HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
07.03.2010 | Jiří Rada | A-tým

Spartaku skončila sezóna

Tak takovýto průběh utkání si raději nikdo nepřipouštěl, ale je to tak. Spartak v utkání tahal za kratší konec, protože vždy musel dotahovat. Z hráčů obou mužstev byla znát nervozita a všichni si byli vědomi důležitosti utkání, které ovšem bylo pro hráče domácího Spartaku posledním v sezóně 2009/2010. Nymburk ve 42. minutě vstřelil třetí gól a svěřenci trenéra Zmrhala již vyrovnat nedokázali.

Pelhřimov

07.03.2010
17:00
2:3
(0:0, 2:2, 0:1)
Nymburk
Branky a nahrávky: 32. Kubát (Mařík), 39. Mařík (Vrdlovec, Tecl) - 31. Němeček (Dulovec), 36. Dvořák (Sirotek, Vacek), 42. Hladík (Šimek) . Rozhodčí: Dědek - Humpolíček, Musil . Vyloučení: 2:7. Využití: 0:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 612. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.

PEL: Klestil - Plch, Kašpar, Meloun, Rašner, Popela, Zelený - Bezděk, Plachý, Tecl - Vrdlovec, Mařík, Kubát - Votápek, Hadrava, Burian - Dostál, Jánský

NYM: Micka - Sem, Vlach, Krejčík, Kozák, Drak, Pánek, Vacek, Sirotek, Dvořák, Hladík, Šimek, Velechovský, Martinec, Dulovec, Zvolenský, Mareš, Němeček

Do utkání lépe vkročili hosté z Nymburka a hned si vypracovali několik slibných šancí, ale pelhřimovský brankář Klestil si vedl dobře. Již zkraje třetí minuty orazítkoval Klestilovu tyč Němeček. Hosté stále zvyšovali na obrátkách, což vyústilo v jejich obrovskou šanci, při které Dvořák trefil pouze tyč poloprázdné branky Spartaku. Domácí si vypracovali souvislejší tlak pouze v přesilových hrách, ale branku dát nedokázali. Do vedení se mohli dostat hosté, neboť v samém závěru první dvacetiminutovky se zmocnil puku před vlastní brankou Mařík, ale byl podražen a rázem se k puku dostal Vacek, jehož střela byla ovšem zblokovaná.

Druhou třetinu začali pelhřimovští hokejisté lépe a Nymburk musel několikrát vyhodit až na zakázané uvolnění. První velkou šanci si vypracoval Votápek, jenž zavezl puk do pásma a tvrdě vypálil, ale jeho střelecký pokus skončil na tyčce. Ve 31. minutě se skóre měnilo poprvé. Němeček se neohroženě prohnal útočným pásmem, vyjel si z poza branky a nedal Klestilovi šanci - 0:1. Vyrovnání ovšem přišlo téměř okamžitě. Ve vlastním oslabení vyslal do úniku Mařík Kubáta, a ten Micku překonal střelou na vyrážečku - 1:1. Ovšem to z daleka nebylo vše. Nymburk opět dokázal strhnout vedení na svoji stranu. Tentokrát Dvořák dostal přesnou přihrávku k pravé tyči Klestilovy branky a s klidem zakončil do odkryté klece - 1:2. Pelhřimovští hokejisté však dokázali opět vyrovnat. Ve 39. minutě nahodil puk za branku Vrdlovec, pro který si sjel Mařík a střelou do horního růžku nedal nymburskému brankáři šanci - 2:2. V závěru třetiny mohl Mařík přidat i druhou branku, ale trefil pouze tyčku.

Nymburk se dokázal téměř hned po příchodu z kabiny znovu ujmout vedení, však nutno dodat, že s velkou dávkou štěstí. Pelhřimovští špatně rozehráli a k odraženému puku se dostal jako první Hladík a dorazil touš za bezmocného Klestila - 2:3. Nymburští hokejisté věděli, že k postupu musí vyhrát v základní hrací době, čemuž také přizpůsobili svoji hru. Hokejisté v červenobílých dresech se jen marně snažili dostat na delší dobu do obranného pásma hostů. Ze strany Nymburka byl k vidění opatrný a soustředěný hokej a Spartak se nemohl tak prosadit. Konec utkání již odehráli pelhřimovští hokejisté v křeči. Stačili ještě sáhnout ke hře bez brankáře, která byla umocněna přesilovou hrou, ale hosté se ubránili a vybojovali si postup do play-off, do kterého se Pelhřimov ani při deseti účastnících skupiny nedostane.

Jiří Rada