HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
13.09.2009 | Jan Wirkner, Jiří Rada | A-tým

Spartak první ligové utkání nezvládl

Mizérie pelhřimovských hokejistů stále pokračuje. V prvním kole druhé ligy nestačili na jindřichohradecký Vajgar. Do branky se po dlouhé době postavil Jakub Kaiseršot, ale jeho návrat do branky byl hořký. Nedá se říci, že by Spartak odehrál špatné utkání, ale nedokázal se prosadit v koncovce. Ve velkých šancích byli Tecl, Lazorišák a mnoho dalších pelhřimovských hokejistů, ale žádný znich nedokázal skvěle chytajicího Kubeše překonat.

Pelhřimov
Pelhřimov
13.09.2009
17:00
0:4
( 0:0, 0:2, 0:2)
Jindřichův Hradec
Branky a nahrávky: : 28. Skokan (Kupec), 38. Mikš (Dvořák, Knyazev), 46. Staša (Skokan), 51. Dvořák (Mikš, Mazanec) . Rozhodčí: Čech - Blažek, Drobílek . Vyloučení: 8:7 . Využití: 0:2 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 450 . Průběh utkání: 0:4 .

PEL: Kaiseršot - Plch, Meloun, Novák, Kasalý, Jánský, Procházka, Plachý, Kubát, Pelán, Tecl, Dostál, Hadrava, Dvořák T., Votápek, Lazorišák, Česnek

JHR: Kubeš - Bílek, Bláha, Chmel, Klíma, Fiedler, Knyazev - Staša, Kupec, Skokan - Bula, Kraus, Dolina - Dvořák, Mazanec, Mikš

První šancí zápasu byl brejk domácích dvou na jednoho, ale vše skončilo jako o tři minuty později snažení Kupce se Stašou. O minutu později měl domácí Spartak výhodu přesilové hry, ale rány Dostála nebo Jánského si cestu do brány nenašly. V osmé minutě hráli hosté v oslabení, Kubát spálil tutovku, aby na druhé straně zahrozil Aleš Skokan. Běžela dvanáctá minuta, kdy měl Spartak ke gólu opravdu blizoučko. Martin Tecl měl puk na holi, Kubeš byl již prakticky překonán, ale pelhřimovský forvard prázdnou bránu přestřelil. Ve stejné minutě ukázali oba brankáři své lapačky, nejprve se blýskl Kubeš, o pár okamžiků později Kaiseršot. V 16. minutě mohli jít do vedení žlutomodří. Kaiseršot nebyl zcela připraven, jenže Chmel nedokázal puk do odkryté branky dostrkat. V závěru třetiny prokličkoval domácí obranou Kupec, avšak svou akci nezakončil, Kraus se o minutu později chystal na střelu až moc dlouho.

Ve 24. minutě upadl hlavní arbitr na Stašu, dlouho se nehodlal zvednout, ale i v této vodorovné poloze si všiml drobného faulu Aleše Skokana. Ve 26. minutě fauloval Bulu Plch a Vajgar otevřel skóre tohoto zápasu i celé sezóny. David Kupec našel zpoza branky Aleše Skokana a jeho golfák z kruhu skončil v brance - 0:1. Vajgar dál pokračoval v náporu, Skokan střílel z křídla, Kupec se proháčkoval do zakončení, ale ani jeho pokus, ani dorážka Staši v brance neskončila. Ve 33. minutě fauloval Lazorišák, Vajgar nesehrál špatnou přesilovku, ale šance Staši, Kupce nebo Knyazeva ke změně skóre nevedly. Fanoušci Vajgaru se dočkali až ve 37. minutě. Marek Dvořák našel pohotově mezi kruhy Davida Mikše a ten ranou bez přípravy poslal puk do branky - 0:2. V posledních vteřinách prostředního dějství zvedal ruce nad hlavu Jánský, ale Kubeš kotouč do branky nepustil.

Zajímavý hokej pokračoval i ve třetí dvacetiminutovce. V první minutě dotíral před pelhřimovskou brankou Skokan, na druhé straně odpověděli Plachý s Kubátem. V úvodu 46. minutě to bylo již o tři branky. Na trestné lavici seděl Kubát, když to nejdříve ranou švihem zkoušel Kraus, o pár okamžiku se dostal k puku před brankou Roman Staša a zaznamenal svůj první gól v hradeckých barvách - 0:3. Ve 48. minutě měli obrovskou šanci domácí, Lazorišák nedokázal zvednout puk nad připravený beton Tomáše Kubeše. Jeden z hostů fauloval, ale Spartak si přesilovky dlouho neužil, když musel na hanbu Jan Česnek. V polovině třetí třetiny seděl na trestné lavici Bílek, hostující Skokan se probil před Kaiseršota, jenže pelhřimovský brankář předvedl výtečný zákrok a zkazil hradeckému forvardovi radost. Na konci 51. minuty ukázali hosté svůj důraz před bránou a Marek Dvořák přidal čtvrtý gól Vajgaru. Čestný úspěch mohli zaznamenat domácí v 55. minutě, ale Kubeš byl proti. Radost hradeckému brankáři z čistého konta již nikdo nepřekazil a Hradec si tak připisuje první tři body do druholigové tabulky.

Jan Wirkner, Jiří Rada