HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
04.10.2009 | Jiří Rada | A-tým

Pelhřimov veze z Kolína pouze bod

Kolín - Hokejisté pelhřimovského Spartaku vybojovali na ledě Kolína poue bod za prohru v prodloužení. Vstup do utkání se pelhřimovským vydařil a již ve druhé minutě vedli po krásné brance Česneka 1:0. Do přestávky se trefil ještě Vrdlovec a bylo to 2:0 pro hosty. Jenomže zbytek utkání se hostům z Pelhřimova hrubě nepovedl. Postupnými brankami domácích se skóre vyrovnalo a dokonce Kolínští i vedli. V poslední třetině hosté ještě vyrovnali, ale v prdloužení v přesilové hře zaváhali a po úniku jednoho z domácích hráčů nařídil rozhodčí trestné střílení, které kapitán Nedbal proměnil. Spartak si tak připisuje do tabulky alespoň bod za prohru v prodloužení.

Kolín

03.10.2009
17:00
5:4 pr.
(0:2, 2:1, 2:1 - 1:0)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 23. Mejzr (Pospíšil, Nedbal), 30. Manhart (Mejzr, Cerk), 47. Kubát (Manhart), 52. Čtertečka (Rejthar), 63. Nedbal (TS) - 2. Česnek (Kubát), 11. Vrdlovec (Dostál), 38. Česnek (Kubát), 57. Kubát (Česnek, Lazorišák) . Rozhodčí: Wurtherle - Nepomucký, Sekula . Vyloučení: 8:11 . Využití: 1:2 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 500 .

KOL: Blažek - Nedbal, Tondr, Pýcha, Morkes, Rejthar, Přibyl - Kopecký, Mejzr, Pospíšil, Skokan, Nekvasil, Pomichálek, Jonáš, Manhart, Kubát, Čtvrtečka, Cerk, Javůrek

PEL: Míča - Rašner, Kůrka, Moščic, Jelínek, Procházka, Lazorišák - Tecl, Plachý, Vrdlovec - Jánský, Dostál, Pelán - Česnek, Vrdlovec, Hadrava

Hokejisté Spartaku vlétli do utkání bleskově. Již ve druhé minutě se skóre měnilo poprvé. Hostující Jan Česnek předvedl efektivní zakončení nájezdu, při kterém se otočil kolem své osy a chladnokrevně zakončil po ledě k tyči – 0:1. Hosté se snažili o rychlou odpověď, ale v brance Spartaku několikrát skvěle zasáhl Míča. Kolínský Pospíšil měl již vyrovnání na holi, ale nepodařilo se mu natřikrát překonat ležícího pelhřimovského brankáře. V oslabení ujížděl na brankáře domácích Kubát, ale bohužel pro hosty se mu nepodařilo zakončit přesně. V 11. minutě se skóre měnilo v Kolíně podruhé. Druhou branku Pelhřimova vsítil Daniel Vrdlovec, který na modré zachytil špatně rozehraný kotouč, vyměnil si jej s Dostálem a se štěstím zakončil za Blažka – 0:2. I nadále si hosté vytvářeli slibné brankové příležitosti, ale do konce první části již branku nepřidali.

Od druhé třetiny patřil led domácím kozlům. Ve 23. minutě snížil na rozdíl jediné branky Mejzr, který využil zmatku před Míčou a zakončil do odkryté klece - 1:2. Domácí i nadále hráli pohledný hokej, přičemž hráči Spartaku měli problém se dostat do útočného pásma. V 27. minutě dostal Pelhřimov výhodu přesilové hry 5 na 3, ale domácí se v poklidu ubránili. V polovině druhé periody byl stav již vyrovnaný. Z kruhů se trefil Manhart a srovnal tak skóre na 2:2. Pelhřimovští hráči si dokázali vypracovat šance na vstřelení branky, ale štěstíčko stálo na druhé straně. Z kruhů tvrdě vypálil Martin Jánský, ale domácí brankář Blažek nechal vyniknout svoji lapačku. Až v závěru třetiny vzal zodpovědnost na sebe věkem ještě juniorský Jan Česnek a své sólo přes celé kluziště zakončil potupným vymícháním domácího gólmana - 2:3.

Kolínští hráči neubrali na obrátkách ani ve třetí třetině, a tak již od jejího úvodu okupovali pelhřimovskou branku. Hokejisté Pelhřimova hrozili z rychlých protiútoků, ale ty si domácí beci pohlídali. Ve 47. minutě domácí opět vyrovnali. Tentokrát tlak domácích přetavil v branku Kubát, který se trefil přesně mezi lapačku a levou tyčku Míčovy branky - 3:3. Kolín i nadále držel na ledě nadvládu a jeho tlak byl opravdu drtivý. Další branka v síti Spartaku tak visela na vlásku. Ve 12. minutě se domácí fanoušci radovali po čtvrtý. Branku na 4:3 vstřelil Čtvrtečka. Hra byla hodně kouskovaná, neboť rozhodčí řídil zápas velmi zodpovědně. V 17. minutě se ale radovala i početná skupinka příznivců Spartaku. Puk za Blažka doslova procpal Jiří Kubát a vyrovnal tak na 4:4. Závěr řádné hrací doby patřil pro změnu hostům, ale postupně Tecl, ani Plachý na domácího mága v brance nevyzráli a na řadu přišlo pětiminutové prodloužení.

V úvodu třetiny fauloval domácí Nekvasil a Pelhřimov tak hrál přesilovou hru. Jenomže 63. minutě pelhřimovské obraně ujel domácí útočník a poslednímu obránci nezbývalo nic jiného, než zatáhnout za záchranou brzdu – faul. Hlavní rozhodčí bez váhání signalizoval trestné střílení. K puku se rozjel domácí kapitán Karel Nedbal a svým proměněným trestným střílením rozhodl o konečném výsledku utkání - 5:4.

Ohlasy po utkání

Pavel Zmrhal (trenér Pelhřimova): Určitě bych chtěl poděkovat hráčům, že ten zápas odehráli v určitém složení, ve kterém jsme byli, což znamená, že jsme hráli deset minut na dvě obrany. Nerad bych se opakoval, ale chyby nás připravují o vedení. Zkušený tým by si určitě vedení 2:0 pohlídal a ten zápas korigoval podle sebe. Bohužel soupeře vždy postavíme na koně a pak o to horko - těžko bojujeme. Pozitivní je, že vezeme z venku alespoň bod.

Jiří Rada