutě se hostující hráč Budaev hnal sám na brankaře domácích, který proti němu vyjel, ale Budaev udělal kličku a pohodlně zakončil do prázdné branky - 2:3. Zařídil tak pro hosty vedení 2:3, které vydrželo až do konce utkání. Spartalu nepomohla ani závěrečná hra bez brankaře. Konečné skóre na ukazateli svítilo 2:3 pro Benátky.

Tomáš Bečka