HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
08.03.2009 | Marcel Doubek | A-tým

Na úvod kvalifikace si Pelhřimov připisuje bod

Pelhřimovští junioři vstoupili do kvalifikace o ligu remízou proti Hodonínu. Spartak musel v zápase dvakrát dotahovat náskok hostů. To se mu sice díky dvěma využitým přesilovkám po gólech Mouchy a Dvořáka povedlo, ale vítězný gól se již červenobílým vstřelit nepodařilo.

Pelhřimov

08.03.2009
17:00
2:2
(0:1, 1:1, 1:0)
Hodonín
Branky a nahrávky: 28. Moucha (Dvořák), 53. Dvořák (Kasalý) - 9. Hučko, 28. Ševela (Surový, Průdek). Rozhodčí: Němec. Vyloučení: 9:10, navíc Šípek, Votápek (oba PEL) osobní trest do konce utkání a Šurý, Zelinka, Hučko (všichni HOD) 10 min. OT. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 250. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2.

PEL: Čekal - Matoušek, Jelínek, Kasalý, Doubek, Zelený, Bella - Moucha, Zadražil, Votápek - Malý, Holec, Šípek - Dvořák, Vodička, Siřiště - Nacházel, Chuchel

HOD: Šurý - Bilický, Hučko, Ševela, Rapant, Drábek, Habáň - Pelikán, Smejkal, Zelinka - Surový, Průdek, Jurča - Navrátil, Krupica, Maňásek - Horňák, Ivan, Běloch

Úvod zápasu byl z obou stran i díky důležitosti utkání hodně opatrný. V první vážnější příležitosti se ocitl v 8. minutě při hře čtyři na čtyři Moucha, když si obhodil hostujícího obránce a řítil se sám na Šurého, ten ale jeho střelu vyrazil. Opět se tak potvrdilo otřepané pravidlo „nedáš, dostaneš.“ V téže minutě napřáhl za modrou Hučko a jeho střela trochu překvapivě skončila v horním rohu Čekalovi svatyně. Hra byla poté i díky častému vylučování na obou stranách hodně rozháraná a příliš pohledný hokej se tedy nehrál. V poslední minutě první dvacetiminutovky mohli hosté své vedení navýšit, když se řítili dva útočící hráči sami na Čekala, ale Surový prováhal dobrou příležitost ke střelbě.

Rozhodčí Němec pokračoval v častém vylučování i ve druhé části. Ve 23. minutě našel paradoxně při vlastním oslabení Moucha zpoza branky před brankou volného Votápka, ale jeho pokus i tentokrát skončil na dobře chytajícím gólmanovi hostí. Dobrá šance k vyrovnání se červenobílým naskytla ve 26. minutě, když byl za vysokou hůl v obličeji Zadražila vyloučen na dvě plus dvě minuty Pelikán. Domácím se zpočátku početní výhoda vůbec nedařila, ovšem ve 28. minutě po přihrávce Dvořáka doslova dotlačil puk za záda Šurého Moucha. Za následné protesty pak inkasovali osobní desetiminutové tresty Šurý a Zelinka. Hosté však mohli v zápětí na gól Pelhřimovských odpovědět, jelikož byl za sekání vyloučen Šípek. Drtičům se přesilovku povedlo využít hned po šesti vteřinách, když měl Čekal zakrytý výhled při střele Ševely od modré. Po tomto gólu si za následné protesty vysloužil osobní trest do konce utkání domácí Šípek. Hodonín mohl své vedení ve druhé třetině ještě navýšit, když se ve 36. minutě ocitl za zády Belly Průdek, ale Čekal jeho střelu vyrazil mimo.

Pelhřimovští se snažili v poslední části o vyrovnání, ale přes obranu Drtičů se těžko prosazovali. Na plynulosti hry opět nepřidalo i časté vylučování na jedné či druhé straně. Ve 46. minutě si za protesty vykoledoval již třetí desetiminutový trest na straně hostí Hučko. Aby toho nebylo málo, tak na druhé straně v polovině třetí třetiny od rozhodčího vyfasoval osobní trest do konce utkání Votápek, což byla pro domácí již druhá citelná ztráta v zápase. Spartaku se však poté naskytla velká šance na vyrovnání, když měl po vyloučeních Drábka a Pelikána početní výhodu dvou mužů v poli. Přesilovku se Pelhřimovu přeci jen povedlo přetavit ve vyrovnání, Kasalého střelu vyrazil Šurý jen k Dvořákovi a ten ji dorazil za jeho záda. V 58. minutě pak mohli domácí přidat třetí gól, když jeli dva na jednoho Moucha s Dvořákem, ale prvně jmenovaný volil střelu, kterou Šurý vyrážečkou vyrazil mimo tři tyče.

Remíza v tomto duelu je dá se říci zasloužená, obě mužstva dala po dvou gólech a měla zhruba stejný počet gólových příležitostí. V zápase na sebe až příliš často upozorňoval hlavní sudí Němec, který v utkání rozdal „slušných“ 118 trestných minut.