HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
26.08.2009 | Jiří Rada | A-tým

Technika byla lepší i podruhé

Hokejisté pelhřimovského Spartaku nestačili na Vysokoškoláky ani podruhé. Je nutné podotknout, že neodcestovali v nejsilnější sestavě. V Blansku nehrálo trio útočníků Tecl, Anderle a Plachý. Jediná pozitivní zpráva je ta, že po zranění se vrátil do branky Pavel Maláč, který tým z Vysočiny dlouho držel, ale ani on nedokázal odvrátit porážku 2:5.

Technika Brno
Blansko
25.08.2009
18:55
5:2
(1:1, 2:0, 2:1)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 13. Ulehla (Rajnoha K.), 33. Kroupa (Rajnoha M.), 40. Tesař, 44. Mifek (Benýšek), 52. Kroupa (Látal) - 4. Hadrava, 54. Kasalý (Meloun, Kubát). Vyloučení: 4:5 . Využití: 1:1 . V oslabení: 0:0 . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 5:1, 5:2 .

TEC: Novák - Pálka, Šindelář, Žalud, Ulehla, Reschowský, Rajnoha M. - Maksa, Dufek, Mifek, Benýšek, Hrúza, Rajnoha K. Veselý, Truhlář, Látal, Tobiáš, Kroupa, Skácel, Tesař, Němec

PEL: Maláč - Meloun, Pocházka, Jelínek, Plch, Randa, Šustr, Kasalý - Kubát, Dostál, Pelán - Votápek, Hadrava, Dvořák - Jánský, Siřiště, Lazorišák

Na jihu Moravy začli lépe hosté a do první šance se dostal Votápek, který poslal puk před brankoviště a obránce Techniky jej srazil do náruče brankáře Nováka. Druhá šance Pelhřimova však skončila gólově. Tomáš Hadrava po individuální akci prostřelil brankáře domácích mezi nohy. - 0:1. Rychlá branka hráče Spartaku nastartovala k většímu útoku. V 6. minutě se ocitl Lazorišák v dobré střelecké pozici, ale bohužel volil nahrávku na Dostála a ten už neměl příliš času zakončit přesněji. V polovině třetiny bylo vyrovnáno. Z nenápadné akce prostřelil Maláče kolem hlavy obránce Techniky Tomáš Ulehla – 1:1. V samém závěru třetiny našel najetého Lazorišáka jihlavský juniorský obránce Randa. Lazorišák zakončoval do prázdné branky, ale Novák fantastickým zákrokem zasáhl svou holí na brankové čáře.

Na začátku druhé třetiny nebezpečně pálil od modré Šustr, ale brankář Techniky jeho pokus ukryl do lapačky. Ve 29. minutě si Larozišák vybruslil od mantinelu k brankovišti, ale i tentokrát byl Novák úspěšnější. V přesilové hře domácích orazítkoval břevno pelhřimovské branky Jiří Mifek. Když už se Spartak v oslabení ubránil, tak udeřili domácí podruhé. Na kličku Kroupy nedokázal Maláč lapačkou dosáhnout - 2:1. Pelhřimovští se snažili na branku odpovědět, ale důsledkem velké snahy o vyrovnání výsledku byla řada nepřesností. V 38. minutě ujížděl sám na Maláče Štěpán Hrůza, ale branku hostů netrefil. Po přísném vyloučení Hadravy předvedli Vysokoškoláci obrovský tlak, který zúročil brankou Tesař – 3:1.

V poslední třetině vznikala v obraně Spartaku jedna hrubka za druhou. Jiří Mifek zachytil špatně rozehraný puk ve středním pásmu a kličkou do horní části branky překonal brankáře Spartaku počtvrté - 4:1. Po zranění Lazorišáka se posunul do útoku obránce Procházka a na jeho místo naskočil sedmý bek Kasalý. Zdeněk Procházka si vedl v útoku velice dobře. Ve 45. minutě ujížděl sám na gólmana Techniky, ale mířil mimo tři tyče. Rozhozená pelhřimovská obrana zůstávala v obranné fázi pozadu a toho využil Kroupa, který předvedl v brankovišti svůj důraz a zvýšil náskok svého týmu na 5:1. Poslední branku zápasu vstřelil tým z Vysočiny v přesilové hře. Skvělou kombinaci předvedli Kubát, Meloun a skórující Kasalý, který upravil na konečných 5:2. V samém závěru utkání předvedl Maláč jeden ze svých skvělých zákroků, když se vrhl po puku a zabránil tak další brance domácích.

Jiří Rada