HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
25.11.2009 | Jiří Rada | A-tým

Dvě branky na Trutnov nestačily

Pelhřimovští hokejisté odcestovali do Trutnova bez pendlů z Havlíčkova Brodu a se dvěma juniorky. Od začátku utkání tahali za delší konec a na konci první části již prohrávali 0:1. Z kraje druhé periody již zaostávali o dvě branky, ale hokejisté Spartaku nesložili zbraně a vyrovnali zásluhou Gajdy a Plachého. Tyto branky byli ovšem poslední a další přidali pouze domácí. Poslední část poznamenalo příliš vyloučení na straně hostů, přičemž kapitán Tecl obdržel 5+20 za vražení na hrazení a následné nesportovní chování. Domácí Trutnov přidal ve třetí třetině dvě branky a rozhodl tak o vítězi utkání. Celkem bylo rozdáno 121 trestných minut.

Trutnov

25.11.2009
18:00
4:2
(1:0, 1:2, 2:0)
Pelhřimov
Góly a nahrávky: 18. Šimoníček (Chytráček, Jindřich), 25. Havlíček (Mikolášek), 47. Pazdera (Pulpán), 54. Klement (Mikolášek, Antonín) - 38. Gajda (Plachý, Rašner), 40. Plachý (Mařík). Rozhodčí: T. Würtherle - L. Daněk, J. Prokop. Vyloučení: 6:7 + navíc Antonín (Trutnov), Tecl a Plachý (Pelhřimov) 5 minut a do konce utkání, Jánský a Gajda (Pelhřimov) osobní trest 10 minut. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváků: 256.

TRU: Kudrna - Antonín, Lesák, Pazdera, Provazník, Mlejnek, Klement - Šimoníček, Chytráček, Jindřich - Pulpán, Havlíček, Mikolášek - Petr, Stehno, Chochola.

PEL: Maláč - Kašpar, Plch, Meloun, Gajda, Rašner, Roháčik - Tecl, Plachý, Hlavnička - Kubát, Burian, Mařík - Hubata, Dostál, Jánský.

Pelhřimovští hokejisté vstoupili do utkání velmi dobře. Již v druhé minutě nebezpečně pálil Plachý a o chvíli později i Mařík. Oba tyto pokusy ale brankou neskončili. I Trutnov si ale dokázal šance vypracovat, ale ztroskotával na skvěle chytajícím Maláčovi. První gól zápasu padl až v 18. minutě. Šimoníček tečoval střelu Chytráčka a poslal domácí do vedení - 1:0. V závěru třetiny mohl vyrovnat Mařík, ale svůj únik proti Kudrnovi neproměnil.

Ve druhé třetině se do první vážnější šance dostal aktivně hrající Chytráček, který mířil do poloodkryté branky, ale jeho střelu v poslední chvíli zastavil famźním zákrokem hostující gólman Maláč. Ve 24. minutě se fanoušci domácích radovali podruhé. Obránce Provazník na útočné modré vybojoval puk pro Havlíčka, ten si ho rychle vyměnil s Mikoláškem a zvýšil již na - 2:0. Pelhřimov zabral tři minuty před přestávkou. Nejprve snížil v přesilovce Gajda, který pohotově tečoval nastřelený puk od Plachého a třináct sekund před sirénou ujel v oslabení Plachý a střelou na lapačku srovnal na 2:2.

Klíčové okamžiky přišly ve třetí třetině. Ve 47. minutě při přesilovce přihrál Pulpán na modrou Pazderovi a jeho střelu gólman hostů našel až v síti - 3:2. V 52. minutě pelhřimovský Tecl narazil tvrdě domácího hráče na mantinel a byl vyloučen na 5 minut plus do konce utkání, což poznamenalo další průběh utkání, neboť odstoupil i zraněný Meloun. Nabídnutou přesilovku Trutnovští bohužel pro Pelhřimov využili. V 54. minutě Antonín rychle posunul puk na obránce Klementa a ten se dělovkou nemýlil - 4:2. Pelhřimovští se snažili o zvrat utkání, ale dobře chytající Kudrna si vše pohlídal, a tak hosté z Vysočiny po sedmi zápasech poznali porážku. Závěr utkání zpestřila menší rozmíška mezi domácím Antonínem a pelhřimovským Plachým, ale na nějaké tvrdší pěstní údery nedošlo.

Jiří Rada, Pavel Cajthaml