HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
04.09.2009 | Jiří Rada | A-tým

V Milevsku padlo dvanáct branek, Pelhřimov opět prohrál

Ani v posledním přípravném utkání nedokázali hráči z města rekordů a kuriozit zvítězit. Po pohledné první třetině se opět sesypala obrana Spartaku a ani mladý Čekal v brance Spartaku nedokázal porážku odvrátit. Za Pelhřimov se trefili Kubát, Dostál a Votápek. Hostující brankář kapituloval celkem osmkrát, ale za svůj výkon se rozhodně stydět nemusí. I za již rozhodnutého stavu předváděl jeden lepší zákrok za druhým.

Milevsko

04.09.2009
18:00
8:4
(2:1, 3:0, 3:3)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 6. Hraňo (Grín), 9. Trieb (Žižka), 25. Trieb (Černý), 38. Procházka (Růžička), 38. Fořt (Müller), Kořánek), 41. Müller(Štych, Kořánek), 48. Urbánek (Hraňo), 59. Nikodém (Vondrák) - 4. Kubát, 44. Jánský (Česnek), 49. Siřiště (Hadrava), 57. Votápek (Meštic) . Vyloučení: 7:10 navíc Procházka Zdeněk 10 minut (PEL) . Využití:3:0 . V oslabení: 0:1 .
Průběh utkání:0:1, 1:1, 6:1, 6:2, 7:2, 7:3, 7:4, 8:4 .

MIL: Svoboda (31. Šindelář) - Štych, Procházka, Trieb, Karpíšek, Grín, Zeman - Kálal, Hamerle, Müller - Kořánek, Fořt, Nikodém - Urbánek, Hraňo, Černý F. - Růžička, Heřmánek, Černý T. - Žižka, Vondřich

PEL: Čekal - Procházka, Meloun, Plch, Kasalý, Meštic - Kubát, Plachý Česnek - Jánský, Dostál, Rašner - Hadrava, Siřiště, Votápek

Pelhřimov odjel do Milevska bez kapitána Martina Tecla, Marka Anderleho a Pavla Maláče. Začátek utkání byl trošku komplikovanější, neboť ledovou plochu zachvátila mlha, kterou ventilátory nezvládaly rozfoukávat. Do první vážné situace se dostal domácí Müller, který vyslal na Čekala nebezpečnou střelu z kruhů. Již ve 3. minutě se měnilo skóre poprvé. Ve vlastním oslabení ujel osamocený Kubát a zakončil přesně na vyrážečku domácího brankáře - 0:1. Jenomže za nedlouho bylo vyrovnáno. Grínovo nahození od modré usměrnil do sítě Hraňo – 1:1. V 9. minutě bylo ještě hůře. Obrana Spartaku zmatkovala před svojí brankou a toho využil Trieb, který neměl velkou práci zakončit za Čekala - 2:1. Hosté stále zvyšovali na obrátkách a jenom díky vynikajícímu Čekalovi v brance se odcházelo do kabin za stavu 2:1.

Druhou třetinu zahájili pelhřimovští hráči aktivněji. Hadrava se rozjel do útočného pásma a mířil k tyči milevského brankáře. Ten však dokázal střelu zlikvidovat. Po této akci se zase ujali otěží hry domácí. Jan Čekal nejprve musel čelit nepříjemné střele Hraňa a poté zlikvidoval pokus milevského hráče, který mířil do protipohybu mladého brankáře. Vzduchotechnici ovšem svůj tlak dokázali přeměnit v branku. Přesilovou hru využil opět Trieb, který tentokrát dotlačil puk za hostujícího brankáře 3:1. V polovině třetiny obdržel dvouminutový a posléze desetiminutový trest za nesportovní chování pelhřimovský Procházka. Taktéž v polovině utkání došlo ke střídání brankářů na straně Milevska. Svobodu nahradil Šindelář. V 36. minutě se blýskl skvělým zákrokem Čekal a udržel tak pouze dvou brankové manko. Jenomže hráči Spartaku nabídli domácím možnost další přesilové hry a té dokázal využít Procházka – 4:1. Na další branku se nemuselo čekat příliš dlouho. Již o 13 vteřin déle to bylo 5:1. Mezi Čekalovy betony se trefil Fořt.

Jak hosté druhou třetinu zakončili, tak tu poslední začali. Po osmy vteřinách hry zvýšil náskok domácích kapitán mužstva Štych – 6:1. Na tuto branku hosté dokázali odpovědět rychle. Na 6:2 snížil pelhřimovský hráč Jánský. Gólová přestřelka ve třetí třetině pokračovala. Pohlednou kombinaci předvedli domácí Hraňo a Urbanek, přičemž druhý jmenovaný nedal pelhřimovskému brankáři sebemenší šanci 7:2. O minutu později se trefil i Pelhřimov. Šindelářovo zaváhání u tyčky potrestal Siřiště – 7:3. Rozmezí 15. až 16. minuty patřilo hostujícímu gólmanovy. Nejprve napravil Dostálovu chybnou rozehrávku, poté zlikvidoval přečíslení 3 na 1 a nakonec předvedl fantastický zákrok betonem. Posledním pelhřimovským střelcem v utkání se stal Votápek, který svůj únik, stejně jako Kubát, zakončil na vyrážečku Šindeláře - 7:4. Poslední slovo měli ovšem domácí. Třetí přesilovou hru využil střelou od modré Nikodém – 8:4.

Ohlasy po utkání

Radek Šáda (asistent trenéra Pelhřimova): Dnešní výkon se nedá hodnotit jinak než negativně, protože to byl zápas plný osobních chyb, nedisciplíny, nezodpovědnosti za hru jednotlivce a celkově špatný pohyb. Nic se nám nedařilo. Pokud mám někoho za dnešní zápas pochválit, tak určitě gólmana, protože to ustál a podal i přes těch osm gólů slušný výkon.

Jiří Rada