HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
18.02.2009 | Marcel Doubek | A-tým

Kapitán Tecl nasměroval čtyřmi góly Spartak k vítězství

V souboji dvou týmů z chvostu tabulky bral body lépe postavený Pelhřimov. Domácí si ve druhé třetině vypracovali dvougólové vedení, které ovšem Velké Meziříčí ještě dokázalo smazat. Pelhřimovští tak o svém vítězství rozhodli až v poslední čtyřminutovce, kdy se trefili dvakrát. Červenobílí díky výhře zvýšili náskok na svého soupeře již na třináct bodů a dostali se tím pádem před prostějovské Jestřábi.

Pelhřimov

18.02.2009
18:00
6:4
(1:1, 3:2, 2:1)
Velké Meziříčí
Branky a nahrávky: 14. Tecl (Plch), 24. Tecl (Plachý), 36. Heřman (Plachý), 37. Tecl (Heřman), 57. Tecl (Hrbatý, Plachý), 59. Plachý (Hrbatý) - 10. Dostál (Kunstmüller), 34. Vlašín (Nekvasil), 40. Kunstmüller, 50. Hajas (Fila, Pálka). Rozhodčí: Nečas - Ledinský, Špůr. Vyloučení: 2:5, navíc Dušátko (PEL) 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 321. Střely na branku: 33:31. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:4, 6:4.

PEL: Linhart - Meloun, Vácha, Pavlík, Plch, Krpálek, Kašpar - Heřman, Plachý, Tecl - Hrbatý, Dušátko, Kubát - Hadrava, Holec, Moucha - Hubata

MEZ: Betinec - Konta, Vlašín, Pálka, Hajas - Bezděk, Nekvasil, Jonáš - Burián, Troščák, Fila - Bula, Dostál, Kunstmüller

Začátek utkání byl z obou stran opatrný, takže žádná větší šance na jedné či druhé straně k vidění nebyla. Jako první se nakonec prosadili v polovině první dvacetiminutovky hosté, když při hře čtyři na čtyři našel mezeru mezi Linhartovými betony Dostál. Vyrovnání se Pelhřimovští dočkali o necelé čtyři minuty později. Plch přihrál Teclovi, a ten střelou přes obránce vyrovnal. V závěru první části pak mohl strhnout vedení na stranu Spartaku po přihrávce Tecla Plachý, ale na Betince z blízka nevyzrál.

Pelhřimov se tak mohl ujmout vedení ve 23. minutě, když měl po vyloučení Nekvasila možnost početní výhody. Po souboji Plachého s hostujícím obráncem se dostal ke kotouči Tecl, sjel si před branku a střelou mezi Betincovi betony poslal domácí do vedení. Zvýšit vedení domácích mohl ve 32. minutě Plachý, ale v dobré pozici trefil pouze masku hostujícího gólmana. Z gólu se tak o dvě minuty později radovali hráči v modrých dresech. Nekvasil našel na modré Vlašína a ten tečovanou střelou překonal Linharta. Odpověď Pelhřimovských však trvala jen něco málo přes minutu. Heřman si obhodil hostujícího obránce a tvrdou střelou k tyči vrátil domácím jednogólový náskok. Ještě veseleji bylo na pelhřimovském zimním stadionu ve 37. minutě. Heřman přihrál za kruhy stojícímu Teclovi a ten střelou z první vymetl pavučiny v Betincově svatyni a dokonal tak svůj hattrick. Velkému Meziříčí se však 24 sekund před koncem druhé dvacetiminutovky povedlo snížit, když se Kunstmüllerova přihrávka odrazila od Váchovi brusle za záda Linharta.

Hosté ve třetí třetině s touhou po vyrovnání viditelně přidali a tlačili se více před branku domácích. Ti však až do půlky třetí části odolávali. Inkasovali až 50. minutě, když využil hostující přesilovku střelou od modré Hajas. Na začátku 57. minuty si pak první řada hostí vytvořila v obraném pásmu Spartaku velký tlak, ale branka z toho nebyla. Hned v zápětí tak z protiútoku udeřilo na druhé straně. Hrbatý našel od zadního mantinelu před brankou stojícího Tecla a ten poslal svým čtvrtým gólem v zápase Spartak opět do vedení. Konečnou podobu výsledku pak dali v 59. minutě Hrbatý s Plachým, když centr prvního útoku zužitkoval v přečíslení dva na jednoho přihrávku prvně jmenovaného.

Pelhřimovští se dnešním vítězstvím notně přiblížili druholigové záchraně a nereálná není ani šance na předkolo play off. Jako správný kapitán se dnes předvedl Martin Tecl, který svému týmu pomohl k vítězství hned čtyřmi přesnými zásahy.

Ohlasy po utkání

Jiří Žůrek (trenér Pelhřimova): Každé vítězství je cenné, tohle dvojnásob. Musím přiznat, že jsem si dost oddychl. Bylo znát, že v utkání šlo oběma týmům o hodně, takže hra byla neurovnaná, se spoustou chyb. Naštěstí nám dobře zahrál první útok, který utkání rozhodl.