HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
22.12.2009 | Jiří Rada | A-tým

Po šedesátiminutové tahanici se radoval Spartak

Spartak do posledního utkání před Vánocemi vstoupil bez centra prvního útoku Plachého. Navíc při rozbruslení byl zasažen do brusle Rašner, který po prvním střídání musel do kabiny, protože měl brusli poškozenou. Spartak tedy musel střídat pouze pět obránců. Vedení se ujali domácí, když Maříkovu nahrávku proměnil v branku Burian. Hosté však vyrovnali a začínalo se prakticky od začátku. Vedení Pelhřimovu vrátil Dostál, ale i na tuto branku Nymburští odpověděli. Rozhodnutí přišlo až v samém závěru prodloužení, když se trefil jihlavský junior ve službách Spartaku Zelený.

Pelhřimov

22.12.2009
18:00
3:2 pr.
(1:0, 1:1, 0:1 - 1:0)
Nymburk
Branky a nahrávky: 13. Burian (Kubát), 34. Dostál (Jánský), 65. Zelený (Česnek) - 33. Krejčík (Sirotek), 42. Drak (Dulovec) Rozhodčí: Čech - Doležálek, Klouda. Vyloučení: 5:7 navíc Kořínek (NYM) 10 OT. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 414.

PEL: Klestil - Plch, Vomela, Gajda, Zelený, Rašner, Roháčik - Tecl, Česnek, Votápek - Mařík, Kubát, Burian - Jánský, Dostál, Hadrava

NYM: Rückl – Kozák, Kříž, M. Krejčík, Kořínek, Sem, Švácha, Pánek – Němeček, Vacek – Dvořák, Sirotek, Martinec - Dulovec, Drak, Protivný - Mareš, Hloušek, Krejčík

První velká šance se zrodila z hole Kubáta, který pálil z první, ale brankáře Nymburku nepřekonal. Na druhé straně se dostal za domácí obranu Vacek, ale jeho střelecký pokus skryl Klestil do lapačky. Šance střídaly šance, ale domácí brankář měl práce více. Poprvé rozvlnit síť za Klestilem mohl Němeček, ale gólman Spartaku jeho pokus z kruhů vychytal. Jenomže při závarů Nymburka před domácí brankou atakoval Dvořák Klestila a domácí přesilovou hru proměnili. Mařík za brankou počkal na správný okamžik, nahrál Burianovi a ten se již na lapačku nemýlil - 1:0. Náskok Pelhřimova mohl zvýšit kapitán Tecl, ale jeho střelecký pokus na lapačku Rückl vyrazil. V samém závěru ovšem mohl vyrovnat nymburský Mareš, ale nedokázal puk zasunout do branky.

V úvodu druhé periody byl aktivní Burian, jenomže v klíčovém momentu byl faulován. V přesilové hře poslal puk Tecl na Česneka, ale ten mířil vedle Rücklovy branky. Naopak hosté se dostali ve vlastním oslabení do přečíslení dva na jednoho, ale Vacek se mýlil. Pohlednou akci předvedl Burian s Kubátem, přičemž prvně jmenovaný mířil na Kubáta přesnou přihrávku před branku, ale Kubát již na kotouč nedosáhl. Ve 33. minutě ovšem přišlo vyrovnání. V přesilové hře zůstal před Klestilem osamocený Krejčík a nedal domácímu brankáři žádnou šanci - 1:1. O necelé tři minuty později vrátil vedení Spartaku Dostál, který si vyměnil puk s Jánským a skóroval - 2:1. Do konce třetiny měl Pelhřimov více ze hry a Nymburk držel skvělým výkonem Rückl.

Vedení Spartaku opět netrvalo dlouho. Hráčům Nymburku stačili ze třetí třetiny pouze dvě minuty a opět vyrovnali. Puk dlouho stál na brankové čáře, ale nakonec se dostal až do branky. Za autora gólu byl uveden Drak. Vrátit vedení Pelhřimovu mohl Česnek, ale než si zpracoval puk, byl již obsazený. Nymburští si také dokázali vypracovat brankovou příležitost, ale v přečíslení dva na jednoho Dulovec netrefil branku. Pelhřimov svého soupeře dlouho přehrával, ale ne a ne vstřelit branku. Nejprve mezi Rücklovy betony mířil Zelený a poté pálil Roháčik, ale ani jeden z pokusů brankou neskončil. Rozhodnout chtěli ale i hosté. Martinec se dostával do úniku, ale pelhřimovská obrana ho v čas odzbrojila. V závěru třetí třetiny předvedl skvělý obranný bodyček, stejně jako v nedělním utkání, Roháčik.

Prodloužení začali hokejisté Spartaku ve třech hráčích, ale krátké oslabení se ji podařilo ubránit a naopak jeden z hráčů Nymburku putoval za katr. Rozhodnou se pokoušel Mařík, ale neuspěl. Dvacet vteřin před koncem prodloužení vystřelil výhru Spartaku jihlavský junior ve službách Spartaku Zelený, který ranou od modré propálil vše, co mu stálo v cestě.

Ohlasy po utkání

Pavel Zmrhal (trenér Pelhřimova: Když bych to hodnotil ve světle nedělního utkání proti Písku, tak si myslím, že to bylo úplně o něčem jiným, myslím tedy z hlediska hokejové krásy. Dnes ten zápas moc krásy nepobral, na rozdíl od nedělního zápasu, který pro nás měl smolný konec, ale byl to hokej, na který se dalo koukat. Máme dva body za výhru v prodloužení, ale nejsem přesvědčen, že jsme až nějak extra bojovali. Mám k tomu výhrady a myslím si, že někteří hráči mají velké rezervy.


Jaroslav Vlasák (vedoucí mužstva Nymburku): Chtěli jsme přivézt z Pelhřimova bod, ovšem nakonec jsme trochu zklamaní, protože soupeř byl rozhodně hratelný a mohli jsme získat i bodů více. Podali jsme bojovný výkon, ovšem opět nás srazili individuální chyby, po kterých jsme inkasovali. Bohužel na to abychom vstřelili branku, se hrozně nadřeme.

Jiří Rada