HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
23.10.2009 | Jiří Rada | A-tým

Starší dorost přes velké úsilí podlehl Táboru

Pelhřimovští dorostenci odcestovali do Tábora s okleštěnou sestavou. Po bojovné první třetině, kdy hosté byli jasně lepší, se ujali mladí hráči Spartaku v prostřední třetině zaslouženého vedení. Domácí se podařilo ve hře 5 na 5 prosadit a vyrovnali. Domácí trenér předvedl lišácký boj, neboť si všiml, že někteří hráči Spartaku nemají předepsaný chránič krku. Hosté tak šli do tří a to je stálo všechny body. V oslabení obdrželi rozdílovou branku a Táborští nakonec dokázali přidat i třetí branku.

Tábor

23.10.2009

3:1
(0:0, 0:1, 3:0)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 46. Novák, 47. Michel (Kálal), 52. Hynek (Nevolný) - 31. Barták. Rozhodčí: Mandrysz - Dančisin, Matějček. Vyloučení: 2:7. Využití:1:0. V oslabení:0:0.

TAB: Bednář - Kojetín, Dudák, Hošek, Douda, Drtina, Schovánek, Šobíšek, Fiala, Pavlík, Holický, Zayml, Kálal, Nevolný, Hynek, Volena, Król, Novák, Michel, Šimák, Mareš

PEL: Hlávka - Bříza, Svobodník, Körber, Jelínek, Kubíček, Barták, Křesťan, Zmek, Krejčí, Hynek, Hadrava, Vrátný, Hanzálek, Vitera

Vstup do utkání se povedl hráčům Spartaku skvěle. Od úvodních minut byli lepším týmem, ale v koncovce se trápili. Vidět byl hodně Vitera, ale ani jednou nedokázal zamířit přesně. Šance Tábora byly spíše sporadické a obrana hostů pracovala na jedničku. Hlávka v brance Pelhřimova mnoho práce neměl a tlak Spartaku pokračoval. V závěru třetiny se naskytl ve skvělé pozici mladší dorostenec Kubíček, ale brankář Tábora jeho pokus skvěle zlikvidoval.

Druhá třetina pokračovala ve stejném duchu jako ta předchozí. Ve 23. minutě ujížděl na brankáře Vitera a podařilo se mu zakončit, jenomže hlavní sudí branku neuznal. Kotouč nepřešel celým objemem brankovou čáru. Tábor se začal pomalu zvedat, ale brankář Hlávka svůj tým držel. Ve 31. minutě se hosté ujali vedení. Chybnou rozehrávku táborského brankáře využil Barták a zakončil pod ležícího gólmana -0:1. Chvíli poté hlavní arbitr utkání nařídil proti hostům trestné střílení, které ovšem Hlávka zlikvidoval. Utkání bylo čím dál více vyhrocené a pelhřimovská lavice obdržela dvouminutový trest. Hostům se podařilo tlak Tábora přežít a znovu se pustili do dobývání hostující branky.

V úvodu poslední třetiny se podařilo hostům vyrovnat. Mezi kruhy si sjel Novák a prostřelil Hlávku poprvé - 1:1. Vstřelená branka domácí zvedla a začalo se bojovat mimo led. Hostující mužstvo upozornilo na neúplnost výstroje některých hráčů Spartaku. Výsledkem bylo, že hráči, kteří neměli povinný chránič krku, nemohli hrát a dva byli potrestáni dvouminutovým trestem. Tábor dokázal přesilovou hru 5 na 3 využít a ujal se vedení. Jmenovitě se prosadil Michel – 2:1. O pět minut později zvýšil náskok domácích Hynek – 3:1. Pelhřimovští bojovníci se snažili s výsledkem ještě něco udělat, ale marně.

Starší dorost pelhřimovského Spartaku tak prohrál další utkání a je stále se dvěma body na poslední příčce. Je nutno říci, že hokejové byli lepší pelhřimovští hokejisté, ale hokej se hraje na góly a Tábor jich dal více.

Ohlasy po utkání

Jaroslav Martínek (hlavní trenér): Utkání jsme si prohráli sami svojí nedisciplinovaní a neukázněností tím, že jsme neměli výstroj, která měla být a soupeř toho využil. Po celý zápas jsme byli lepší a tomu svědčil i poměr střel v první třetině 10:1 v náš prospěch. Řadu šancí jsme neproměnili a soupeř vytěžil z minima maximum. Utkání jsme si prostě prohráli vlastní neukázněností.

Jiří Rada