HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
21.02.2010 | Jiří Rada | A-tým

Spartak nezvládl další důležité utkání

Pelhřimovští hokejisté opět nezvládli další důležité utkání o play-off. Na vlastním ledě přivítali kolínské Kozli a v první třetině se ujali vedení zásluhou Vrdlovce, který měl v utkání několik šancí, ale další již neproměnil. Ve druhé třetině Kolín vyrovnal a začínalo se opět od začátku. V poslední dvacetiminutovce Kolín využil obrovského zaváhání domácího Hadravy a odskočil na rozdíl jedné branky. Spartak v závěru sáhl pro hru bez brankáře, v níž inkasoval třetí branku.

Pelhřimov

21.02.2010
18:00
1:3
(1:0, 0:1, 0:2)
Kolín
Branky a nahrávky: Branky: 12. Vrdlovec (J.Kubát) - 38. P.Kubát (Čtvrtečka), 56. P.Kubát (Mejzr), 60.Přibyl (Tondr). Rozhodčí: Čech - Blažek, Doležal. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 486. Průběh utkání: 1:0, 1:3.

PEL: Klestil (Maláč) - Meloun, Plch, Kašpar, Rašner, Popela - Tecl, Plachý, Votápek - J.Kubát, Mařík, Vrdlovec - Dostál, Hadrava, Jánský - Burian

KOL: Blažek (Truhlář) - Hanzl, Tondr, Pýcha, Přibyl, Kopecký, Procházka, Malý, Pospíšil, Skokan, P.Morkes, Musil, Mejzr, Manhart, P.Kubát, Čtvrtečka, Beňovský

V brance Pelhřimova vystřídal zkušeného Maláče mladý gólman Klestil a nevedl si vůbec špatně. V úvodu utkání na něm byla vidět mírná nervozita, ale poté z něj spadla a sršel jistotou.

Utkání začalo na obou stranách velmi opatrně a oba brankáři si moc zákroků nepřipsali. První vážnější zákrok si tedy gólman Kolína připsal až v 7. minutě proti střele Votápka. Hosté se nenechali zahanbit a o dvě minuty mohli dokonce vést. Skokan zpracoval ideální nahrávku od Pospíšila, ale Klestil předvedl vynikající zákrok. Kolínští hokejisté navyšovali své obrátky, což dokázal Malý ve vlastním oslabení, jenž se řítil po vyhrané buly sám na Klestila, ale jeden z pelhřimovských obránců jej zahákoval a hlavní rozhodčí nařídil trestné střílení, ke kterému se postavil Pavel Kubát, ale jeho pokus zlikvidoval výborný Klestil. Jenomže v téže přesilové hře Pelhřimova padla i první branka zápasu. Daniel Vrdlovec nejprve naznačil Blažkovi střelu, ale poté šel do kličky a pohodlně zakončil do odkryté branky - 1:0. Zbytek třetiny patřil spíše oběma gólmanům, jelikož hostujícího Blažka se snažil podruhé překonat Vrdlovec a na druhé straně ani Malý muže v masce nepřekonal.

První šance druhé třetiny přišla z hole Maříka, který se od mantinelu prokličkoval až před kolínského brankáře, ale ten byl opět úspěšnější. Spartak podobně jako v Praze zahazoval jednu šanci za druhou. Kolín byl ale velmi aktivní v napadání a hokejisté Spartaku neměli vůbec klid na rozehrávku, čehož mohl využít Malý, ale opět trefil pouze brankáře. V polovině třetiny vyslal skvělou přihrávkou na útočnou modrou Kašpar Kubáta, ten ovšem kolínského brankáře ani nadvakrát nepřekonal. Ale i ve druhé třetině branka padla. Dvě minuty před koncem prostřední periody vyrovnal skóre Pavel Kubát, jenž překonal Klestila po přečíslení na přední tyč - 1:1.

Pelhřimov úvod třetí třetiny na šance vyhrál, ale Mařík, ani Plachý skvěle chytajícího Blažka nepřekonali, ale ani v přesilových hrách se domácím opět nedařilo. Opět chyběla střelba a Kolín se kolikrát mohl dostat i do nebezpečného protiútoku. V 50. minutě na sebe navázal Vrdlovec dva protihráče a dokázal přihrát Kubátovi, který byl sám u vzdálenější tyče kolínského brankáře, ale nedokázal puk trefit ideálně. Ani Kolín ovšem nezůstával pozadu a dokázal si vypracovat velmi nebezpečné šance, kterým stále vzdoroval skvělý Klestil. Jenomže hosté v přesilové hře udeřili podruhé. Pelhřimovský Hadrava trestuhodně nedokázal vyhodit puk z vlastní třetiny a Pavel Kubát překonal pelhřimovského gólmana pod horní tyčku - 1:2. Spartak se snažil o závěrečné vyrovnání ve hře bez brankáře, ale hosté se brzy ujali puku a Vojtěch Přibyl překonal obránce Kašpara v brance Spartaku - 1:3.

Ohlasy po utkání

Pavel Zmrhal (trenér Pelhřimova): Tento zápas bych zhodnotil špatně, protože se hrálo o hodně, mohl nás možná přiblížit nějaké lepší příčce, ale bohužel. Proti bojujícímu manšaftu jsme byli naprosto bezradní a statický. Nedokázali jsme si s tím dnes poradit a soupeři jsme dovolili spoustu střel. Chybu Hadravy před gólem na 2:1 nejde omluvit. Srazilo to celý tým, ale samozřejmě je to pouze jeden gól, ale celkový výkon byl špatný. Asi to bude muset pozvednout někdo jiný, já to asi nebudu.

Jiří Rada