HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
14.08.2009 | Jiří Rada | A-tým

Pelhřimov nestačil na Milevsko

Hokejisté Spartaku nenastoupili do pátečního zápasu v plné síle, kvůli zdravotním problémům nenastoupil kapitán týmu Martin Tecl, ani brankář Pavel Maláč, z pracovní vytíženosti nedorazil ani Marek Anderle a Jiří Kubát. Naopak z Hradce Králové přijeli Komárek, Měsíček, Berger a z Třebíče Dostál. Milevsko přijelo s dvaceti hráči do pole a dvěma brankáři.

Pelhřimov

14.08.2009
18:00
2:4
(1:2, 1:1, 0:1)
Milevsko
Branky a nahrávky: 3. Měsíček (Dvořák), 23. Hadrava (Votápek) - 14. Müller, 17. Růžička (Heřmánek), 24. Fořt (Müller), 59. Škulina . Vyloučení: 5:7 . Využití: 1:1 . V oslabení: 0:0 . Průběh utkání: 1:1, 1:2, 2:2, 2:4 .

PEL: Čekal - Meloun, Kasalý, Plch, Jelínek, Komárek, Měsíček - Berger, Plachý, Lazorišák, Moucha, Dostál, Skriner, Votápek, Hadrava, Dvořák, Siřiště, Pelán

MIL: Svoboda - Štych, Karpíšek, Procházka, Škulina, Tríeb, Zeman - Grin, Kálal, Hamierle, Müller, Kořánek, Fořt, Hiroděm, Hrano, Černý, Růžička, Heřmánek, Zeman, Žižka, Hájek

Pelhřimov vstoupil do utkání bleskově. Než se hráči Vzduchotechniků stačili rozkoukat po pelhřimovském zimním stadionu, tak prohrávali 1:0. Již ve třetí minutě se trefil v přesilové hře obránce Měsíček – 1:0. Ani po první brance hráči v červených dresech neubrali a spíše to vypadalo, že svůj tlak navyšují. Jenže Milevsko hrozilo spíše z rychlých protiútoků, které přidělávaly mladému Čekalovi v pelhřimovské svatyni hodně starostí. Ve 14. minutě se podařilo Milevsku vyrovnat zásluhou Müllera , který svými manévry v přesilové hře dokonale uspal pelhřimovskou obranu a pohodlně dopravil puk za Čekalovy záda - 1:1. O čtyři minuty později však hosté udeřili znovu, tentokrát si vyměnil touš Růžička s Heřmánkem a první jmenovaný vsítil druhý gól - 1:2.

I vstup do druhé třetiny se Pelhřimovským náramně povedl. Hadrava si najel mezi kruhy a z bezprostřední blízkosti propálil Svobodu mezi betony - 2:2. Po vyrovnávacím gólu se hosté více hnali dopředu a pelhřimovští hokejisté se bránili s vypětím všech sil. Téměř okamžitou odpověď našel Fořt, který se postaral o rozdílový gól - 2:3 V polovině třetiny ujel Lazorišák, který ovšem trefil pouze rameno ležícího brankáře hostů. Po vystřídání brankářů týmu Milevska prověřil druhého gólmana Votápek, který ale nedokázal zvednout kotouč tak, jak by si představoval. V dobré střelecké pozici byl i Petr Plch, kterého však Žilinčík vychytal špičkou betonu. Na konci druhé periody vyzkoušel Čekalovu pozornost střelou od modré Štych. Pelhřimovský brankář ovšem s touto střelou neměl žádné problémy. Do kabin se tedy šlo za stavu 2:3.

V poslední třetině bylo k vidění hodně pohledných akcí, ale žádná z nich neskončila brankou. Milevský Heřmánek nejdříve protáhl Čekala a poté předvedli naopak krásnou kombinaci Lazorišák s Bergrem. Spartak měl vyrovnaná na vlásku, ale chybělo tolik potřebné štěstí. Vlnu emocí rozpoutal Hájek, který po odpískání vystřelil puk směrem k Čekalovi. Toto jednání se nelíbilo obránci Kasalému, a tak vznikla menší strkanice, ze které odešel s trestem pouze proviněný Hájek . Pelhřimovu se naskytla možnost přesilové hry a vidina vyrovnat stav utkání. Domácí odvolali brankáře a pokračovali hrou 6 na 4. Jenomže již po 6 vteřinách se trefil ze středního pásma do prázdné klece Škulina – 2 :4.

Ohlasy po utkání

Pavel Zmrhal (hlavní trenér Pelhřimova): Druhá třetina byla taková všelijaká, protože nám dělá strašný problém držení se svých míst a práce na svých postech. Je to moc živý hokej. Dva zápasy jsme vyhráli, dneska jsem prohráli, ale je to určitě dobře. Nemůžeme být pořád na hrušce.

Milan Tollinger (hlavné trenér Milevska): Já si myslím, že to byl dobrý zápas. Kluci jsou ve větším tréninkovém procesu, ale ta hra měla dneska takový šmrnc, hlavně tedy ve druhé třetině. Hra byla nátlaková, tak jak jsme si řekli před zápasem. Jestli takto budeme pokračovat, tak máme možnost uspět a hrát i na vyšších příčkách.

Jiří Rada