HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
21.02.2009 | Marcel Doubek, Marcela Nadymáčková | A-tým

Souboj sousedů v tabulce vyzněl pro Prostějov

Pelhřimovští zápas, který napověděl o tom, kdo bude mít blíže do předkola play off, nezvládli. Jestřábům se povedl vstup do utkání, když ve 13. minutě vedli již 4:0 a v polovině zápasu svítilo na světelné tabuli dokonce již hrozivých 6:0! Spartaku se poté třemi brankami do konce zápasu alespoň podařilo upravit výsledek do přijatelnější podoby.

Prostějov

21.02.2009
17:00
6:3
(4:0, 2:1, 0:2)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 3. Hlouch (Janečka), 12. Rak (Sedlář), 12. Janečka (Hlouch, Buček), 13. Rak (Učnik), 23. Učnik (Rak, Sedlář), 29. Berčák (Dostál, Skokan) - 30. Tecl (Heřman), 42. Kubát (Hrbatý, Pelán), 60. Tecl (Dušátko, Meloun). Rozhodčí: Jeřábek - Tuizal, Řezáč. Vyloučení: 7:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 35:41. Průběh utkání: 6:0, 6:3.

PRO: Tuček - Buček, Bauer, Giba, Doseděl, Plzák, Falter, Kolibár, Jedlička, Staněk - Janečka, Cik, Hlouch, Dostál, Skokan, Berčák, Rak, Sedlář, Učnik

PEL: Linhart - Meloun, Plch, Kašpar, Krpálek, Vácha, Bílek - Heřman, Pelán, Tecl - Hrbatý, Dušátko, Kubát - Moucha, Hubata, Hadrava

Marcela Nadymáčková •

Jestřábi se ujali vedení již ve třetí minutě. Roman Hlouch se dostal po vhazování k puku a od modré propálil Linharta - 1:0! Druhý gól přidal Michal Rak. V samostatném úniku dostal sekeru přes ruce, v ponechané výhodě překonal brankáře - 2:0! Do třetice se domácí radovali ve dvanácté minutě. Petr Janečka tvrdě pálil od modré čáry a Linhart viděl puk, až ho vyškrabával ze své svatyně – 3:0! V téže minutě se ze svého druhého gólu v zápase těšil Michal Rak. Ihned po vhazování golfákem a s trochou štěstí dostal puk za Linhartova záda. Jeho střela se nejprve otřela o levou tyčku a poté uvízla v síti – 4:0!

Pelhřimovští se celou třetinu nezmohli téměř na nic a jen sledovali, co si jejich soupeři dovolovali na svém ledě. Z ojedinělých akcí jmenujme Plchovu snahu z bezprostřední blízkosti prostrčit kotouč za brankovou čáru. V přesilovce těsně před sirénou se opět ukázal Plch. Z pravého kruhu jen o milimetry minul levou tyč, Tuček se za projektilem jen ohlédl.

O další navýšení se postaral Petr Učnik. Osamocen před bránou pěkně vyšachoval Linharta a bez větších problémů zasunul – 5:0! A zase Jestřábi! V přesilovce nahrál Dostál přes brankoviště Tomáši Berčákovi, tomu stačilo jen nastavit hůl a kotouč přeskočil Linharta až za čáru a na ukazateli už svítilo skóre 6:0! Nevídané. Spartak taky ukázal, že umí dávat góly. Vyražený puk dorážel za ležícího Tučka Martin Tecl – 6:1! Druhá část, stejně jako ta první, byla v režii domácích. Jen v závěru Jestřábi polevili a dovolili Spartaku pár příležitostí. Ve vlastním oslabení vybojoval puk u mantinelu Hrbatý a vyjel si na Tučka, ale jeho blafák se minul účinkem. Zároveň si vynutil faul, ale střely Heřmana, Váchy a Kašpara vytlačil skvělý Tuček.

O korekci průběžného výsledku se postaral Jiří Kubát, dostal milimetrovou přihrávku od Hrbatého a Tuček se po svižné střele natahoval marně – 6:2! Po chybě na modré si sám vyjel na domácího gólmana Martin Tecl, ale Tuček svoje betony srazil včas. Po menším závaru před Linhartem se puk odrazil k Janečkovi, ale z velmi ostrého úhlu trefil jen síťku těsně u tyčky. Michal Plzák dostal krásnou příhru od Sedláře a měl před sebou odkrytou bránu, ale než si zpracoval puk podle svých představ, Linhart se stačil přesunout a střelu špičkou betonu vyrazil.

Tři minuty před závěrečnou sirénou se Spartaku naskytla dvojnásobná přesilovka, ale z ní nevytěžili žádnou mimořádnou šanci. Těsně před vypršením druhého trestu usedl znova na trestnou Michal Rak a toto přečíslení už hosté využili. Martin Tecl dorážel krásnou přihrávku od Dušátka a vymetl horní růžek – 6:3! Po dlouhé době viděly prostějovské ochozy vítězství domácích barev a tři body zůstávají zaslouženě v jestřábím hnízdě.

Ohlasy po utkání

Aleš Flašar (trenér Prostějova): V dnešním utkání nám povinnost velela zvítězit. Zvláště po těch minulých utkáních, v nichž jsme hráli úplnou „tužku“ a nebyli se schopni prosadit. Moc pěkný zápas to dnes nebyl, ale počítá se vítězství a se třemi body jsem spokojen. Raději budu hrát škaredé zápasy a vyhrávat, než hrát krásně a prohrát. Dnešní vítězství pro nás také znamená již téměř definitivu záchrany, což týmu do příštích utkání také prospěje.

Jiří Žůrek (trenér Pelhřimova): Asi jsme si mysleli, že když jsme porazili Velké Meziříčí, tak automaticky porazíme i Prostějov. Jinak si ani naši lehkovážnost nedovedu vysvětlit. Hráli jsme až příliš otevřený hokej, domácí jsme po ztrátách kotouče pouštěli do přečíslení. To byla pochopitelně voda na jejich mlýn. My jsme začali pořádně hrát až od poloviny zápasu a to už bylo hodně pozdě."