HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
08.01.2010 | Jiří Rada | A-tým

Žďár si odvezl šestibrankový příděl

Starší dorostenci přivítali v pátek již ve svém druhém utkání v tomto týdnu regionálního rivala ze Žďáru nad Sázavou. Hosté ovšem přijeli s velmi okleštěnou sestavou, ale to neměnilo nic na tom, že se očekávala velká bitva, neboť Žďár do tohoto zápasu okupoval druhou příčku tabulky. Pelhřimovští vstoupili do utkání aktivně a ujali se vedení. Hosté dokázali vyrovnat a dokonce otočit skóre, ale poté zavelel k vítězství Spartaku Vrátný, který v jednom střídání vstřelil dvě branky. Domácí přidali ještě tři branky a určili tak konečné skóre na 6:2.

Pelhřimov

08.01.2010
17:00
6:2
(1:1, 4:1, 1:0)
Žďár nad Sázavou
Branky a nahrávky: 9. Beneš (Hadrava, Bžíza), 23. Vrátný (Hadrava), 24. Vrátný, 26. Vitera (Beneš), 39. Hynek, 52. Jelínek (Vitera, Hadrava) - 12. Velecký (Wasserbauer), 22. Gregar (Škorpík, Jícha). Vyloučení: 7:6. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 30.

PEL: Peschout - Bříza, Beneš, Krejčí, Martínek - Vitera, Hadrava, Jelínek - Barták, Hynek, Vrátný - Zmek, Hanzálek, Doležel - Brtna

ZNS: Čížek - Wasserbauer, Jan, Němec, Kabelka - Velecký, Čejka, Jícha - Hájek, Gregar, Hron - Kohout, Škorpík, Bednář

Utkání nezačalo v kdoví jakém tempu, neboť byl k vidění hokej plný nepřesností na obou stranách. V první třetině se ani brankáři příliš nezahřáli, ale i přesto se Pelhřimov ujal vedení. V přesilové hře se po vyhrané buly trefil nad Čížkovo rameno Beneš – 1:0. Na vyrovnání se ovšem nemuselo čekat příliš dlouho. Ve 12. minutě využil taktéž přesilovou hru Žďáru nad Sázavou z mezikruží Velecký – 1:1. Pelhřimov měl mírnější převahu, z čehož mohl vytěžit kapitán Jelínek, ale nabídnutý brejk neproměnil. I další velká šance byla z hole pelhřimovského hokejisty, ale žďárský brankář byl stejně jako o malý okamžik později pelhřimovský brankář pozorný.

V úvodu druhé třetiny se hosté ujali vedení a to jak jinak, než v přesilové hře. Již po třinácti vteřinách strhl vedení na stranu Žďáru nad Sázavou Gregar, který zůstal sám před Peschoutem a zakončil k tyči po ledě - 1:2. Jenomže Spartak v tu chvíli nesložil zbraně a udeřil v krátkém časovém úseku hned dvakrát. V 23. minutě prostřelil obránce i brankáře Vrátný – 2:2. Tentýž hráč však udeřil v tomtéž střídání i podruhé. Tentokrát ovšem s přispěním štěstí zakončil k tyči Čížkovy branky - 3:2. Hosté se snažili bojovat i nadále, ale další branku si připsali opět domácí. Pelhřimovský obránce Beneš si vzal puk ve vlastním pásmu a projel s ním až do útočného pásma, ve kterém našel ideálně postaveného Viteru, pro kterého již nebylo složité zasunout puk do prázdné branky - 4:2. Hosté se dostávali do útoku pouze sporadicky, a tak Spartak přidal další branku. Individuální akci zakončil přesnou střelou Hynek – 5:2.

Hned v úvodu poslední periody měli hosté možnost přesilové hry pět na tři, ale tuto výhodu nevyužili. Žďár měl v této části více ze hry, ale Pelhřimov se bránil zuby nehty. V 51. minutě se snažil individuálně prosadit pelhřimovský Zmek, ale neuspěl. O tři minuty později se však trefil kapitán Spartaku Jelínek, který po závaru před žďárským brankářem lišácky objel branku a zakončil do odkryté branky. Určil tak konečný stav utkání na 6:2.

Ohlasy po utkání

Martin Jelínek (kapitán Pelhřimova): Byl to z naší strany parádně odehraný zápas a hlavně nás podržel brankář, v čemž spočínal dnešní úspěch. Podle očekávání to byl těžký zápas, ale my jsme ho zvládli a jsme rádi za dva body.

Jiří Rada