HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
04.03.2009 | Marcel Doubek | A-tým

Takhle se o play off nehraje! Pelhřimov inkasoval osm branek

Pelhřimovští potřebovali proti Šternberku vyhrát, aby si zachovali reálnou šanci na předkolo play off. Ovšem výkon Spartaku v zápase tomu moc nenapovídal a po prohře 4:8 pro červenobílé naděje na předkolo play off prakticky zhasla.

Pelhřimov

04.03.2009
18:00
4:8
(1:2, 1:3, 2:3)
Šternberk
Branky a nahrávky: 16. Dušátko (Kubát, Pelán), 22. Plachý (Hrbatý, Tecl), 42. Plch (Meloun), 43. Hrbatý (Plachý, Tecl) - 6. Fiala (Meidl), 13. Zima (Jurák), 21. Zima (Střiteský), 36. Jurák, 37. Šimo (Dobrý, Fiala), 45. Vích (Musil), 52. Dobrý (Fiala), 60. Trunda (Meidl). Rozhodčí: Čech - Zídek, Svoboda. Vyloučení: 7:10, navíc Vácha (PEL) 5+DKU a Dušátko (PEL) 10 min. OT. Využití: 0:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 342. Střely na branku: 31:30. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:5, 4:5, 4:8.

PEL: Linhart - Meloun, Plch, Rusnák, Kašpar, Bílek, Vácha, Krpálek - Hrbatý, Plachý, Tecl - Pelán, Dušátko, Kubát - Dvořák, Hadrava, Votápek, Moucha

STE: Tomášek - Trojan, Stříteský, Petr Hruška, Pavel Hruška, Zapletal, Musil, Spurný - Jurák, Zima, Klimovič - Dobrý, Fiala, Šimo - Meidl, Trunda, Vích - J. Jurdič, Anděl, Skácel - T. Jurdič

Začátek utkání vyšel lépe Šternberským, hned ve třetí minutě totiž orazítkoval tyč Linhartovi branky Vích. V 6. minutě se však již hosté z gólu radovali, to když Fiala objel branku, poslal puk do Linhratova betonu, od kterého se kotouč odrazil za brankovou čáru. Ve 13. minutě vedli modrožlutí již o dvě branky. V rohu nedůsledně pokrytý Jurák našel před brankou Zimu a ten se v zakončení nemýlil. O tři minuty později se Pelhřimovským povedlo snížit. Kubát našel zpoza branky na kruhách stojícího Dušátka a ten překonal Tomáška v brance hostí. V poslední minutě první dvacetiminutovky se stejná situace i se stejnými aktéry opakovala, jen zakončení tentokrát tak přesné nebylo.

Šternberk vstupoval do prostřední části v početní převaze, jelikož byl v poslední sekundě první třetiny za podražení vyloučen Hrbatý. Na trestné lavici však vydržel pouze 33 sekund, jelikož Stříteský našel od modré křížnou přihrávkou u vzdálenější tyče stojícího Zimu a ten přidal svůj druhý gól v zápase. Odpověď domácích však trvala jen něco málo přes minutu. Teclovu střelu vyrazil Tomášek jen před Hrbatého, ten přiťukl Plachému a centr první řady již střílel do odkryté poloviny branky. Pelhřimovští pak měli dobrou možnost k vyrovnání ve 27. minutě, když měli bez tří sekund dvouminutovou početní výhodu pět na tři, ale naložili s ní doslova tragicky. Zákonitě tak pro domácí musel přijít trest. Nejprve ve 36. minutě při přesilovce Spartaku Linhart s Kašparem doslova darovali branku hostujícímu Jurákovi a o minutu později tentokrát využil přesilovku Šternberka po zmatcích před brankou Spartaku Šimo.

Na začátku třetí dvacetiminutovky svitla pro Spartak ještě malá naděje na zvrat. Nejprve nachytal Tomáška „na švestkách“ střelou z dálky Plch a o minutu později se po přihrávce Plachého zblízka střelou pod břevno prosadil Hrbatý. Ovšem to bylo ze strany Pelhřimovských vše, do konce zápasu se prosazovali již pouze hosté a povedlo se jim to hned třikrát. Ve 45. minutě se po zmatcích před Linhartem prosadil střelou zpoza kruhů Vích. V 52. minutě se pak po přihrávce Fialy prosadil střelou z první Dobrý. V závěru zápasu pak měli hosté po vyloučení Váchy na pět minut a do konce utkání možnost přesilové hry, kterou se jim 23 sekund před koncem gólem Trundy povedlo využít a upravili tak na konečných 4:8.

Souboj Pelhřimova se Šternberkem nabídl hodně podprůměrnou druholigovou podívanou. Pelhřimovským dnes chybělo nasazení a vůle poprat se o lepší výsledek. Hosté si tak odvážejí zaslouženou výhru.